Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 22. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. június 1. 21:30

Péter új barátnő jelölttel készül randizni, de a dolog nem várt fordulatot vesz Bandi közreműködésével.

Laci túl drágának találja a Gabi és Nóra által kiválasztott falpolcokat a kisboltba, ezért elhatározza, hogy saját maga készíti el a bútort. Bár Gabi nem repes az ötlettől, belemegy és megvédi Lacit Nóra előtt. Később Laci pihenőt tart, de Gabi okos trükkel visszatereli dolgozni. Gabi éppen azt meséli Nórának, hogy milyen jól megy a munka, amikor Laci leesik a létráról és megsérül. Gabi megpróbálja egyedül folytatni a munkát. Amikor azonban László kritizálja a munkáját, Gabi kidobja az irodából. László elpanaszolja magát Gizinek, akinek támad egy ötlete. Amikor az aggódó Nóra és Attila csatlakoznak Gabihoz, hogy segítsenek, meglepve látják, hogy hányan segítenek a kisbolt kialakításában. A Gizi által összetoborzott csapat befejezi a kisbolt kialakítását, és forralt borral ünnepelnek. Gabi, Laci és Nóra boldogan gyönyörködnek a kész kisboltban, amikor Gabi rejtélyes hívást kap. Megnyugtatja a rejtélyes hívót, hogy már úton van, majd kölcsönkér Nórától, de nem árulja el, mire kell a pénz. Miközben Laci a kisboltban gyakorolja leendő munkaköri feladatait, Gabi gondterhelten hazatér, de úgy tesz, mintha minden rendben volna.

Zsófi és Miklós kölcsönösen puhatolóznak egymástól a betörés kapcsán, majd Miklós újabb munkával bízza meg a lányt, bár tudja, hogy Claudiával egy fontos rendezvény szervezésén dolgoznak. Zsófi igyekszik mindkét „munkaadójának” megfelelni. Mikor azonban Claudia leszidja Zsófit, mert nem végez egy megbízással időben, Miklós a védelmére kel és kiosztja Claudiát. Claudia tovább hőzöng és Zsófi felmond nála. Zsolt pedig kénytelen beletörődni, hogy a jövőben Miklós lesz Zsófi fő kenyéradója.

Timi irigyli Lucát, mert a családja sokkal jobban elengedi magát, mint Nóra vagy Attila. Eközben Szabi figyelmezteti Lucát, hogy ne nyúljon a gitárjához. Később Alíz véletlenül eltöri Szabi gitárját, majd elrejti a bizonyítékot. Szabi azt hiszi, Luca a bűnös, és leszidja a lányt, akit Alíz sem véd meg. Luca magára vállalja anyja bűnét és „bevallja”, hogy ő törte el Szabi gitárját. Szabinak megesik a szíve Lucán és megbocsát neki. Később Alíz pizzával próbálja kiengesztelni a duzzogó Lucát, de nem sok sikerrel. Még később Luca és Timi egymással versengve panaszkodnak saját anyáikról. Amikor Luca közli, hogy csak egy olyan „normális” anyára vágyik , mint Nóra, Alíz átmegy Nórához, hogy kiderítse, mennyivel jobb szülő nála Timi anyja. Meglepve látja, amint Nóra és Timi is összekapnak, és Nóra elárulja, hogy Timi meg Alízt isteníti, mert olyan „laza” anyuka. Alíz ekkor meglepő ötlettel rukkol elő: cseréljenek gyereket egy hétre.

Claudia dühösen megfenyegeti Attilát, iután lebuktatta, hogy viszonya van Julival, hogy ha akár Júliát, akár Nórát bántja, nagyon megkeserüli. Másnap Júliának bajsejtelme támad, amikor Claudia furcsa utalást tesz a padlásra. Később megtudja Attilától, hogy Claudia csapdába csalta a padláson és rájön, anyja tud a titkos románcról, így újabb kétségek közt indul el Andrással Qatarba.

Mátyás próbálja oldani a feszült hangulatot fiával, de Ádámot nem hatja meg sem a régi családi fotó, sem nagyapjának régi fényképezőgépe, amit apja hozott neki, Közben Alíz megtudja, hogy Ádám apja haldoklik és váratlanul beállít, aminek mindketten örülnek és marasztalják. Ádám bevallja Alíznak, hogy nehezére esik megbocsátani az apjának, de Alíz azt javasolja, adjon neki egy esélyt. Alíz később véletlenül elszólja magát Mátyás betegségéről. Miután elmegy, Mátyás elmondja, hogy veseelégtelenségben szenved és szüksége van Ádám veséjére az életben maradáshoz. A zaklatott Ádám elmeséli Gizinek, mi történt, és Gizi elgondolkodtatja Ádámot. Amikor Mátyás visszatér, Ádám kidobja.

Linda megtudja, hogy Péternek másnap randija lesz egy iskolástársukkal és sok szerencsét kíván, pedig nyomorultul érzi magát. Másnap Linda meghallja, amikor Péter megkéri Bandit, hogy húzzon el otthonról, és támad egy kétségbeesett mentőötlete. Szövetkezik Bandival, aki némi pénzjutalom fejében vállalja, hogy elszúrja Péter randiját. Az új barátnőjelölt azonban lemondja a találkozót és Péter helyette meghívja magához „szigorúan baráti alapon” a meglepett Lindát. Bandi, aki időközben „előkészítette a terepet”, meghökken, amikor Péter Lindával állít be, de már nem tudja lefújni a „randi torpedó” akciót. Így Lindának a beharangozott DVD helyett be kell érnie Péter gyermekkori ciki videójával és kénytelen megenni a Bandi által méregerősre felturbózott pizzát. Péter kiakad és elkapja Bandi grabancát, aki kénytelen beköpni a meggyötört Lindát. Péter dühös Lindára, amiért hazudott neki, ezért azt hazudja ő már továbblépett, de Bandi áradozása a lányról komolyan elgondolkodtatja. Később Linda meglepődik, amikor Péter közös pizzázásra invitálja. Péter megcsókolja a bűnbánó Lindát, és elhatározzák, hogy ismét megpróbálják együtt. Mindeközben Hanna és Balázs megtudja, hogy Péter és Linda megint összejöttek, és ezt megünnepelendő, nagyszabású bulit terveznek az üres Berényi lakásban.
A fiúk izgatottan várják a bulit. Péter észreveszi, hogy Linda még mindig csalódott amiatt, hogy nem kettesben töltik az estét, és felkéri egy lassú számra. Később a fiúk elhatározzák, hogy felpörgetik a bulit, nehogy leégjenek a meghívott menő srác és annak celeb haverja előtt. Bandit is kidobják a buliból, azzal az ürüggyel, hogy „dedósok” nem vehetnek részt. A megbántott Bandi bosszút áll és rájuk szabadítja Gizit és Vilmost. Alighogy megérkezik a beharangozott menő srác, beállít Gizi és Vilmos is. A fiatalok kénytelenek titkolni, hogy bulit tartanak, de Gizi frászt kap, amikor véletlenül beleiszik Linda alkoholos italába.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk