Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 26. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. június 29. 21:30

Gézán kívül mindenki bízik és hisz Giziben. Fény derül Miklós piszkos titkára? Hanna és Balázs egy bejelentéssel döbbenti meg Claudiát.

Attila és Miklós összevesznek a cég miatt, Claudia pedig Miklós lelkére próbál hatni, sikertelenül. A megmaradt tulajdonosok úgy döntenek, megpróbálják megmenteni a céget. Amikor László megtudja, hogy mit tett Miklós, behúz egyet neki. András is kérdőre vonja Miklóst, amiért a bajban magára hagyta a családi vállalkozást. Miklós felismeri, ha mindig csak az önző érdekeire hallgat, végleg egyedül marad. Ezért bocsánatot kér Lacitól, és ajánlatot tesz neki: annyit fizet neki, hogy Laci meg tudja venni a kisboltot a Berényi Kft-től. Míg Miklós meggyőzi Balázst az igazáról, Hanna dühös Miklósra a történtek miatt. Amikor találkoznak, Hanna és Balázs összevesznek Miklós miatt. Claudia titkon örül, hogy Hanna és Balázs összevesztek, de közben a fiatalok kibékülnek. Claudia döbbenten fogadja a hírt, hogy Hanna és Balázs össze akarnak költözni. Claudia nem mond ellent Balázsnak és Hannának, mert attól tart, ha ellenállna Hannáéknak, annál jobban felszítaná a tüzet.

Zsófi, Júlia és Hanna nagy erőkkel szervezi Claudia meglepetés születésnapi partiját. Júlia, akinek eredetileg csak Claudia figyelmének elterelése volt a feladata, végül bensőséges pillanatokat tölt anyjával. Zsolt, aki Andrea és Zsófi barátkozását nem nézi jó szemmel, felajánlja, hogy Zsófi helyett inkább majd ő és Andrea elmennek Claudia születésnapi tortájáért. A meglepetés parti elején, Claudia elsötétített villájában, Zsolt és Andrea, azt gondolva, hogy egyedül van, kifecsegi a titkát: hogy nem is olyan régen csak a véletlenen múlt, hogy nem hoztak össze egy újabb közös gyereket. Azok után, hogy Zsófi hallotta Zsolt és Andrea beszélgetését, Zsolt megpróbálja megnyugtatni Zsófit, de Claudia megérkezése megakadályozza ebben. Andrea beszámol Claudiának a történtekről. Claudia reméli, hogy Zsófi otthagyja Zsoltot, de Zsoltnak sikerül kimagyaráznia magát. Másnap azonban Zsófi megtudja Andreától, hogy Zsolt megcsalta őt. Zsófi számon akarja kérni Zsoltot, de aztán arra jut, hogy mivel korábban ő is megcsalta Zsoltot, nincs ehhez erkölcsi alapja. Zsófi ezért elfojtja a haragját és bánatát.

Bandi véletlenül kihallgatja Zsoltot és Gézát, és megpróbálja megszerezni a melót, amit Géza nem vállal. Miután Bandi azt blöfföli Zsoltnak, hogy Géza neki adta a melót, Géza elszólja magát, és Bandi megtudja, hogy Zsolték illegális potencianövelőkkel kereskednek. Bandi mindenképpen meg akarja kapni a munkát, ezért megzsarolja Zsoltot. Zsolt kezdeti döbbenete Bandi zsarolási kísérletével kapcsolatban hahotába csap át és kirúgja a megszeppent fiút az irodából. Bandi csalódottan elmondja Andrásnak, hogy Zsolt kinevette és elküldte, mire András jól beolvas Zsoltnak, amiért így bánik egy gyerekkel. Mikor András közli, nem is akarná, hogy a fia egy ilyen embernek dolgozzon Zsolt dühös lesz és mégis ad munkát Bandinak.

Luca aggódik, hogy nem fog összegyűlni elég gabonapelyhes kupon, hogy megszerezze a rollert. Másnap, Vilmos guberálónak nézi a dobozok után kutató Bözsit, de végül ő segít neki további dobozokat keresni. Géza örül, hogy Vilmos és Bözsi jól megértik egymást. Mivel Vilmos segíteni akar Lucának a kupongyűjtésben, gabonapelyhet reggelizik. Amikor Gizi rákérdez, hogy miért eszik ilyesmit, azt hazudja, hogy diétázik. Gizi furcsállja a dolgot, és megosztja Lindával, hogy Vilmos olyan fura mostanában. Mikor Géza megtudja, hogy Vilmos diétázik, felháborodik, mivel azt gondolja, hogy Gizi erőlteti rá. Géza megkéri Bözsit, hogy főzzön Vilmosnak valami finomat. Vilmos örül az ételnek, de amikor kiderül, hogy hazudott a diétáról, Bözsi haragosan elküldi. Gizit újra megkísérti az alkohol.

Amikor Ádám indul dolgozni, Kinga úgy dönt, nem akar a múltban élni és végül is elutazik Ádámmal. Alíz később telefonon figyelmezteti Ádámot, hogy Zsófi őt és Kingát keresi, de szerinte még senkinek nem mondta el, hogy Ádám valójában mivel keresi a kenyerét. Ádám és Kinga jól érzik magukat. Ádám megkéri Alízt, hogy kérje meg Zsófit, hogy ne mondja el Kingának azt, hogy selyemfiúként dolgozott. Alíz megígéri. Ádám megtalálja a tökéletes témát a címlapfotóhoz, de át kell evezniük egy szigetre. A csónakjuk elkezd süllyedni, és Kinga beleesik a vízbe. Miközben egy pajtában próbálnak melegedni, Ádám bevallja Kingának, hogy szereti.

András örül, hogy Júlia visszakapta a munkáját Attilánál, mivel nem áll a család valami fényesen anyagilag. Azt viszont András nem tudja, hogy Attila nem bírja tovább, és bevallja Júliának, hogy nagyon hiányzik neki. Attila és Júlia a padláson szeretkeznek. Megegyeznek, hogy később újra találkoznak ott. Gizi beszerez magának némi pálinkát. Hazaérve aztán eldugja az alkoholt. Később Gizi felmegy a padlásra inni. Júlia elbújik a padláson, amíg Gizi iszik és cigarettázik. Gizi már kapatosan, egy rágcsáló miatt véletlenül eltöri az üveget, és az alkohol a padlóra folyik, Gizi cigije pedig beesik a gyúlékony holmik közé. Gizi ezt nem veszi észre, de mivel az egyik üvegdarab elvágja a kezét sietve elmegy, és bezárja a padlás ajtaját. Júlia előbújik, de ekkor már néhány holmi lángra kap, amit Juli megpróbál eloltani, de a kifolyt alkohol is belobban. Juli kétségbeesett oltási kísérlete során lever egy gyúlékony anyaggal teli üveget a polcról, ami tovább erősíti a tüzet és a padlás lángba borul.

Amikor Zsófi Izabella új ingatlanában dolgozik, kiakad Izabellára, amiért kihasználja a férjét. Ezért, amikor egy nercbunda érkezik Izabellának a férjétől, Zsófi úgy dönt, hogy ellopja, hogy megleckéztesse Izabellát. Zsófi hazaviszi a bundát, de amikor Oszkár meglátja, azt mondja neki, hogy csak egy értéktelen rongy. Közben Timi és Luca azt próbálják eldönteni, hogy milyen jelmezben menjenek egy buliba. Később meghívják Oszkárt is, aki szívesen menne, de nem tudja, milyen jelmezt viseljen. Közben Izabella rájön, hogy a bundája eltűnésében Zsófi a ludas, és Zsófi kénytelen hazamenni, hogy „megtalálja” a bundát. Otthon azonban döbbenten veszi észre, hogy Oszkár közben szétszabdalta a bundát, hogy átalakíthassa ősemberjelmezzé. Zsófi riadtan látja, hogy a bunda menthetetlen. Izabella dühödten határidőt ad Zsófinak, hogy vagy a bundát, vagy a pénzt előteremtse, különben megy a rendőrségre. Zsófi megpróbál Claudiához fordulni pénzért, de végül nem tud. Miklós felajánlja Zsófinak a segítségét – ha cserébe Zsófi vele tölt egy éjszakát.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk