Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 20. héten

rtl.hurtl.hu

2017. május 19. 21:55

Nóra megdöbben, amikor megtudja, hogy kicsoda valójában az a férfi, aki meglehetősen szimpatikussá vált a számára. Gigi új módszert keres arra, hogy megpróbálja összeugrasztani Zsófit és Ádámot. Péter közel kerül ahhoz, hogy hibát kövessen el Hannával kapcsolatban. Aliz és Krisztián komolyan gondolják a házasságot. Kristóf a harc mellett dönt az örökségével kapcsolatban. Félix végre döntést hoz Emíliával kapcsolatban. Rudi rájön, hogy elégedetlen az életével.

Nóra újból találkozik a titokzatos idegennel, Ábellel, majd egy szokatlanul jó hangulatú randevún kerülnek közelebb egymáshoz. Később kiderül, hogy Ábel a Bandi által súlyosan megsebesített fiú ügyvédje, ezért Nóra próbál távolságtartóan viselkedni a férfival. Nóra szerint Bandi valamiért nem mondja el nekik a teljes igazságot a Keszthelyen történtekről. Miklós később hiába keresi Bandit, hogy megbeszélje vele a dolgot, nem találja otthon, helyette azonban egy régi, Andrástól származó emlékre bukkan, így a bátyja halála miatt érzett bűntudata újraéled.

 

 

Gigi, miután rafináltan bedobta Ádámnak, hogy Zsófi esetleg Ádám képeivel is megnyithatná a galériát, Zsófi komolyan elgondolkozik az ötleten. Gigi azonban folytatja manipulatív tervének megvalósítását: lebeszéli Zsófit Ádám képeinek kiállításáról. Gigi végül eléri, amit akart, és a fotók kiállítása miatt kitör a veszekedés Ádám és Zsófi között. Gigi ezután folytatja a játszmát: először Zsófinak, később Ádámnak ad igazat a veszekedést illetően.

 

 

Mivel Ottó és Liza váratlanul bejelentik, hogy most rögtön indulnak nyaralni, Péter  úgy dönt, hogy pár napra bezárja a helyet és kiutazik Hannához. Amikor ezt Natasa megtudja, aggódni kezd, ezért a helyszínre siet, ahol azzal szembesül, hogy Péter úgy zárta be a helyet, hogy elfelejtett bepakolni a tetőteraszról, holott nagy vihar közeleg. Natasa emiatt össze is veszik az időközben észbekapó Péterrel, ám a dolgok úgy alakulnak, hogy nem sokkal később egy véletlenül kialakuló helyzetben már majdnem megcsókolják egymást. Natasában feléled a remény, ezért közös programot szervezne. Csakhogy Péter végül mégis elmegy Hannához, Ottó és Liza pedig elutaznak. Natasa ekkor szembesül a magánnyal.

 

 

Aliz és Krisztián megállapodnak abban, hogy valóban komolyan gondolják a házasságot. Bözsi megérzi, hogy Aliz és Krisztián titkolnak előle valamit, és gyanúja be is igazolódik, amikor kihallgatja a szerelmesen búgó fiatalokat. Kristófot eközben felkeresi a húga, Sári, hogy tájékoztassa arról, hogy egy nemzetközi vállalat érdeklődni kezdett a csokoládégyáruk után, és Sári vőlegénye szívesen el is adná nekik a családi örökséget. Csakhogy Sári azzal nem számolt, hogy Kristóf harcba száll a gyárért: azt hazudja, hogy menyasszonya van – így a házasság hozzásegíti őt az örökséghez.

 

 

 

Natasa biztatóan elárulja Félixnek, hogy drukkol a lánykéréshez, így a férfi ezen felbátorodva megkéri Irmától Emília kezét. Arra azonban nem számít, hogy Irma válasza végleg elbizonytalanítja a lánykéréssel kapcsolatban.

 

 

Később Félix húz egy merészet és mégis megkéri Emília kezét, azonban megtudja, hogy Irmának igaza volt: Emília nem akar még házasodni. Félix másnap egy meglepetéssel készül Emíliának: a dolog ismét lánykérésnek tűnik, ám mivel Félix tudja, hogy Emília nem akar újraházasodni, csupán életre szóló együttélést ajánl a nőnek. Emília boldogan igent mond.

 

 

Irma szeretné valahogy meghálálni Rudinak, hogy a férfi a múltkor megmentette őt Félix túszejtő gondnokától, ezért felajánlja neki, hogy készít egy adag pho levest. Amikor azonban leugrik a kisboltba, hogy megvásárolja a leveshez a hozzávalókat, azzal szembesül, hogy Tóbiás túlzottan is keményen bánik Lászlóval, ezért arra kéri, pihenjen egy kicsit. Tóbiás megfogadja Irma tanácsát, így egy hirtelen ötlettől vezérelve nekiáll Rudival borozgatni. Mivel azonban egyikük sem tud igazán feloldódni a másik társaságában, kapóra jön, hogy Irma váratlanul bejelenti, hogy a náluk tartott könyvklub miatt szeretné Rudiékkal közösen elkészíteni a levest. A csevegés során Rudi rádöbben, hogy a környezetének eredményei, élményei, tervei vannak, ő azonban nem elégedett az életével. Irma másnap bűntudattól vezérelve meggyőzi Tóbiást, hogy vidítsák fel a szomorú katonát, azonban a beszélgetés során Tóbiás és Irma is rádöbbennek, hogy nekik sem tökéletesen megtervezett az életük.

 

 

 

#Barátok közt#heti összefoglaló#balogh nóra#veintraub gigi#szentmihályi zsófi#bokros ádám#illés péter#felix#döntés

Címlapról ajánljuk