Barátok közt

Előző rész (2016. április 28.)

rtl.hurtl.hu

2016. április 28. 21:50

Vajon hogyan oldja meg Miklós az uzsorakölcsönnel kapcsolatban felmerült problémát? Vajon Gizella ép bőrrel megússza a titokzatos fosztogatóval való találkozást? Hanna egy ismerős arcba botlik a Fittrandin. Péter és Máté Júliánál tett látogatása aggasztóan végződik.

Mivel Miklóst aggasztja, hogy Attila és Ágnes belementek a Kft-nek tett uzsorakölcsön felvételébe, Pakó Gyulához, a felbérelt áluzsoráshoz fordul segítségért, hogy mentse a váratlanul meginogni látszó aljas tervét. Miklós beleegyezésére Pakó egy kiadós veréssel igyekszik Lászlót jó döntésre bírni a kölcsönt illetően, mely később valóban a Miklós számára várt reakciót, vagyis a kölcsönt elutasító felháborodást váltja ki Nóránál. Miklós azonban hiába lélegezhetne fel ezután, lelkiismerete nem hagyja nyugodni.

 

László nincs elragadtatva attól, hogy Gizellának annak ellenére is fontosabb a Rózsa ideiglenes vezetése, hogy korábban puszta jóindulatból vette vissza a kisboltba. Ráadásul miután kiderül, hogy a kerület kisebb üzleteinek tulajdonosait egy erőszakos fosztogató tartja rettegésben, Gizella akaratán kívül megalázza Lászlót férfiúi becsületében, ugyanis kijelenti, László védelmezése nélkül is kiválóan képes megbirkózni az esti műszakkal. Míg László a Vilmossal való meccsnézés közben ráébred, hogy mások számára is egyértelművé vált, ki viseli Lászlóék otthonában a nadrágot, Gizella élete veszélybe kerül a kisboltban. Vajon László új esélyt kap, hogy bizonyítson Gizellának? 

 

Hannát zavarja, hogy Tóbiás Ádám ötleteit részesíti előnyben a délutánra szervezett Fittrandi programjához, így egy idő után elege lesz Ádám gúnyos megjegyzéseiből, és sértődötten távozik az ötletbörzéről. Az udvaron Hanna véletlenül belefut Natasába, akivel hamar összebarátkoznak, így Ádám legnagyobb meglepetésére Hanna és Natasa együtt jelennek meg a randiesten. Mivel Ádámot rettentően felbosszantja Hanna visszavágása, úgy dönt, ő is csatlakozik a randizókhoz, Hannát azonban Ádám helyett egy másik ismerős arccal rendezik párba.

 

Pétert bosszantja, hogy Attila korábban nem vitte be Mátét Júliához a börtönbe, ezért úgy dönt, magára vállalja Attila kötelességét, és meglátogatják Mátéval az anyjukat. Júlia rettentően örül a fiainak, ám amikor Péter gúnyos szavakkal illeti Attilát a látogatásokról való kimaradozása miatt, Júlia szembesíti Pétert a ténnyel: Attila Júlia külön kérésére nem jön be hozzá mostanában. Júlia arra is rámutat, hogy az utóbbi időben Péter sem sűrűn érkezik látogatóba. Miután azonban megnyugtatja Pétert, hogy nem neheztel rá ezért, hirtelen rosszul lesz, és fiai szeme láttára veszti eszméletét.

 

#Barátok közt#berényi miklós#uzsora#bokros gizella#holman hanna#fittrandi#illés péter#illés júlia

Címlapról ajánljuk