Barátok közt

Ez történt a héten (4. hét)

rtl.hurtl.hu

2016. január 29. 14:10

Gizella ismét inni kezd, így amikor a várandós Zsófinak sürgős szüksége lenne rá, akkor nem tud segíteni neki. Vajon Zsófival minden rendben lesz? Péter Renáta miatt megint összeveszik Hannával. Kiderül, hogy Nóra mit tett, de ez Ágnesnek gyanús és bizonyítékokat keres Nóra ellen. Rudi féltékeny lesz Alizra és Krisztiánra, ezért Lucát felhasználva próbálja összeugrasztani Alizt és Krisztiánt. Ludwig és Miklós között nem enyhül a viszony.
 

Ágnes nincs még felkészülve arra, hogy visszaköltözzön Ludwighoz a hálószobába. Júlia szerint Ludwignak meg kell békélnie Ágnessel. Ludwig megfogadja Júlia tanácsát, és bocsánatot kér Ágnestől, és megígéri, hogy mostantól óvatos lesz, hogy ne legyen félreértés. Úgy tűnik, hogy Júlia tanácsa békét hoz Ágnes és Ludwig kapcsolatába.
Péter randit szervez magának. Aliz és Rudi szerint Péter nem randiképes, ezért kölcsönadnak neki Rudi ruháiból és átalakítják, de a randipartner nem megy el a találkozóra. Később azonban felbukkan Renáta, aki állítólag csak szeretne bocsánatot kérni korábbi viselkedéséért. Amikor Hanna sajnálatát fejezi ki, amiért Pétert felültették korábban, Péter dacból felhívja Renátát, és randevút beszél meg vele. A randevún Péter nagyzolva szórja a pénzt, Renáta pedig úgy tesz, mint akit meglep, hogy Péternek beütött egy üzlet. Hanna figyelmezteti Pétert, hogy Renáta hazudott, amikor azt mondta, hogy nem tud Péter anyagi sikeréről, ugyanis Hanna maga mondta el neki. Péter nem hisz neki, ezért nagyon meglepi, amikor Renáta pénzt kér kölcsön. Péter számon kéri Hannát, hogy anyagiassá vált. Péter nem akarja az emberi kapcsolatait a pénz miatt elrontani, ahogy Hanna. Ezen összevitatkoznak és kölcsönösen megbántják egymást.
Gizellának szörnyen hiányzik Linda, így boldogsággal tölti el a lehetőség, hogy segítsen Zsófinak összeszerelni a kiságyat, ugyanis legalább rajta anyáskodhat kicsit. Amikor kiderül, hiányzik egy-két csavar az ágyikó összeszereléséhez, Zsófi megy el beszerezni a csavarokat. Az egyedül hagyott Gizella benyakal egy fél üveg vodkát, amit Zsófi hűtőjében talál. Amikor Zsófi visszaér, Gizella segítségét kéri, hogy vigye el a kórházba, mert rosszul van. Gizella rosszullétre hivatkozva Ádámra bízza ezt. Gizellát gyötri a bűntudat, amiért nem tudott segíteni Zsófinak, és ezt csak tetézi a kórházból szerencsére egészségesen visszatérő Zsófi gondoskodása. Végül a bűntudat terhe miatt bevallja Zsófinak, hogy miért nem tudott neki segíteni. Zsófi megérti, hogy Gizellának hiányzik Linda, de szerinte ezt nem fojthatja alkoholba, és döntést kell hoznia. Gizella elhatározza, hogy végérvényesen leteszi a poharat.
Júlia megtudja, hogy Nóra nem veszi át a részvétcsokrokat. László segítségével bejutnak Nóra lakásába, és meglepődve tapasztalják, hogy Nóra feltehetően elutazott. Ágnes Nórát vádolja Róbert megölésével és jelenteni akarja az eltűnést a rendőrségen. Miklós magánnyomozót fogad, aki kideríti, hogy Nóra Ciprusra utazott. Ágnes és Júlia eközben megint körülnéznek Nóra lakásában. Ágnes indítékot keres, ami bizonyítja Nóra bűnösségét, nem is hiába. Ágnes közli Miklóssal, hogy megtalálta Róbert 25 millió forintos életbiztosítását, aminek Nóra a kedvezményezettje. Ráadásul véletlenül kihallgatja Attila és Júlia beszélgetését arról, hogy Nóra poszttraumás stressz szindrómában szenvedett korábban. Miklós úgy dönt, nyomoz Ludwig körül, hátha el tudja terelni Nóráról Ágnes gyanúját. A villában beszélget Ludwiggal, aki arra tereli a beszélgetést, hogy Miklós összejátszott Nórával. Miklós nekitámad, de végül Ludwig az asztalra nyomja Miklós arcát. Ludwig úgy dönt, bezárja a dolgozószobát, soha többé nem jön ide be. Miklós egy üzleti tárgyalásáról visszatérve belebotlik a szomorúan hazafelé sétáló Nórába. Ágnes a hozzá látogató Júliától is rákérdez, miért rabolták el anno Nórát. Miután Júlia nem hajlandó elárulni neki semmit, úgy dönt, kifaggatja Gizellát. Ehhez azonban le kell itatnia.
Luca vad külsővel állít haza. A családja elképed a smink és a színes hajtincsek láttán. Aliz arra gyanakszik, talán megbolondította valami szerelem. Luca Krisztiánnak bevallja, fáj neki, hogy Timi elment. Lecserélte őt Lizára és a menő svájci iskolára. Aliz szerint itt az idő, hogy végre hazaköltözzön. Rudi megértőnek mutatkozik, de valójában szomorú emiatt és féltékeny Krisztiánra, aki előidézte Aliz és Luca békülését. Aliz és Krisztián is búcsút vesznek egymástól. Noha hatással vannak egymásra, nem történhet köztük semmi. Aliz képtelen rávenni Lucát, hogy szabaduljon meg a furcsa külsejétől. Azt találja ki, hogy szembesíti Lucát azzal, hogy hogy néz ki. Amikor Lucát ezzel vérig sérti, Krisztián elmagyarázza neki, hogy elegendő, ha „csak” szereti a lányát és elfogadja olyannak, amilyen.  Aliz és Luca kibékülnek. Nikol figyelmezteti Rudit, hogy Krisztián a Lucával való kapcsolatát használja fel arra, hogy Aliz és Rudi közé álljon. Rudi maga is szemtanúja lesz egy intim pillanatnak kettőjük közt. Hirtelen dühében azt mondja Aliznak, hogy Krisztián nőként néz Lucára.
 
#Barátok közt#ivás#alkohol#sürgős#segítség#veszekedés#bizonyíték#gyanú#féltékenység#viszony#bokros gizella#szentmihályi zsófi#holman hanna#balogh nóra#berényi ágnes#vida rudi#schneider ludwig#berényi miklós#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk