Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 41. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. október 12. 21:20

Géza és Alíz kapcsolata új szintre emelkedik, és Géza kissé szokatlan módon kezeli a helyzetet.

Gizella áthívja Lindát vacsorázni. A vacsoránál Linda és Péter végighallgatja, ahogy Vilmos és Gizella veszekednek. Linda megkérdezi az anyját, minden rendben van-e Gizella és Vilmos között, és Gizella biztosítja arról, hogy nincs ok az aggodalomra. Később Gizella megpróbálja elcsábítani Vilmost, de ő elutasítja. Amikor Alex a boltban vásárol, Gizella megkérdezi, nem akar-e megosztani vele egy üveg italt. Később Vilmos elmegy meglátogatni Gizellát a boltban, de zárva találja azt.

Bent a spicces Gizella és Alex csókolóznak. Alex azzal döbbenti meg Ádámot és Kingát, hogy elmeséli, az előző este összejött Gizellával a kisboltban. Később Ádám konfrontál Gizellával az Alexszel töltött este miatt, és Gizella bevallja, már nem tudja, hányadán áll Vilmossal. Amikor Gizella tartalmasabb kapcsolatot kér Vilmostól, mindketten rájönnek, hogy ez már nem működhet kettejük között, és véglegesen szakítanak. Linda 18. születésnapja egy jó hangulatú családi reggelivel kezdődik. Péter nem boldogul azzal, hogy megzenésítse Lindának írott versét, így Szabi segítségét kéri, aki elő is adja a boldog Lindának a kávéházban. A születésnapon véletlenül felbukkan egy csinos lány is, Olívia, aki összeismerkedik a barátnő után vágyódó Szabival.

Géza megbocsát Aliznak, amiért a zsebeiben turkált, Aliz mégis szomorú. Később Aliz megörül, hogy Géza őszintén bevallja neki a drogügyet. Végül Kinga, félreértve egy csókot, gratulál a döbbent Gézának az „eljegyzéshez”. Szabi megerősíti Gézának, hogy Aliz azt várta tőle, hogy megkérje a kezét. Később Géza beszél Vilmossal, és elmondja neki, hogy habár szereti Alizt, tart a kötöttségektől és nem akar nősülni. Aliz - aki nem akarja elriasztani Gézát - arról biztosítja, hogy hülye volt, amikor azt gondolta, hogy Géza megkéri a kezét, és hogy felejtsék el ezt a házasságosdit. Ekkor azonban Géza megmutatja neki, hogy ő hogyan képzeli az elkötelezettséget: rátetováltatta a mellkasára, hogy Aliz. Amikor Kinga meglátja, hogy milyen sok pénz van Gézánál, gyanakodni kezd. Gyanúját megosztja Zsolttal, aki külön-külön kifaggatja Alizt és Gézát a pénz eredetéről, és rájön, hogy valami nem stimmel. Később a parkban Géza újabb üzletet bonyolít le Nándorral, és anélkül, hogy észrevennék, valaki fotókat készít a tranzakcióról. Géza azt ígéri Aliznak, hogy ha minden jól megy, letehetik a foglalót a lakásra.

Zsófi Miklós iránt érzett haragja szenvedélyes szeretkezésbe torkollik Zsolttal. Zsolt a pénz miatt aggódik, de Zsófi gyereket akar csinálni. Mikor Zsófi megvédi Zsoltot Miklós támadása ellen, Zsolt kiakad, mondván, hogy nincs szüksége védelmezőre. Kinga azt mondja Zsófinak, hogy a férfiak szeretnek irányítani - ha a nő ezt el tudja hitetni velük, nyert ügye van. Zsófi úgy dönt, hogy ezt a taktikát veti be Miklósnál, és mostantól a titkárnők gyöngye lesz. Miklós egy közgyűlésen bejelenti, van egy nagy tender, aminek a megnyerésére jó esélyük van, és azt is bejelenti, hogy az új cég neve Berényi Fivérek lesz. Nóra elhatározza, hogy megoldja a kisbolt anyagi problémáit, hogy László ne legyen Miklós adósa. Miklós azt tanácsolja, kezdjenek meleg ételt árulni. Zsolt felháborodik, amikor meglátja, hogy László az ő vendégeit kínálgatja kolbásszal. Júlia nem tudja meggyőzni Pétert, hogy nem kavar Alexszel, és az sem segít, amikor Péter kilesi Júlia és Alex kései beszélgetését, és félreérti a helyzetet. Alex félreérti, amikor Júlia megkéri, később látogassa meg az irodában. Az irodában megcsókolja a meglepett Júliát és rájuk nyit Attila. Júlia megpróbálja meggyőzni a féltékeny Attilát, hogy nem történt közte és Alex közt semmi, majd megtudja Alextől, hogy azért próbálta megcsókolni, mert Péter azt mondta neki, hogy Júlia úgy néz rá, mint akinek nem lenne ellenére a dolog. Júlia leszúrja Pétert, hogy hogyan mondhat ilyen sületlenséget. Később Júlia arra biztatja Attilát, hogy menjen vissza Nórához, mert ő biztosan Andrással marad.

Júlia és András azt remélik, hogy Alex hamar elmegy, de Alex másként dönt. Bejelenti, hogy szerez állást és szállást, és Budapesten marad a gyerekei miatt. Később azonban Alex mégis elutazik. Júlia látja, hogy Nóra még mindig szereti Attilát. Júlia ezért szándékosan konfrontálódik Attilával, és azt hazudja neki, hogy sohasem szerette. Attila arra kéri Nórát, próbálják meg újra.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk