Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 24. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. június 15. 21:30

Szerencsés lesz-e végre Szabi a szerelemben? Ádám döbbenetes hírt kap az apjával kapcsolatban.

Zsolt „kiengeszteli” a helyette elagyabugyált Gézát egy üzleti ajánlattal, és bejelenti Nándornak, hogy részesedést akar elosztóként az üzletében.

Ádám megtudja, hogy mégis kompatibilis vesedonor lett volna, és ledöbben. Hívja apját, de az nem veszi fel. Linda úgy véli, Mátyás biztos meg akarta óvni őt a műtéttől. Ezután Ádám beleveti magát a „munkába” Izabellával. Később, miután Izabella már elment, Ádámot a nő férje lepi meg. Ádám azt hazudja neki, hogy Izabella csak patronálja. Amikor Kinga váratlanul megérkezik, Ádám megcsókolja a lányt, és azt hazudja Izabella férjének, hogy Kinga a barátnője. Kinga tisztázná, hogy mi is van kettejük között, de Ádám szerint semmi. Később Ádám megint találkozik Izabellával, aki számon kéri rajta, hogy ki az a szőke nő, aki állítólag a barátnője. Ádám elmeséli Alíznak, mi történt Izabellával, és hogy nagyon kedveli Kingát. Ádám később vacsorázni hívja Kingát. Izabella választás elé állítja Ádámot: Kinga vagy ő. Kinga már alig várja, hogy Ádámmal „randizzon”, de Ádám látványosan dobja őt.

Amikor András, Júlia és Máté hazaérkeznek Dubaiból, András szégyenkezve meséli el, hogy nem kapta meg a munkát, de nem tudja, hogy miért. Kati később számon kéri Nórán, hogy leállította az építkezést, majd kitálal Andrásnak Nóra bűneiről: az építkezés leállításáról és hogy miatta nem kapta meg András a dubai állást. András konfrontál Nórával, aki próbálja megvédeni magát, de Andrást nem hatja meg. Nóra elmondja Katinak, hogy a bank átutalta a pénzt és folytathatják a munkát. András elégedett.

Attila azt hazudja, azért csomagolt, mert üzleti útra indult volna, de lemondja Nóra miatt. Ám Nóra rájön, hogy Attila el akarta hagyni. Végül kiderül, Nóra nem terhes és szembesíti, miért akarta elhagyni. A férfi azt hazudja, azért, mert tud a Nóra és Miklós közötti csókról. Nóra és Attila kibékül, és Attila új életet akar kezdeni Nórával. Mikor Júlia és Attila először találkoznak, Attila végleg szakít Júliával, azzal az indokkal, hogy nekik nincs jövőjük.

Gizi frászt kap, amikor újra neszezést hall a padlás felől. Tanácsot kér egy televíziós spiritisztától, majd úgy dönt, kiűzi a padlásról a szellemet. Épp szellemet űz, amikor valaki rázárja a padlás ajtaját. Zsolt és Vilmos kiszabadítják, de öröme nem tart sokáig, mert Zsolt meggyanúsítja, hogy a padlásra jár stikában inni. Linda vesz egy alkoholszondát, ami kimutatja, hogy nincs alkohol a szervezetében. Na, de akkor ki hagyta a padláson az üres sörösüvegeket, és ki zárta be Gizit oda? Gizi és Vilmos úgy dönt, utánajárnak a dolgoknak. Amikor ezt Gabi megtudja, elmondja Gizinek, hogy ott bújt el Teó, a védence az árvaházból korábban.

Miklós megkérdezi Nórát, hogy miért dühös rá. Nóra azt mondja, mert Miklós mondta el Attilának, hogy ők csókolóztak. Miklós tagad, de Nóra nem hisz neki. Ő csak Júliának mondta el és Júlia biztos nem árulta el. Eközben, Miklós Júliának szegezi a kérdést: miért mondta el Attilának, hogy ő és Nóra csókolóztak. Júlia nem hajlandó semmit sem elárulni Miklósnak, de később elsírja magát és elpanaszolja Attilának, hogy Miklós a nyomukban van. András váratlanul beállít az irodába és nem érti, miért sír Júlia, ezért a nő kénytelen azt hazudni, hogy Attila kirúgta. Míg Miklós eltökélt, hogy a dolgok végére járjon, Júlia véletlenül elszólja magát, hogy ő nem olyan tökéletes, mint azt András képzeli, és András visszakérdez, hogy Júlia mégis miről beszél. Júlia majdnem bevallja Andrásnak Attilával folytatott románcát. Attila és Júlia úgy döntenek, Júlia nem megy vissza dolgozni.

Megérkezik a Gabi által rendelt játékosztó automata a boltba, amitől László teljesen függő lesz. Mikor a gépből egy cukorgyűrűt vesz ki, támad egy ötlete. Gabi megdöbben, hogy László a boltot NOVÁK NON-STOP-nak nevezte el, és nem hagyja, hogy László elmagyarázza, hogy meg szeretné kérni a kezét, és akkor Gabit is Nováknak hívnák. Később Gabi hazaállít Teóval, az árvával, akit eddig a padláson rejtegetett, és László beleegyezik, hogy maradjon. László bevallja Vilmosnak, hogy majdnem megkérte Gabi kezét. Másnap nagy tömeg várja a bolt nyitását. Ám Zsolt úgy dönt, megtorpedózza a kisbolt nyitó kampányát és egy órán át ingyen adja a sört. Amikor a kisbolt kinyit, a tömeg nincs sehol. László rájön, hogy hova tűntek a vásárlók, és a kávéházban bejelenti, hogy egy órán keresztül mindent fél áron adnak a kisboltban. A vásárlókat sikerül visszanyernie, de a kisbolt nyitó kampánya káoszba torkollik, Zsolt pedig, kínjában megengedi, hogy Péter és Balázs tehetségkutató estet rendezzenek a kávézóban. Péter úgy dönt, indul a tehetségkutatón és Gizi is benevez. Miután levonult a vásárlók első áradata, László, Gabi és Teó rendbeteszik a boltot. Később László betart Zsoltnak, amikor a kávéház menütáblájára írja fel a kisbolt hirdetését. Gabi eltávolítja a hirdetést. Később Teó azt mondja Gabinak, hogy jobbat érdemelne Lászlónál.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk