Barátok közt

Ez történt a 20. héten

rtl.hurtl.hu

2016. május 20. 22:00

Nóra hasznos tanáccsal szolgál Ágnesnek a bűntudata leküzdéséhez. Vilmos Irma tanácsára túllép sértettségén, hogy meggyőzze Bözsit, keressen fel egy orvost. Hanna segít Tóbiásnak, hogy az ismét találkozhasson Kristóffal. Emília lebukik Zsolt előtt. Miklós és Nóra érdekes információt talál Veintraub ügyeivel kapcsolatban. László kiképzésre megy Rudival, hogy felkészüljön a zarándokútra. Natasa veszélybe sodorja Hannával való barátságát. Júlia életében komoly változás történik, ami a családjára is hatással van.

Ágnes felkeresi Nórát, hogy bocsánatot kérjen Liza miatt. A két nő együtt próbál túllépni a történteken, és Nóra arra biztatja Ágnest, segítsen bűntudatán úgy, hogy helyrehozza valamely korábbi bűnét. Ágnes ezért felkeresi Hannát, és felajánlja neki a tisztességtelenül elvett villát.

Vilmos békíthetetlen, miután megtudta, hogy Bözsi nem mellette képzeli el a túlvilági életet. Irma azt tanácsolja Vilmosnak, hogy keressenek fel egy doktort, hiszen Bözsi betegségével elélhet még 20-30 évet. Vilmos úgy dönt, félreteszi sértettségét és ráveszi Bözsit, hogy menjenek el egy kivizsgálásra. Bözsi azonban makacsul ellenáll.

 

 

Hanna zseniálisnak gondolt tervvel áll elő Kristóf becserkészésével kapcsolatban. Felgyújt egy kukát, majd betelefonál a tűzoltóságra, hogy tűz van a parkban. A kiérkező Kristóf átlát a szitán, de elengedi a büntetést és megadja telefonszámát Tóbiásnak.

 

 

Emília megint Zsoltról mesél Irmának, de Zsolt is szem- és fültanúja lesz a beszélgetésnek. Kérdőre vonja Emíliát, miért hivatkozik úgy rá, mint kedvesére? Később kijelenti, egy darabig nem kíván semmilyen kapcsolatot sem ápolni a nővel. Reggelre azonban megenyhül és a valóságban is összetegeződnek.

 

 

Veintraub Tamás gyanússá válik Miklósnak egy, az üzletpolitikájára tett megjegyzése miatt. Miklós ezután Nórával osztja meg aggodalmát, miszerint Veintraub valószínűleg hobbiszinten teszi tönkre üzlettársait, és arra kéri Nórát, nézzen utána egy kicsit Veintraubnak. Nóra meglepő dologra bukkan: kiderül, hogy Veintraub teljes vagyona a felesége nevén van, neki pedig jogilag nincs egy vasa sem.

László megkéri Rudit, hogy segítsen neki egy napot eltölteni az erdőben, hogy felkészüljön a zarándokútra. Gizella László után viszi az otthon felejtett hálózsákját. László meggyőzi Gizellát, vonuljanak el kicsit a sátorba kettesben. Rudi rajtakapja őket. Lászlót az erdei kaland ráébreszti, Gizella nélkül egy napot sem bír ki. Gizella azonban meggyőzi, hogy remekül fog boldogulni.

 

 

Natasa nem örül, hogy Hanna a figyelmeztetése ellenére is többet lát Rókusban egyszeri kalandnál. Megkéri a férfit, ne törje össze Hanna szívét, ám óvatlanul elárulja, hogy Hanna egy ideje tud Rókus hazugságairól. Rókus ezután dühében szakít Hannával, ezért Hanna számon kéri Natasát. Később Natasa Ádám javaslatára beszél Rókussal, aki rááll egy újabb randi lehetőségére Hannával. Natasa elújságolja Hannának a fejleményeket, ám úgy tűnik, Hannát nem hatja meg Natasa erőfeszítése.

 

 

Hanna egy újsághírben Krisztiánt fedezi fel, aki a cikk szerint a Karibi-térségben megmentett egy kisgyereket. Rudi arról beszél Aliznak, hogy szeretne segíteni Zsoltnak megkeresni Krisztiánt, de Aliz a lelkére beszél: ne menjen sehová. Hanna meghallja a beszélgetést, és megmutatja nekik a cikket. Zsolt lelkes, Hanna segítségét kéri, de ő csak a karibi hajó alkalmazottainak listáját tudja előkeríteni. Rudinak feltűnik a listán egy gyanús név, ami mögött talán Krisztián állhat. Aliz végül úgy dönt, elengedi Rudit a Krisztián-kereső útra.

 

 

Ottónak színházi próbája lesz, de aznap Gizella pincérnek osztotta be a Rózsába. Lili bevállalja, hogy helyettesíti Ottót. Péter azonban elhívja Lilit ajándékot vásárolni Júlia érkezésére. Ajándékcsomagolás közben egymásba gabalyodnak, és észre se veszik, hogy elröpül az idő. Ottó a szeretkező Lilire és Péterre ront: le fogja késni a próbát.

 

 

Júlia nem akar részt venni a börtönszépségversenyen, mert aggasztják az otthoni gondok, de felkészíti Pirost a versenyre, és megígéri, hogy elmegy meglátogatni Stellát. Másnap kiderül, hogy már kora hajnalban elhagyhatja a börtönt. Családja azonban csak délutánra várja. Máté elejti a Júliának készült tortát, ezért Attila és Máté tortáért, Péter ajándékért ugrik ki a boltba. Időközben hazaér Júlia, és csak az üres lakást találja. Kisvártatva hazaér a család, és Júlia végre magához ölelheti őket.

#Barátok közt#balogh nóra#berényi ágnes#vili bácsi#irma#bözsi mama#holman hanna#nagy tóbiás#berényi miklós#vida rudi

Címlapról ajánljuk