Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 18. héten

rtl.hurtl.hu

2017. május 5. 22:10

Ottó kapcsolata Lizával, a Bandival és Renátával kapcsolatos események miatt másképp alakul, mint ahogy azt elképzelte. Emília, Irma és Natasa megdöbbentő történések áldozatai lesznek. Stellát felveszik a Wittenbergbe. Krisztián rájön, hogy vissza akarja kapni Alizt. Júlia újabb összeütközésbe kerül Miklóssal Bandi miatt. Mindenkinek rossz érzése van Gigivel kapcsolatban – Zsófi kivételével. Bandinak nagyon komoly gondja akad, amihez Nóra jogi segítségére van szüksége.

Liza elmeséli Ottónak, hogy tegnap este rájött, hogy Bandi és Renáta trükköznek a bevétellel a KisSzékben, és azon akadt ki, amikor Renáta közölte vele, hogy hiába szól erről Ottónak, úgysem fog neki hinni senki. Később Bandiék a saját igazukat bizonygatják neki, és Ottó végül úgy dönt, hogy elhiszi az ártatlanságukat.

 

 

 

Emília, Natasa és Irma egy csajos, filmnézős délutánra készülnek. Amikor végre sikerül dönteniük, döbbenetes élményben lesz részük: megjelenik Félix egykori gondnoka egy pisztollyal, és túszul ejti őket. Emília beszélgetni kezd vele, megtudja, hogy Gajdos Félix ex-gondnoka, aki festményt lopott Félixtől, és most pénzt követel. Emília felajánlja neki, hogy elfelejtik a zsarolást, a képlopást és a túszejtést is, ha Gajdos szabadon engedi őket. Emília már éppen meggyőzné Gajdost, mikor a hazaérkező Félix rátámad. Gajdos azonban kicselezi Félixet, és túszul ejtve Irmát elviharzik. Később, Irma hatására a gondnok rájön, hogy valójában fogalma sincs arról, mit kezdjen egy tússzal. A túszdráma végül szerencsésen végződik.

 

 

Ludwig temetése után Ágnes békítően megígéri Lizának, hogy ha nem akarja, nem költöznek sehova, de később bevallja Attilának, hogy hazudott a lánynak, mert szerinte csak a teljes környezetváltozás segítene Liza állapotán. Miután Ágnes rátekeri Ludwig sálját a fejfára, egy titokzatos alakot látunk egy németországi parkban. Ludwig mégis életben lenne?

 

 

Megérkezik a hivatalos értesítő, Stellát felvették a Wittenbergerbe. Gizella, és László estére összejövetelt szerveznek a Rózsába. Stella meghívja a bulijába Ottót. Este Stella izgatottan várja Ottót, aki késve, de megérkezik. Ajándékot hoz Stellának, ám a Lizával megbeszélt találkozója miatt nagyon rövid ideig tud csak maradni. Miután Ottó elment, Gizella és Bözsi arról beszélnek, milyen jó is lehet fiatal szerelmesnek lenni, ők is lennének újra azok. Stella meghallja a beszélgetést, zavartan rohan ki a Rózsából. Aliz Stella után megy, és megvigasztalja. Krisztiánnak imponál, hogy Aliz ennyire kedves Stellához, ezért bevallja Rudinak, úgy érzi, hiba volt elengednie a lányt. Később Rudi elmondja neki, hogy tudomása szerint Aliz is nyitott volna az újrakezdésre. Eközben Kristóf húga, Sári megdöbbentő hírt hoz Kristófnak.

 

 

 

Júlia felháborodik, mert megtudja, hogy Miklós, Bandi ötletén felbuzdulva, az art café-projektből csoportosítana át pénzt, hogy rendezze a vízprojekt anyagi gondjait. Miklós elkenné a konfliktust, Júlia viszont határozottan lefekteti a szabályokat Bandinak: ha ötlete van Júlia ügyeivel kapcsolatban, először vele kell beszélnie. Bandi örül, hogy sikerül békésen rendezni a nézeteltérést, ám ekkor váratlan vendég érkezik, akitől Bandi megtudja, hogy keszthelyi múltja miatt még aggódnia kell.

 

 

Zsófi közli Tóbiással, hogy vissza akarja venni Gigit Bence állandó felvigyázójának. Tóbiás azt mondja Ádámnak, hogy meglehetősen rossz előérzete van Gigivel kapcsolatban. Tóbiás megérzése szöget üt Ádám fejében is, így rákérdez Zsófinál, biztosan jó ötletnek tartja-e visszavenni Gigit. Zsófi kiakad, amiért mindig mindenki meg akarja mondani neki, mi a helyes, ezért leteremti Ádámot, akit ez után Gigi vigasztal meg. Később Gigi elviszi Bencét, és megmutatja neki a frissen berendezett gyereksarkot. A kuckó szörnyű dolgokra enged következtetni Gigi szándékait illetően.

 

 

Nóra újból összetalálkozik Ábellel, a sármos idegennel, és mivel fogalma sincs arról, hogy a férfi egy Bandi által súlyosan bántalmazott fiú ügyvédje, bevallja Júliának, hogy a férfi hatására újra elgondolkozott azon, hogy szeretne szerelmes lenni. Eközben Júliának és Attilának is feltűnik, hogy Bandit nyomasztja valami. Bandi valóban olyannyira össze van zavarodva, hogy Miklós legnagyobb döbbenetére hirtelen meggondolásból felmond a Kft-nél, majd Nórához fordul jogi tanácsért, és beleegyezik, hogy elmondja neki a Keszthelyen történteket. 

 

 

 

#Barátok közt#mayer ottó#liza#berényi bandi#renáta#morócz emília#irma#stella#bartha krisztián#fekete aliz#illés júlia#heti összefoglaló#berényi miklós

Címlapról ajánljuk