Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 30. héten

rtl.hurtl.hu

2017. július 28. 21:20

Ágnes mindent megtesz legdrágább kincs védelmében, de könnyen lehet, hogy az adott helyzetben a minden sem biztosan elég. Júlia közreműködik Lászlónál Piros érdekében. Milán és Luca új esélyt kapnak. Ádám rájön Alizék titkára. Gigi szégyenében súlyos döntést hoz. Attila és Péter kérdőre vonják Júliát. Félix visszatér, és ez Natasa kíváncsiságát is felkelti, aki emiatt nem mindennapi dologra szánja el magát. Hanna fontos bejelentést tesz.

Ágnes a villában Ludwigra vár, hogy leszámolhasson vele, de Ludwig nem jön. Ágnes idegességében megkéri Tóbiást, hogy nézzen rá Ludwigra, mit csinál. Tóbiás ezt meg is teszi, és meglepve látja, hogy Ludwig épp csomagol: azonnal ki akar költözni a lakásból. Tóbiás ezt az információt megosztja Ágnessel, aki Tóbiás lakásába siet, és fegyvert szegez a gyanútlan Ludwigra. Mielőtt azonban Ágnes meghúzná a ravaszt, Ludwig megmutat neki egy felvételt, amin az összekötözött Liza látható.

 

 

László teljesen kiakad, amiért a megbeszéltek ellenére Piros munkát vállalt a bisztróban. Júlia közli Lászlóval, hogy szerinte Piros igenis megérdemelne egy esélyt, pláne, hogy a plusz munkából származó jövedelmét Stellára szeretné fordítani. László végül áldását adja arra, hogy Piros átmenetileg munkát vállaljon a bisztróban.

 

 

 

Milán és Luca újra randira készülnek, de Milán Emília miatt későbbre tolja a randit. Emília később remek ötletet ad Milánnak: hívja meg azt az együttest a KisSzékbe egy privát fellépésre, amelyiknek a koncertjére mentek volna. Milán meg is szervezi a spontán meglepetés-koncertet Lucának, azonban mire Luca a KisSzékbe ér, a bandának már távoznia kellett Rudinak mentőötlete támad: Milánnak kellene énekelnie. Rudi pedig majd gitározik. Milán elfogadja a kihívást, énekel, ezért Luca, ha lehet, még szerelmesebb lesz Milánba.

 

 

Ádám talál egy levelet a postaládáknál Asztalos Kristófné Fekete Aliznak címezve, amit meglehetősen furcsának talál. Aliz kénytelen elmondani Ádámnak, hogy érdekházasságot kötött Kristóffal. Ádám később megígéri Krisztiánnak, hogy hallgat az álházasságról. Közben Ádám bemegy a szanatóriumba Gigihez, és megsajnálja a nőt, hiszen Gigi még mindig teljesen beszámíthatatlan.

 

 

Tóbiás Krisztián nyomására békülni próbál Ádámmal, nehogy fény derüljön a titkukra, de a beszélgetésük alatt újra szóba kerül Gigi, Tóbiás pedig beleköt Ádámba, mert még mindig nem tudja túltenni magát azon, hogy Ádám bejár Gigihez a szanatóriumba.

 

 

Kristóf viszont felhívja Tóbiás figyelmét arra, hogy Gigi talán nem egy elvetemült bűnöző, mint azt Tóbiás hiszi, hanem csak egy beteg lány, ezért nem kellene túlzásba vinni az Ádám iránti gyűlöletet. Tóbiás ezen elgondolkozva másnap meglesi Gigit a szanatóriumban, és lelkiismeret-furdalása támad, mert rájön, hogy Gigi tényleg nem beszámítható. Hiába próbál azonban Ádámtól bocsánatot kérni a korábbi viselkedése miatt, legnagyobb meglepetésére ugyanis Ádám megzsarolja Aliz és Kristóf érdekházasságával. Tóbiás közli Ádámmal, hogy nem enged a zsarolásának, és nem bocsátja rendelkezésére a galériát a hallgatásáért cserébe. Ádám – aki érzi, hogy közellenség lett belőle – észrevesz egy lakáshirdetést, és letépi magának a telefonszámot.

 

 

Tóbiás megkezdi a munkát a Berényi Kft-nél, azonban Júlia máris egy személyes szívességet kér tőle, és megbízza, hogy hozza el Mátét az iskolából Júlia helyett. Eközben Péter megtudja, hogy Júlia más filmessel vágatta újra a PR filmet, ezért számon kéri az anyját. Júlia magyarázkodni kényszerül a családja előtt mind a filmes döntéssel, mind Tóbiás kisegítésével kapcsolatban, de észérvekkel megvédi magát: neki most – Miklós nélkül – a Kft. érdekeit kell szem előtt tartania.

 

 

 

Félix visszatér, hogy rendezzen néhány korábban félbehagyott ügyet: Emíliától elhozza a maradék otthagyott holmiját, Ruditól pedig megtudja, hogy hol tartja a Zsolt lakásában elrejtett „lopott” képet. Félix besurran Zsolt lakásába, hogy elcsenje a képet, ám ekkor az éppen ott lévő Natasa meglátja őt. A lány ahelyett, hogy lebuktatná, váratlan döntést hoz: követni kezdi Félixet, ám egy óvatlan pillanatban lebukik. Natasa bevallja, hogy csak aggódott Félixért. Félix elérzékenyül, belátja, hogy jobban tenné, ha végleg felhagyna a bűnözéssel. Később közösen elégetik a festményt.

 

 

 

Milán azon problémázik, hogy csak úgy tudja megoldani a KisSzék beosztását, ha egy napig Péter és Natasa együtt dolgoznak. Habár mindkettejüknek vannak fenntartásai, Péter is és Natasa is biztosítják Milánt, hogy már nem gyerekek, megoldják. Natasa elmondja Irmának, hogy mennyire nem szeret rosszban lenni azokkal, akiket szeret, mégis feszült a viszonya Emíliával és Péterrel is. Irma arra biztatja, hogy béküljön ki velük. Natasa ezt meg is teszi, és kibékülnek Péterrel. Ám a barátságuk kisvártatva újabb megpróbáltatás elé néz, amikor váratlanul megérkezik Hanna, és közli, hogy hazaköltözik.

 

 

 

 

#Barátok közt#berényi ágnes#kincs#illés júlia#novák laci#piros#markovics milán#luca#esély#bokros ádám#titok#veintraub gigi#szégyen#berényi attila#illés péter#visszatérés

Címlapról ajánljuk