Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 14. héten

rtl.hurtl.hu

2017. április 7. 22:30

Attila fontos információkat tud meg Ludwiggal kapcsolatban. Irma viszony a családjával megváltozik. Stella felvételije komoly veszélybe kerül, de nem csak a továbbtanulását fenyegeti veszély. Nóra határozott döntést hoz a társkereséssel kapcsolatban. Bandi és Péter komoly összetűzésbe kerül. Miklós keresi a megfelelő utódját a céghez. Zsófi úgy érzi, kezd minden a helyére kerülni az életében. Kristóf rossz hírt kap.

Liza és Ottó ki vannak akadva azon, hogy a friss testőrük, Rudi még a randijukon is árnyékként követi Lizát. Attila meglátogatja egy rendőrségi kontaktját, és megkéri, hogy nézzen utána az ulmi vonatbalesetnek.

 

 

Attila fontos információk birtokába jut Ludwiggal kapcsolatban, melyeket Ágnessel is megoszt.

 

 

Irma elmondja Emíliának és Natasának, hogy nem az esik rosszul neki, hogy Natasának cáfolnia kell a nagyapja tézisét, hanem az, hogy Natasáék titkolóztak előtte. Irma Milánnal indul közös programra a bevásárlóközpontba. Egy búfelejtő táncszőnyeggel térnek haza a vásárlásból. A játék segítségével Irma kibékül Emíliáékkal. Irma azzal lepi meg Natasát, hogy a rendelkezésére bocsájtja a dédapja régi kutatási jegyzeteit. Irma készül a világkörüli hajóútra, de utazópartnere váratlanul lemondja az utat. Aliz hatására felveti Bözsinek, hogy menjen vele a hajóútra. Bözsi sokallja a világkörüli hajóútra a három hónap távollétet, és úgy dönt, itthon marad. Vilmos kárpótlásul meglepi egy dunai hajótúrával.

 

 

 

A féltékeny férj szerepében Miklósnak sikerül elküldenie Károlyt Nóra lakásából, amiért Nóra nagyon hálás. Miklós szeretne többet megtudni Nóra szerelmi életéről, de Nóra eltereli a témát. Később Nóra elmeséli a katasztrofális randiját Júliának, és közli, hogy ő végzett az online társkereséssel.

Stella hasfájásra panaszkodik. Eleinte Gizella azt hiszi, hogy ez a felvételi miatti idegességnek tudható be, de később úgy tűnik, hogy a kislánynak vakbélgyulladása van. Mentővel kórházba szállítják és megműtik. Míg Gizella elhozza Stellát a kórházból, László a Wittenbergerbe megy, hogy kiderítse a pótfelvételi lehetőségeit. László jó hírekkel tér haza: az iskola engedélyezi a pótfelvételit. Később viszont Gizellának azt is elmondja, hogy az iskola nem adja olyan könnyen azt a pótlást.

 

 

 

Miklóst elkezdi foglalkoztatni a Berényi kft. jövője. Júlia szerint Péter tökéletes utód lenne, de Miklós, amikor megfigyeli a KisSzékben dolgozó Pétert és Bandit arra jut, hogy kitanítja Bandit, hogy egyszer majd méltó utódja legyen. Júlia ezt nem veszi jó néven. Attila elbeszélget Miklóssal arról, hogy vajon mennyire jó ötlet, ha Miklós Bandival ilyen szoros kapcsolatot ápol, hiszen továbbra is ott a titok, hogy Miklós felelős András haláláért.

 

 

Mivel jelentősen visszaesett a KisSzék bevétele, Péter úgy dönt, hogy lehet, hogy meg kell válniuk egy alkalmazottól. Bandi szerint valami vevőcsalogató újdonságra volna szükség. Milán ötletét, hogy csináljanak korcsolyapályát a tetőn, Péter túl kockázatosnak tartja. Bandi úgy dönt, hogy kezébe veszi az ügyet. Mikor tudomást szereznek Bandi akciójáról, Péter dühösen kérdőre vonja a srácot. A nézeteltérés odáig fajul, hogy Bandi megüti Pétert. Bandi lelkifurdalásával küzd a KisSzékben történtek miatt, Miklósnak panaszolja el minden baját. Miklós meggyőzi a fiút, maradjon a házban hosszabb időre, cserébe ő a szárnyai alá veszi.

 

 

Zsófi és Tóbiás megkéri Péteréket, hogy vegyék át az edzőterem üzemeltetését is. Zsófi eközben Gigire bízza Bencét, hiszen rengeteg a dolga a galéria miatt. Gigi észreveszi, hogy Bence alvós nyuszija nincs nála. Zsófi munka közben hazaugrik, Ádám pedig ezt kihasználva elcsábítja. Ekkor azonban betoppan Gigi Bence nyuszija miatt. Zsófi és Ádám családi fotózást szerveznek, amire úgy döntenek, Gigit is meghívják. A fotózás jókedvűre sikerül, azonban Zsófi meglepődik, amikor Gigi olyan képeket is csináltat Ádámmal, amin csak kettesben vannak Bencével. Zsófi úgy érzi, minden kezd a helyére kerülni. Végre Ádámmal is sikerül időt szakítaniuk egymásra. Azonban nem sejtik, hogy a magányos Gigi éppen átalakítja a közös fotókat.
 

 

 

Kristóf úgy dönt, nem adja fel álmát, és visszaszerzi munkáját a tűzoltóságon. Frédi Margó tanácsára próbál megbarátkozni a gondolattal, hogy olyannak fogadja el a fiát, amilyen. Kristófnak csalódnia kell, az egyik régi munkatársa szerint nem fogja visszakapni a munkáját. Frédi fültanúja a beszélgetésnek. Látva az összetört Kristófot felszínre törnek benne az apai érzések, és kibékül a fiával. Frédi megígéri azt is, hogy megváltoztatja a végrendeletét. Kristóf elmeséli Tóbiásnak a békülést, de ekkor megdöbbentő híreket kap Frédiről.

 

 

 

#Barátok közt#berényi attila#információ#schneider ludwig#irma#stella#balogh nóra#berényi bandi#illés péter#berényi miklós#szentmihályi zsófi#asztalos kristóf#hír#heti összefoglaló

Címlapról ajánljuk