Barátok közt

Ez történt a 19. héten

rtl.hurtl.hu

2016. május 13. 22:00

Bözsi egyre féltékenyebb Irmára és Vilmosra. Bözsit a betegsége is nagyon megviseli, és olyat tesz, ami megbántja Vilmost. László és Gizella romantikus vacsorát tervez, de Gizella a Bisztró ügyei miatt nem tud hazamenni. Rudi beszól Lászlónak, ami Lászlóból agresszív reakciót vált ki, majd emiatt tőle merőben szokatlan dologra vállalkozik. Péter és Lili egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Péter újra a drogokhoz nyúl, de ő maga is életveszélybe kerül. Tóbiás megismerkedik valakivel, aki megdobogtatja a szívét. Miklós és Attila egymásnak esnek, de eközben sorsdöntő felfedezést tesznek.

Bözsi számon kéri Irmát, amiért Vilmossal flörtöl. Irma elmagyarázza, hogy ő csak összekeverte Vilmost Zsolttal, így Bözsi bocsánatot kér Vilmostól. Irmának gyanús lesz Emília viselkedése, és Natasával osztja meg aggodalmait: talán mégsem olyan felhőtlen Emília és Zsolt kapcsolata? Irma elhívja Bözsit egy színházi előadásra, de ő nem él a lehetőséggel. Irma így Vilmosnak ajándékozza a jegyeket. Bözsi megtalálja a jegyeket Vilmos zsebében, és féltékeny lesz. Kérdőre vonja Irmát, de annyira belelovallja magát a vitába, hogy mutatkoznak rajta a Parkinson-kór jelei. Az orvos Irmának egyértelműek a jelek. Bözsi arra kéri Vilmost, hogy tartsák titokban a betegséget, mert nem szeretné, ha rajta sajnálkozna a ház, majd titokban utánajár a betegségének. Aliz azonban gyorsan rájön, hogy mi után kutakodik Bözsi. Bözsi elkészíti a végrendeletét. Azt is leírja benne, hogy Makkosfüzitőn szeretne örök nyugalomra lelni, néhai férje mellett. Vilmosnak ez mérhetetlenül rosszul esik.

 

 

László és Gizella nehezen boldogulnak az elfelezett lakásban. Végül mindketten „határsértésen” kapják a másikat, és kibékülnek. Ezt egy romantikus vacsorával szeretnék megpecsételni, ám Gizella külön feladatot kap a bisztróban, így László a hívatlanul érkező Vilmossal együtt eszi meg a vacsorát. Vilmos később elújságolja Rudinak, hogy László milyen jó vacsorát főzött. Mikor László a Rózsában Gizellát keresné, Rudi beszól neki. Lászlónak ez sok, ellöki Rudit, aki elveszti az egyensúlyát, és a földre esik. Gizella rendkívül mérges Lászlóra, amiért így lejáratta őt a munkahelyén. Vilmos hatására László elfogadja a Tóbiás által felajánlott önsegítő könyveket, és elhatározza, hogy zarándokútra indul.  Bözsi és Vilmos felhívja a pár figyelmét a különlét hátrányaira. Végül Gizella és László megállapodik, hogy csak a dolog jó oldalát nézik, és együtt állnak László zarándoklatának elébe.

 

 

Lili számára bizonyossá válik, hogy már az egész ház utcalányként tekint rá, és Ádám nem akar felelősséget vállalni a történtekért. Lili Péterrel osztja meg bánatát, aki kitalálja, hogy gyűjtsék be az újságokat, amelyben megjelentek a kompromittáló képek. Az újsággyűjtés közelebb hozza őket egymáshoz, végül egy csók is elcsattan, majd egy romantikus vacsorával ünnepelnek a joghurtos kocsiban. Péter bedob egy beatet, de ezzel nagyon megijeszti Lilit, és összevesznek. Később bánatában bevesz még egy beatet. Elalszik a joghurtos kocsiban, ahol lángra kapnak a tűz mellé tett újságok.

 

 

Tóbiás észreveszi a lángokban álló joghurtos kocsit, és azonnal hívja a tűzoltókat. A kiérkező tűzoltó, Kristóf idejében kimenti Pétert a lángok közül. Tóbiás szeme megakad a férfin. Péter elkeseredettségében Attilát hívja, arra kéri, engedje meg neki, hogy otthon aludhasson. A tűzeset okozta stressz végül békülésre sarkallja őket.

 

 

Tóbiás mindent elkövet, hogy a jóképű tűzoltó nyomára bukkanjon. Hannának gyanús a dolog, és hamar rájön, hogy Tóbiásnak megtetszett Kristóf, a tűzoltó. Pétert minden barátja őszintén megsajnálja a történtek miatt, így kitalálják, hogy szerveznek egy temetést a kiégett joghurtos kocsinak.

 

 

Ágnes vacsorát rendez a villában Miklósnak és Attilának. A vacsorán Miklós előveszi Attilát a Nórával történtek miatt, és a két fivér összeverekszik Ludwig dolgozószobájában, ahol megtalálják a Róbert által – Ludwig tervezett lebuktatása miatt – elrejtett rejtett kamerát.

 

 

Amikor Ágnesnek nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkosságot is rögzítette a kamera, kereket old. Ágnes menekül, de egy rendőr igazoltatja a taxist, majd Olívia ül mellé az autóba, hogy elbeszélgessenek a videofelvételről. Ludwig hamarosan a házban lepi meg Ágnest, és követeli, hogy Ágnes öntsön tiszta vizet a pohárba Róbert meggyilkolásával kapcsolatban. A sakkban tartott Ágnes egy segélykérő üzenetet juttat el Nórához, aki azonnal riasztja Attilát. Attila, Miklós és Péter együtt sietnek Ágnes megmentésére, majd miután leszerelik Ludwigot, Attila tiszta vizet önt a pohárba.

 

 

Azonban hiába tisztázódtak a gyilkosság körülményei, úgy tűnik, hogy további következményekkel is számolni kell, hiszen Péter bizonyítékot hamisított, ami miatt most ő kerülhet bajba. Ráadásul Ágnesnek azzal is szembe kell néznie, hogy az ügy örökre megváltoztatja a kapcsolatát Ludwiggal.

 

 

#Barátok közt#bözsi mama#irma#vili bácsi#novák laci#bokros gizella#illés péter#nagy tóbiás#berényi miklós#berényi attila

Címlapról ajánljuk