Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 31. héten

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 4. 21:20

Ágnes mindent megtesz, és minden áldozatot meghoz, hogy a dolgok ne forduljanak még rosszabbra. Vilmost olyanok sértik vérig, akikről sosem gondolta volna. Natasa és Peti megállapodnak a kapcsolatukat illetően. Hanna szörnyű hírt közöl Ottóval, majd nem mindennapi titkos akcióba kezdenek. Piros bajba kerül a bisztróban. Emília döntést hoz Félixszel kapcsolatban. Sári meglepő hírrel állít be Kristófékhoz.

Miután Ágnes megtudta Ludwigtól, hogy fogva tartja Lizát, Ágnes sokkos állapotba kerül. Ludwig megfenyegeti Ágnest, csak akkor látja viszont Lizát, ha azt teszi, amit ő diktál. Nem kérhet senkitől segítséget, meg kell várnia, hogy Ludwig jelentkezzen. Ágnes alig bírja tartani magát Attila és Júlia előtt, akik puszta jóindulatból Liza hogyléte felől érdeklődnek. Ágnes Attilától próbálja kideríteni, milyen nyomon szokott egy nyomozó elindulni, ha valaki eltűnik. Attila hamar rájön, hogy Ágnes kétségbeesetten titkol valamit. Miután Attila megtudta Ágnestől, hogy Ludwig fogva tartja Lizát, Attila Liza elrablását nem említve Tóbiásnál puhatolózik Ludwigról, és megtudja, hogy Ludwignál fegyver van. Eközben Ágnes feladványt kap Ludwigtól és Attila segítségével rájön, hogy a feladvány megfejtése egy telefonszám. A számot feltárcsázva egy üzenetrögzítő kapcsol be, melyen Liza tolmácsolja Ludwig üzenetét, mégpedig, hogy Ludwig 200 millió Forintot követel tőle készpénzben. Ágnes megkérdezi Júliát, mennyit ér a tulajdon része, és megkéri, hogy 200 millió forint ellenében vásárolja ki őt a Berényi Kft.-ből, de Júlia visszautasítja. Később ssegítséget kér Tóbiástól, megkéri, hogy csináljon értékbecslést a Fittlabor épületéről, mennyiért tudná eladni. Tóbiás megállapítja, hogy a Fittlabor nem ér 200 milliót, de a villa igen.

 

 

Mivel az azonban nem Ágnes tulajdona, Ágnes felhívja Flasht, és egy feladattal bízza meg: Ágnes titokban a saját nevére íratja a villát, majd meghirdeti, mint eladó ingatlant. Mivel a villáért Ágnes el tud kérni kétszázmillió forintot, nem sokkal később azt tudja mondani Ludwignak, hogy megszerzi neki a követelt összeget.

 

Miután Hanna váratlanul beállított azzal, hogy hazaköltözik, Péter meglepetten faggatja, mégis hogyhogy így döntött? Hanna elmondja, hogy úgy érezte, végleg elveszíti Pétert, ha Hannoverben marad. Amikor Ottó hazatér, Hanna meglepő dologgal rukkol elő: elmondja Ottónak, azért jött haza Budapestre, hogy figyelmeztesse Ottót, Judit veszélyben van, ugyanis az ex-férje, a német politikus Wolfgang, visszaélve Judit állapotával aláíratott vele egy papírt, melyben Judit felajánlja az egyik veséjét Wolfgangnak. Hanna szerint Ottónak meg kell menekítenie az anyját, mielőtt még a műtét megtörténik. Hanna és Ottó megbeszélik, hogy másnap reggel közösen indulnak Németországba, hogy elhozzák Juditot. Ottó azonban a KisSzék miatt nem akar szó nélkül eltűnni Péter elől, ezért annyit mond neki, hogy el kell utaznia Judithoz Németországba. Hanna másnap reggel bevallja Péternek, hogy el kell utaznia elintézni egy ügyet Hannoverbe. Péter furcsállja, hogy Hanna és Ottó egy napon utaznak egyazon országba. Hanna szerint csak úgy menthetik meg Ottó anyját a vese transzplantációtól, ha megszöktetik az Alzheimer-otthonból. A mentőakció jól indul, Judit tisztának tűnik, de hamarosan akadályba ütköznek, ugyanis Judit bepánikol, amikor hirtelen nem ismeri fel sem Ottót, sem Hannát.

 

 

Piros szókimondó természete miatt összetűzésbe kerül egy vendéggel a Rózsában, az esetet pedig Krisztián is végignézi. Krisztián, habár igazat ad Pirosnak, figyelmezteti, hogy pincérként Pirosnak mindig kedvesnek kell lennie a vendégekkel. Amikor később Krisztián látja, hogy Piros jól elboldogul egy vendéggel, biztosítja róla, hogy továbbra is számít rá a bisztróban. Közben László türelmetlenül várja Pirostól a Stella londoni útjára ígért összeget, de hiába. Mivel Pirost egyre jobban nyomasztja, hogy nem tudja, mikorra fogja összeszedni a Lászlónak ígért pénzt, előleget kér Krisztiántól. Krisztián beleegyezik, és Piros leteszi Lászlónak a pénzt.

 

 

Miután Natasa és Emília kibékültek, Natasa megígéri Emíliának, hogy hazaköltözik. Natasa elmondja neki, hogy találkozott Félixszel, aki láthatóan még mindig szereti Emíliát, és úgy tűnik, fel is hagyott a sötét ügyleteivel. Félix újból felkeresi Emíliát, mert szeretné rendezni a kapcsolatukat. Emília titkolja, de jól esik neki Félix vallomása, sőt azzal szembesül, hogy Irma és Natasa is a békülésben reménykednek. Emília közli Félix-szel, hogy ad neki egy esélyt, de kizárólag akkor, ha Félix vállalja, hogy többet nem hazudik neki.

 

 

 

Ádám fölényesen érdeklődik, hogy Kristóf beszélt-e már Tóbiással arról, hogy engedje át Ádámnak a galériát egy kiállítás erejéig. Kristóf halogatja a dolgot, de Aliztól is azt hallja, hogy jobb lenne, ha Tóbiás megadná Ádámnak, amit kér, mielőtt Ádám kitálal Sárinak. Aliz úgy dönt, ő maga beszél Tóbiással, de Tóbiás hallani sem akar az alkuról. Tóbiás azt hiszi, hogy Kristóf küldte Alizt, ezért összeveszik a sráccal, ám a veszekedés közben beállít Sári, aki közli, hogy összebalhézott Richárddal, és otthagyta őt.

 

 

#Barátok közt#berényi ágnes#áldozat#liza#vili bácsi#kővári natasa#illés péter#megállapodás#holman hanna#mayer ottó#akció#piros#bisztró#morócz emília#döntés

Címlapról ajánljuk