Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 23. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. június 8. 21:30

Luca és Timi lázongását látva, Alíz meglepő ötlettel rukkol elő Nórának.

Alíz és Nóra bejelentik a gyerekcsere programot, abban reménykedve, hogy a lányok tanulnak a leckéből. Luca és Timi kitörő örömmel fogadják a hírt. Később Luca rájön, hogy Timi élete sem fenékig tejfel, Timi viszont remekül érzi magát Lucáéknál. Miklós később felháborodik a gyerekcserén és Alíz sem örül, amikor megtudja Attila vett Lucának egy új kesztyűt. Alíz lehordja Nórát, hogy Lucát elkényeztetik, és az anyák véget vetnek a „gyerekcserének”. A lányok nem örülnek ennek, de Alíz és Nóra más szemmel néznek egymásra.

Miután Miklóssal beszélt, Zsófi megpróbálja kiszedni Zsoltból, hogy mennyi pénzt kapott kölcsön, hogy megvehesse a lakást, és kitől, de nem jár sikerrel. Zsolt figyelmezteti Miklóst, hogy soha többé ne beszéljen Zsófinak az anyagi helyzetéről. Nándor üzletet kínál Zsoltnak a tartozása fejében, de Zsolt kijelenti, hogy csak akkor hajlandó bármit is tárolni Nándornak, ha tudja, mi az. Nándor hoz mintát, és Zsolt végül beleegyezik, hogy potencianövelő tablettákat tároljon Nándornak. Később, Miklós felfedezi a mintapirulákat Zsolt irodájában, és azt hiszi, hogy Zsoltnak gondja van az ágyban. Amikor Kinga megzavarja, azt hazudja Zsoltot kereste. Később, Nóra döbbenten fedezi fel Miklósnál a tablettákat. Nóra megkérdezi Claudiát, hogy tud-e arról, hogy Miklósnak barátnője van. Nóra kénytelen bevallani mit talált Miklósnál, amit Claudia és Attila is nagyon viccesnek talál. Később, Attila megjegyzést tesz Miklósnak, hogy tud a „problémáról” de a megszégyenült Miklós tagadja, hogy a tabletta az övé. Még később, Zsolt Nándor "szállítmányának" intéz helyet a raktárban, amikor meghallja a Miklós körüli pletykát és rájön, hogy Miklós tőle lopta a potencianövelő tablettákat. Zsolt nekitámad Miklósnak az ellopott tabletták miatt és megszégyeníti Miklóst Balázs előtt. Miklós úgy dönt, nem hagyja annyiban, és felbérli Medvét, hogy intézze el Zsoltot. Másnap Zsolt frusztráltan konstatálja, hogy Szabinak nem volt ideje bepakolni a raktárból áthozott dobozokat az udvarról, és elfogadja Géza segítségét. Szabi nem veszi észre, hogy Géza megy be a kávéházi irodába Zsolt helyett, és Medve kérdésére közli, hogy Zsolt az irodájában van. Mivel tévesen Zsoltnak hiszi, Medve Gézát bántalmazza egy baseball ütővel. Szabi felfedezi, hogy Gézát megverték Zsolt irodájában. Miközben Miklós telefonhívást kap, hogy Medve elvégezte a megbízást, Zsolt is megtudja, hogy Gézát megverték és hogy a figyelmeztetést neki szánták. Miklós csalódott, hogy Zsoltnak semmi baja. Később Zsolt elmondja Zsófinak, hogy Miklós verőembert bérelt fel ellene, de Zsófi nem hisz neki. Végül Zsolt tűzszünetet ajánl Miklósnak, de továbbra sem bízik benne.

Ezalatt Géza otthon lábadozik a verés után és megkéri Szabit, hogy intézzen el helyette egy fuvart. Szabi nem örül, hogy Margit nénit nemcsak orvoshoz, hanem az unokájához is el kell vinnie, de később megtetszik neki a lány és randizni hívja. Bár a randi jól megy, a lány bejelenti, hogy este elutazik. Később Szabi szomorúan állapítja meg, hogy nincs szerencséje a szerelemben.

Géza és Alíz megtudja, hogy Ádám és Kinga azon veszett össze, hogy Ádám nem hajlandó apjának adni az egyik veséjét. Míg Géza nem érti, Ádám miért nem tartja nagyobb becsben a családját, Alíz azt tanácsolja Ádámnak, hogy ne hallgasson senki másra. Később a Kertész család megvitatja a vesekérdést, és Gizi felajánlja Mátyásnak a veséjét. Vilmos nagyon aggódik Giziért és elmondja Ádámnak, mit szándékozik tenni nagynénje. Vilmos megkönnyebbül, amikor Gizi hazajön a vizsgálatról és elmondja, hogy sajnos nem alkalmas donornak. Másnap Linda leteremti Ádámot, hogy miért nem segít az apjának, és elhatározza, ha Ádám nem segít, akkor ő fog. Ádám SMS-t küld Mátyásnak, hogy el ne merje fogadni Linda felajánlását. Miután Mátyás biztosítja Ádámot, hogy nem akarja kihasználni a családját, Ádám mégis úgy dönt, hogy segít neki. Kinga később megtudja, hogy Ádám jelentkezett donornak. Mátyás meghatódik, amikor Ádám a kórházban elmondja miért döntött úgy, hogy mégis segít, és lelkifurdalásra támad. Mivel nem akar még több fájdalmat okozni a fiának, Mátyás később azt hazudja Ádámnak, hogy nem felelt meg a donor vizsgálaton. Mivel megtudta, hogy Ádám jelentkezett vesedonornak, Kinga aggódik a fiú miatt. Később megtudja, hogy Ádám nem felelt meg donornak, de Kingának így is imponál, amit az apjáért hajlandó lett volna megtenni.


Gizi dühösen lehordja Lindát, amiért hagyta, hogy a bulin beleigyon egy alkoholos pohárba. Másnap, Balázs, Péter és Hanna döbbenten fedeznek fel egy rakás fényképet a neten, amin Bandi együtt „mulat” a menő sráccal és annak celeb haverjával. Közben Linda dühében „elpanaszolja” Zsófinak, hogy Gizi újra iszik. Közben Gizi furcsa hangokat hall a Berényi irodában. Amikor Zsófi később rákérdez az előző esti ivásra, Gizi rájön, hogy Linda mondta el Zsófinak, hogy alkoholt ivott. Gizi ismét lehordja Lindát, aki bocsánatot kér. Gizi később megint hangokat hall és ezúttal elmondja Vilmosnak is, hogy a hangok a padlásról jönnek. Gizi és Vilmos úgy döntenek, hogy felmennek a padlásra, de nem találnak ott senkit. Gizi később elmondja Kingának, hogy szerinte Magdi szelleme van a padláson, amit Kinga elkotyog Zsófinak és Zsoltnak. Zsolt arra következtetésre jut, hogy Gizi biztosan visszaszokott az alkoholra, és közli Gizivel, hogy azt szeretné, ha Linda visszaköltözne hozzá. Linda azonban maradni akar és megkéri apját, hogy ne stresszelje Gizit. Gizi hálás Lindának a támogatásért. Később Linda és Vilmos úgy dönt, rajta tartják Gizin a szemüket. Amikor Gizi megint hallja a kopogást a Berényi irodában, úgy dönt, inkább nem szól senkinek.

Andrásnak tetszenek a katari lehetőségek, és bár Júliának is tetszenek, de titkon hiányzik neki Attila. Eközben Budapesten Attila egyfolytában Júliára gondol. Később Miklós felhívja Andrást és elmeséli neki, hogy Nóra már az utódját keresi. Ezen felbuzdulva András úgy dönt, elvállalja a katari állást. Míg Nóra és Miklós azon veszekednek, hogy Miklós elárulta-e Nórát, Attila a hírtől összeomlik. Claudia megkérdezi mi bántja Attilát, de Attila nem mondja el. Attila még jobban elszomorodik, amikor Nóra azt tanácsolja neki, ő is kezdje el keresni Júlia utódját. Nóra később elpanaszolja, hogy képtelenség megfelelő utódot találnia András helyére és Attila megkérdezi, miért nem beszéli le Andrást arról, hogy elfogadja a katari állást. De Nóra makacsul kijelenti, ha András el akar menni, ő nem fogja visszatartani. Később Attila internetes videó hívást kap Júliától. Júlia beletörődően közli, talán így lesz a legjobb mindenkinek. Amikor Claudia megtudja Nórától, hogy András el akarja fogadni a katari állást, rájön miért volt szomorú Attila. Közben Nóra rosszhírbe hozza Andrást, amikor úgy dönt, nem ad róla referenciát András új, katari munkáltatójának. Attila bevallja Claudiának, hogy szerelmes Júliába, aztán elkezdi összepakolni a holmiját. Nóra hirtelen rosszul lesz, és mielőtt Attila bejelentené, hogy elköltözik, Nóra közli vele, hogy valószínűleg terhes. Nóra megpróbálja visszaszerezni András dubai munkalehetőségét, de nem sikerül neki.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk