Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 42. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. október 19. 21:20

Attila és Nóra külföldre utaznak, de ott nem várt ismerősbe botlanak. Júlia és András romantikusnak szánt randevúját egy váratlan baleset szakítja félbe.

Nóra úgy érzi, időre van szüksége, hogy eldöntse, vissza akar-e menni Attilához. Miklós megtudja, hogy gond van Attila és Nóra közt, és odaküldi Nórához Timit, azzal a szándékkal, hogy a lányuk emlékeztesse Nórát arra, hogy ők egy család. Később Attila váratlanul jó tanácsot kap egy női magazinból, és megkéri Nórát, menjen el vele Párizsba, hogy újrakezdjék a kapcsolatukat. Nóra boldogan igent mond. Attila hivatalosan is bejelenti Júliának, hogy elutazik, és Júlia azt füllenti, örül, hogy Attila és Nóra újrakezdik. Júlia emiatt úgy dönt, ő is felrázza a saját kapcsolatát Andrással. András Claudia segítségével operanézős, romantikus estét szervez Júliának, mielőtt azonban elindulhatnának, Júlia csuklani kezd, és a csuklása nem akar elmúlni. András nem akar lemondani az estéről, de nagy igyekezetében véletlenül letör egy darabot Júlia egyik fogából. Közben Nóra és Attila Párizsban „második első randira” készülnek, majd találkoznak Nóra volt szerelmével, Pierre-el, és a férfi előtt úgy tesznek, mintha nem ismernék egymást. Nóra élvezi, hogy két férfi tünteti ki a figyelmével. Pierre megpróbálja Nórát emlékeztetni a közös múltjukra, de Nóra inkább az Attilával való jövőjére koncentrál. Pierre figyelmezteti Nórát, hogy Attilában nem bízhat meg, de Nóra ezt nem veszi komolyan.

Olíviát Szabi családja játékos inkvizíciónak veti alá, de ő nem bánja. Szabi szeretne kettesben maradni a lánnyal, de Aliz nem hajlandó segíteni. Szabi vacsorát főz, és elküldi Lucát a kávéházba, hogy legalább egy kicsit együtt lehessen Olíviával. Mikor Olívia kérésére Szabi is leugrik a kisboltba, Olívia elkezd kutatni a lakásban, de az éppen hazaérkező Luca rajtakapja. Szabi teljes meggyőződéssel elfogadja Olívia magyarázatát a kutakodására. Olívia később ajándékot ad Lucának, remélve, hogy megbékíti a kislányt, de erőfeszítései nem járnak sikerrel. Miközben Luca és Ádám egyetértenek abban, hogy valami nem stimmel Olíviával, Szabi és Olívia szorosabbra fűzik a szálakat és csókolóznak. Luca kivételével mindenki nagyon lelkes Szabi és Olívia románca miatt. Szabi a romantikázással töltött nap után ágyba viszi Olíviát.

Kinga addig faggatja Ádámot, míg a fiú el nem árulja, azt hallotta, hogy Zsolt drogcsempész, de Zsolt ezt tagadja. Kinga nem hiszi el Ádám vádjait és elmondja Zsófinak, amit hallott. Zsófi mérges lesz, hogy Ádám „rosszindulatú pletykát” terjeszt a férjéről. Másnap Kinga Gézának is elmeséli, mit hallott, és aggódik, hogy igaz lehet. Géza úgy dönt, elmondja Aliznak, hogy drogokkal kereskedik, veszélyeztetve ezzel a kapcsolatukat. A döbbent lány először időt kér, majd megbocsájt Gézának. Cserébe Géza megígéri, hogy a nyár végén abbahagyja a dílerkedést. Mindeközben Zsolt figyelmezteti Ádámot, hogy ne pletykáljon róla, és később megörül, amikor a féltékeny Géza elárulja neki Ádám titkát, azt hogy a fiú selyemfiúként dolgozott.

Linda fantasztikus ajándékot kap Zsolttól és Zsófitól a születésnapjára, ami rossz érzéssel tölti el Gizellát, mert ő nem tud ilyen drága ajándékot venni a lányának. Fizetési előleget kér Lászlótól, és vesz két koncertjegyet, azzal a szándékkal, hogy igazi anya-lánya élményben legyen részük. Ám amikor átadja a jegyeket Lindának, Linda arról lelkendezik, hogy Hanna mennyire fog örülni a programnak. Gizella megbántódik, és bánatában elkezd inni. Linda később megtudja Lászlótól, hogy mi volt Gizella szándéka, ám amikor elmegy Gizellához bocsánatot kérni, Gizella részegen önző kis dögnek nevezi. Másnap Gizella bocsánatot kér Lindától, de Zsolt kidobja a lakásból. Ezután Linda úgy dönt, semmivel nem fog foglalkozni, csak teljes erőbedobással részt vesz a saját születésnapi buliján. Linda teljesen kiüti magát a bulin, és Péternek kell bújtatnia Zsolt elől. Péter ezután gyengéden ápolja Lindát, bulizás helyett végig mellette marad.

Zsófi próbál valami olyat találni az irodában, ami felhasználható Miklós ellen. Zsarolni akarja Miklóst, hogy a férfi végleg törölje kettejük szex videóját. Reggel Zsolt ébreszti az irodában Zsófit, és elpanaszolja, nem szereti, hogy Zsófi Miklósnak dolgozik. Zsófi megnyugtatja a férjét, Miklós nem fog sokáig zsarnokoskodni felette. Később Zsófi végre talál egy kompromittáló faxot, melyből kiderül, hogy Miklós nyomoztat Rita, Hanna édesanyja után, és szembesíti vele Miklóst. Miklós felajánlja, hogy törli a videót, ha Zsófi végighallgatja. Amikor Zsófi megtudja, hogy Rita hozzáment egy milliomoshoz, és ezért nem kereste meg a lányát, megígéri, hogy megőrzi Miklós titkát. Miklós közli vele, hogy mivel Zsófi Hanna érdekében úgysem adhatja tovább az információt, ezért mégis megtartja a videót. Claudia rájön, hogy Zsófi titkol valamit.

Miközben Balázs igyekszik egy fontos munkát megszerezni, Péternek támad egy remek ötlete, de Balázs nem törődik vele. Később azonban Péter kiakad, amikor kiderül, hogy Balázs az ő ötletét adta el.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk