Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 21. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. május 25. 21:15

Szabi csalódik legújabb szerzeményében. Zsófi új hitelkártyája bajt hoz a fejére. Miklós kibékíti Zsófit és Zsoltot, de vajon érdek nélkül teszi?

Miklós felbosszantja Zsoltot, és Zsolt mérgében megbántja Zsófit, amikor azt mondja, Miklós csak azért adott Zsófinak munkát, hogy rajta bosszút álljon. Zsófi elpanaszolja Kingának, Zsolt mennyire megbántotta és bocsánatkéső SMS-t kap Zsolttól, de nem hatja meg. Zsófi újabb SMS-eket kap és azt hiszi Zsolt így akar bocsánatot kérni ezért meg sem nézi őket. De amikor végül megnézi az üzeneteit, látja, hogy azokat nem Zsolt küldte, hanem a bank és rádöbben, hogy valaki ellopta az új hitelkártyáját. Zsófi kétségbeesetten lemondja a hitelkártyáját, miután tudomást szerez arról, hogy különböző tranzakciókat folytatnak a nevében. Később retteg attól, hogy Zsolt mit szól, ha megtudja, hogy a tudta nélkül rendelt egy új hitelkártyát, amit aztán még el is loptak. Amikor Zsolt megtudja Kingától, mennyire belegázolt Zsófi lelkébe, amikor azt mondta, hogy ő csak a pénzköltéshez ért, bocsánatot kér tőle. Zsolt kedvessége annyira meghatja Zsófit, hogy végül mégis bevallja a történteket, amitől aztán Zsolt még jobban kiakad. Mindennek lehordja Zsófit, aki feldúltan elrohan, és a munkában keres vigaszt Miklósnál. Kellemesen meglepődik, amikor Miklós együtt-érzően arra buzdítja, béküljön ki Zsolttal. Míg ő hazamegy és szerelmesen Zsolt ölébe bújik, Miklós gonosz vigyorral arcán kettétépi Zsófi és Zsolt ott felejtett fényképét. Vajon mit tervez? Zsófi elmegy Miklóssal megnézni egy új lakást, amit be kell rendeznie.

Zsófi meghallja, hogy Zsolt még mindig nem bízik Miklósban és az ebből kialakult veszekedés során elmondja Zsoltnak, hogy Miklós szavai miatt békült ki vele. Zsolt hálával tartozik Miklósnak! Zsoltot ez meggyőzi, ezért kibékül Miklóssal. Nem sokkal később, Miklós egy apró szívességet kér Zsolttól. Miklós felvázolja Zsoltnak, hogyan kéne kirabolni a szomszédot, de Zsolt gyanítja, hogy Miklósnak valami hátsó szándéka van, ezért kivesz két kesztyűt Miklós kabátjának a zsebéből és elteszi - bűnjelnek. Azzal a feltétellel fogadja el Miklós ajánlatát, hogy cserébe Miklós azonnal eladja neki a saját lakásukat. Zsolt Miklós lakásáról kérdezgeti Zsófit, majd elmegy, hogy elvégezze a rablást. Zsófi viszont megtalálja a tökéletes kanapét Miklós nappalijába, és elindul megnézni, hogy beférne-e. Miközben Zsolt megérkezik Miklós lakásához, Miklós alibit biztosít magának, majd ráhívja Zsoltra a rendőröket. Zsolt épp „munkához” látna, amikor zajt hall és maszkot húz, majd szembe kerül Zsófival. Zsófi kirohan, de félelmében fölhívja Zsoltot. Ekkor azonban meghallja Zsolt csengő hangját a lakásból és rájön, hogy Zsolt volt a betörő. Zsolt állítja, hogy ez Miklós terve volt, de Zsófi nem hisz neki. Ekkor rendőr szirénát hallanak és gyorsan elhagyják a helyszínt. Később, Miklós elmondja Zsófinak, hogy a rendőrök hívták fel, hogy betörtek az üres lakásába. Amikor azonban meglátja Zsoltot, rájön, hogy terve nem jött össze. Zsolt azzal vádolja Miklóst, hogy tőrbe csalta, de Miklós tagad. Utána, Zsolt zsebéből kiesik Miklós kesztyűje, és Miklós rájön, hogy Zsolt is csőbe akarta húzni. Később, Zsolt és Zsófi veszekednek, aminek Miklós titkon nagyon örül.

Szabiék megtudják, hogy most kerül adásba a mogyorókrémes reklám, amit Szabi csinált, és Bözsi lelkesen kiragasztja a faliújságra az időpontot. Bözsi későn ér haza a közértből, és mivel nem akarja lekésni a reklámot, berohan a kávéházba, hogy ott hallgassa meg. Ott rájön, hogy elfelejtette megkérdezni, melyik adón lesz a reklám, így végül nem tudja meghallgatni. Szabi megdöbbenve hallja, hogy a reklámban mókushangot csináltak neki. Bözsi később arról lelkendezik Szabinak, hogy milyen gyönyörű a hangja. Szabi ebből rájön, hogy Bözsi nem hallotta a reklámot, de nem szól róla. Bözsi elhatározza, hogy disznótorost készít és eladja a házban a finomságokat, hogy kicsit növelje a házi kasszát. Szabi is ad pénzt a torosra, de amikor Alíz is tudomást szerez erről, megkéri Bözsit, hogy ne a lakásban gyártsa le a hurkát, kolbászt, mert Luca kiakadna. Vilmos később felajánlja a saját konyháját, így viszont Gizi érzi magát feleslegesnek. Gizi panaszkodik Gézának, aki átmegy és látja, hogy Vilmos és Bözsi jó csapatot alkotnak, és ezt elmondja Alíznak. Alíz továbbadja ezt Bözsinek és Vilmosnak. Amikor Gizi hazaér, Bözsiék azt hazudják neki, hogy nagyon kell a segítsége. Gizi meglepődik, de segít hurkát készíteni. Laci is rajong a disznótorosért, és Vilmos és Bözsi úgy tesznek, mintha Gizi készítette volna a finomabbikat. Vilmos örül, hogy Gizi boldog.

Gabi kéri Lacit, hogy ne ítéljen elhamarkodottan, mert nem biztos, hogy Zsolt küldte a fenyegetést. Laci később megkérdezi Vilmost, látott-e gyanús idegeneket ólálkodni az udvarban, de Vilmos nem látott. Laci tévesen arra a megállapításra jut, hogy mégiscsak Zsolt volt a fenyegető és bosszút forral. Közben Gabi megtudja, hogy a sarki kisboltos küldte az üzenetet, de túl későn, mert Laci dühében beront Zsolt irodájába és leönti Zsoltot egy doboz festékkel. Laci később megtudja Gabitól, hogy tévedett és Zsolttól tartva elbújik az irodájában. Zsolt dühösen követeli, hogy Laci jöjjön ki, de Gabinak végül sikerül lebeszélnie a verekedésről és Laci megmenekül. Gabi örül, hogy nem Zsolt küldte a fenyegetést, de aggódik a sarki kisboltos miatt. Laci megnyugtatja Gabit, mindent meg fog tenni azért, hogy sikerüljön megnyitni a vegyesboltot. Gabi megtudja Vilmostól, hogy a házlakók egy része azért ellenzi a kisboltot, mert felelőtlennek tartják Lászlót, de meghagyja Lászlót tévhitében, hogy Zsolt hangolja ellene az embereket. Claudia is osztja Vilmos véleményét és akaratlanul is megbántja Gabit, amikor felhívja figyelmét arra, hogy László újra bármikor átgázolhat rajta, mint régen. Nóra felajánlja anyagi támogatását az elszontyolodott Gabinak, hogy Gabi fele-fele arányban társtulajdonos lehessen Lászlóval a kisboltban. Meggyőzi a kétkedő Gabit, majd ketten együtt az ódzkodó Lászlót is ráveszik a dologra, és Gabi lelkesedése végül átragad Lászlóra is.

András aggódni kezd, amikor észreveszi, milyen zaklatott Júlia, és megkérdezi Attilát, tudja-e mi van vele, de Attila nemmel felel. Attila megkérdezi Júliától, mi a baj és Júlia azt hazudja, fáj a feje. Miközben Kati szállodatervezési munkát ajánl Andrásnak Qatarban, Júlia összeszedi bátorságát és bevallja Attilának, hogy szerelmes belé. A tipródó Attila nem viszonozza Júlia szerelmi vallomását, amitől aztán mindketten még jobban szenvednek. András a családjára hivatkozva visszautasítja a qatari állásajánlatot. Nóra örül, Miklós azonban idiótának tartja Andrást. Míg Júlia Katitól tudja meg a hírt, Nóra Attilának mondja el, hogy András a családjára és a céghez való lojalitására hivatkozva visszautasított egy remek álláslehetőséget. Míg Attila kavargó érzései elől a Júliával közös egykori szerelmi fészekbe menekül, Júlia Andráson tölti ki tehetetlen fájdalmát és számon kéri tőle, miért nem beszélte meg vele az állásajánlatot. Végül a kínlódó Júlia is a padláson köt ki és Attila nem várt jelenléte új reményt ébreszt benne. Attila azonban azt javasolja, hogy menjen el Andrással Qatarban, mert így mindnyájuknak könnyebb lesz. András meglepődik, amikor megtudja, hogy Júlia fontolgatja a qatari munkát. Eleinte András nem túl lelkes, de végül áthívja Katit, hogy meséljen az ottani életről. András és Júlia megdöbbennek azon, hogy András mennyivel többet kereshetne ott, mint itthon. Később, Júlia és Attila összevesznek, amikor Attila megkérdi, hogy miért akar Júlia költözni. Miatta? Júlia dühösen elrohan, de ekkor Attila szerelmet vall neki. Attila szerelmi vallomása után Júlia és Attila boldogok, hogy végre felvállalták maguk előtt az érzelmeiket, de szomorúak is, mert tudják, hogy kettejük szerelme képtelenség. Úgy döntenek, hogy a kialakult helyzet miatt csak ők szenvedhetnek. Júlia megdöbben, amikor András bejelenti, hogy repülőjegyeket vett Qatarba, hogy megnézhessék hova is kapott munkaajánlatot. Érzéseit titkolva Júlia biztatja Andrást, és később Claudia is támogatja az ötletet. Közben Attila és Júlia aggódnak, mi lesz velük, ha Júlia tényleg elköltözik Andrással külföldre. Claudia megzavarja őket és megint gyanakodni kezd. Amikor Júlia az irodában felejti a telefonját, Claudia ír Attilának egy SMS-t Júlia nevében, hogy találkozzanak, és követi a férfit a padlásra. Attila, megdöbben, amikor Júlia helyett Claudia bejön és közli vele, tudja, hogy viszonya van Júliával.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk