Barátok közt

Barátok közt: Ez történt a 27. héten

rtl.hurtl.hu

2016. július 8. 21:30

Aliz és Rudi kapcsolata fordulóponthoz érkezik. Tóbiás megtudja, hogy ki miatt került Bence kórházba. Vilmos megpróbálja elfogadni Bözsi döntését, aki viszont egyre féltékenyebb Irmára. Ágnes meglátja Emíliánál az egyik tőle ellopott képet és megteszi a szükséges lépéseket. Miklós és Roland igyekeznek megállapodást kötni a vízzel kapcsolatban. Vajon Miklós keresztül tudja vinni a tervét? Júliának nem sikerül, Attila viszont Stella nyomára bukkan. László fociedzése nem úgy alakul, ahogy eltervezte. Natasa hibát vét, ami súlyos következményekkel jár.

Miklós elmondja Júliának Nóra döntését. Júlia azt javasolja, hogy Miklós magyarázza el Nórának, hogy a családja érdekében cselekszik. Nóra megígéri Attilának, hogy megpróbál beszélni Júliával, hogy bocsásson meg mindkettőjüknek, Júlia azonban elutasítja a bocsánatkérést.

Aliz szembesíti Rudit azzal, hogy tud a megcsalásról, és szakít vele. Rudi számon kéri Ágnesen, hogy elkotyogta Aliznak a Cindy-ügyet. Megparancsolja a nőnek, hogy mondja el Aliznak az igazat. Aliz azonban nem hisz Ágnesnek. Rudi egy cserepes virággal és egy kedves üzenettel próbál Aliz kedvére tenni, sikertelenül. Pedig Rudi mikor a virágot az ablakba tette, meglátta, hogy Bözsi kidobja a gyógyszereit, és ezt megpróbálja elmondani Aliznak is.

 

 

Ádám kénytelen bevallani Hannának, hogy Zsófi visszatért, és ő segített neki, hogy találkozhasson Bencével. Később kiderül, hogy Zsófi épp a kórházba készül Bencével, mert azzal a tápszerrel etette meg, amire Bence allergiás. Tóbiás kiakad, amikor megtudja, hogy Zsófi hazajött és ő adta a rossz tápszert Bencének, és Ádámot és Zsófit is eltiltja Bencétől. Zsófi felkeresi Tóbiást, hogy bocsánatot kérjen, de Tóbiás elküldi. A nő Nórától kér jogi tanácsot, miként szerezhetné vissza Bencét.

 

 

Vilmos számon kéri Bözsin, hogy még mindig azon mesterkedik, hogy Irma helyettesítse majd őt. Bözsinek azonban sikerül meggyőznie, és Vilmos végül felkeresi Irmát, hogy megnézze magának. Kezdetben úgy érzi, hogy Irma lenézi őt. Később egy kellemetlen beszélgetésük során közös érdeklődési körre találnak. Együtt vetik bele magukat a halastó rejtélyes legendájának felgöngyölítésébe, és kirándulást szerveznek a tóhoz. Bözsi egyre nagyobb féltékenységgel nézi ezt.

 

 


Irma, Ágnes egyik lopott képét kapja ajándékba egy páciensétől, és továbbajándékozza Emíliának. Ágnes meglátja a képet Emíliánál. Zsolt türelemre inti Ágnest, aki azonban kihívja a rendőröket, Zsolt pedig fültanúja lesz a hatóság kiérkezésének Emíliához.

 

 

Nóra elpanaszolja Rolandnak, hogy nem lesz a tanyasiaknak vizük, mert Miklós ásványvizet akar kitermelni. Miklós üzletet ajánl Rolandnak: a közösség lakói dolgozhatnak a gyár építkezésén. Roland visszautasítja a munkát, ők függetlenek akarnak maradni. Roland később felajánlja, hogy a tanyán élő férfiak elvezetik a kúttól a vizet a házakig, Miklós pedig mindent fizet. Így az épülő palackozó pozitív reklámmal indul: a gyáros támogatja a helyi kisebbséget.

 

 

Júlia még mindig nem akadt Stella nyomára, Stella apjához a börtönbe nem mehet be. Attila ellátogat az árvaházba, ahol Stella régen lakott és megszerzi a kellő információkat az igazgatói irodából. Amikor Stella lakóhelye előtt várakozik, szemtanúja lesz a kislány szökésének. Úgy dönt, utána ered.

László az egész napot a fociedzésre készülve tölti. Gizellának nem tetszik, hogy László emiatt annyira elhanyagolja a kisboltot, hogy ki sem nyitja. Az első edzésen azonban senki nem bukkan fel.

Natasa és Péter megkezdik a terápiát: az indulás döcögős, de végül egészen mély beszélgetésbe elegyednek. Natasa szembesíti Pétert azzal, hogy a valódi problémája nem más, mint Júlia, aki gyakorlatilag „kasztrálja” Pétert féktelen anyai szeretetével. Péter zaklatottan távozik, zsebében a maradék drogokkal. Péter a Duna parton beatet vesz be és alkoholt iszik rá. Később Natasa és Hanna ájult állapotban találnak rá. Péternek végül semmi baja nem lesz, de Emília leszidja Natasát: nem ezt várta volna el egy pszichológus diáktól. Natasa szégyelli magát, és azt kéri anyjától, hogy ő mondja el Júliának a dolgot Natasa helyett.

 

 

#Barátok közt#fekete aliz#vida rudi#bence#nagy tóbiás#bözsi mama#irma#vili bácsi#berényi ágnes#morócz emília

Címlapról ajánljuk