Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 39. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. szeptember 28. 21:20

Zsolt ki akar szállni a Nándor féle bizniszből, de ez nem olyan egyszerű, mint gondolta. Kibékül-e András és Miklós?

Miklós elmondja a teljes igazságot Andrásnak a származásáról, András pedig megbocsát Miklósnak. Bandi bejelenti, hogy Zsuzsához költözik. András magát hibáztatja, Bandi azonban megnyugtatja őt. Meghitten búcsúznak el.

Aliz hiába kéri Lászlót, hogy változtassa meg a beosztást, marad az éjszakai műszakban. Nem tudja kire hagyni Lucát, ezért magával viszi a kisboltba az éjszakai műszakra. Vilmos rosszallja, hogy Luca késő este még a boltban van. Aliz azzal védekezik, hogy a helyzet tulajdonképpen Gizella hibája. Később Vilmos meglátja Gizellát és Lászlót a kávéházban iszogatni és felelősségre vonja őket. László ezért megváltoztatja a beosztást: másnaptól Gizellának kell helyt állnia éjszakánként.

Gabi ajándékot küld Lászlónak, ami emlékezteti a férfit, hogy mennyire hiányzik neki Gabi. Megpróbálja ezt leplezni, de Vilmos átlát rajta. Vilmosnak támad egy ötlete, hogy mivel lehetne feldobni Lászlót. Amikor László hazaér, a lakást gyönyörűen kitakarítva találja, és egy pillanatra azt hiszi, hogy Gabi visszatért hozzá. Csalódott, amikor kiderül, hogy csak Vilmos lepte meg. Vilmos szerint Lászlónak meg kellene látogatnia Gabit. László megígéri, hogy így tesz, de büszkesége visszatartja, és azt hazudja Vilmosnak, hogy meglátogatta Gabit, aki remekül volt.

Péter elmondja Lindának, hogy Bandi Zsolt miatt költözik el. Linda elbizonytalanodik, de bizonyítékra van szüksége. Szembesíti Zsoltot azzal, hogy Bandi miatta megy el, és a rendőrséggel fenyegeti meg apját. Zsolt megengedi, hogy Linda átkutassa az irodáját, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Linda nem talál bizonyítékot, és bocsánatot kér Zsolttól. Zsolt közli Nándorral, hogy kiszáll. Nándor látszólag úgy tesz, mintha hagyná, hogy Zsolt kiszálljon, de amikor összetalálkozik Lindával, megfenyegeti, hogy neki és az apjának is baja eshet, ha beleköpnek a levesébe. Zsolt megígéri Nándornak, hogy visszakapja a pénzt, amivel Géza tartozik neki. Ezután Zsolt közli Gézával, hogy vége a Nándor-féle üzletnek, és hogy a pénzt vissza kell adni neki. Géza nem tudja, hogyan fizethetné vissza a kölcsönt, és arra a következtetésre jut, hogy ha Zsolt ki is száll, ő nem teszi ezt. Géza és Nándor megegyeznek, hogy Zsolttól Géza veszi át az üzletet. Géza megnyugtatja Zsoltot, hogy Nándor nem fogja többé zaklatni. Eközben Linda kiönti a lelkét Ádámnak az apjáról és a drogokról. Gizella is értesül Linda dilemmájáról és mindent továbbmond Andrásnak. Andrást annyira felháborítja, hogy Zsolt hogyan használta ki Bandit, hogy azon nyomban felkeresi Zsoltot és a lánya szeme láttára húz neki be. Miután Zsolt mindent bevall Zsófinak, Zsófi arra kéri Lindát, hogy ne költözzön az anyjához, felügyeljék ketten Zsoltot.

Balázs, Hanna és Péter érettségi utáni bulit szerveznek Claudia lakásába míg Claudia távol van. Legnagyobb meglepetésükre Timi és Luca hívatlanul megjelenik. Timi a terasz korlátján kezd hintázni, majd mikor Claudia hazaér, és véletlenül megijeszti Timit, leesik a mélybe.

Júlia beleegyezik a szökésbe Attilával, de aggódik a családja további sorsáért. Attila megkönnyebbül, és szakít Nórával. Összepakol és elköltözik. Ennek ellenére Nóra reméli, hogy még helyrehozhatják a dolgot Attilával. Miközben Júlia és Attila előkészítik a Berlinbe költözést, Nóra fut be, hogy Attilával beszéljen, és Júlia azon kapja magát, hogy kénytelen Nórát vigasztalni. Később, miután hátrahagyta Andrásnak és Péternek írt búcsúlevelét, Júlia útnak indul Mátéval az állomásra, hogy ott találkozzon Attilával. Azonban Attila és Nóra eközben hírt kap Timi balesetéről, és Júlia és Máté az állomáson hiába várnak Attilára.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk