Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 20. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. május 18. 21:15

Ádám könnyen megbocsájt Alíznak, ami nem tetszik Kingának.

Claudia hőzöng, hogy Nóra marad az ügyvezetői poszton. Míg András bevallja, azért szavazott Nórára, hogy Claudiát távol tartsa a cégtől, Nóra elárulja Attilának, azért vette vissza Andrást, hogy megtarthassák a „Nádkert Lakópark” projektet.

Nóra és Attila nem tudnak elmenni vacsorázni, mert Mária nem tud Timire vigyázni. Nóra megkéri Alízt és Alíz örül a pénznek. Amíg Aliz lent van a kávéházban, Timi bejelenti, hogy haldoklik. Aliz megnyugtatja, hogy csak felnőtt nő lett és mindent elmagyaráz neki az „élet dolgairól”. Nóra megtudja mi történt és Timi azt mondja már mindent tud Aliztól. Nóra aggódva megkérdezi mit mondott pontosan és átmegy Alízhoz. Nóra lehordja Alízt, hogy túl sokat mondott Timinek az „élet dolgairól”.Miután Nóra letámadta Alízt, hogy túl sokat mondott Timinek, Alíz visszatámad. Mondván ő csak megnyugtatta Timit és elmondta neki, amit Nórának nem sikerült. Otthon Nóra belátja, hogy Alíznak volt igaza. Előbb kellet volna elmagyarázni „az élet dolgait” Timinek. Most, hogy nagylány, Timi úgy gondolja ideje túl lenni az első csókon. Fölmerül Oszkár neve, de Timi végül elbizonytalanodik. Timit elrettenti a gondolat, hogy Oszkárral, egy „büdi fiúval” csókolózzon, de úgy gondolja, hogy mint „felnőtt nőnek”, ez a dolga. Ő és Luca kölcsönkérik Alíz szájfényét, és most már Timi is készen áll. Alíz később megtudja, miért kellett Timinek a szájfény és leállítja Timit. Míg Timi beszámol Lucának arról, hogy mégsem csókolózott még, mert Oszkár nem az igazi, Nóra békét köt Alízzal.

Romló látása miatt Vilmos egyre több hibát követ el. Vilmos felpróbálja egy idegen szemüvegét, de gyorsan leveszi, amikor Zsolt gonoszkodó megjegyzést tesz rá. Mikor újabb hibát követ el, Vilmos végül “bevallja”, hogy száraz a szeme, és Gizi szemcseppet ajánl neki. Vilmos véletlenül orrcseppet tesz a szemébe. Gizi próbál nyugodt maradni, de orvosi segítséggel tudják csak megoldani a helyzetet. Vilmos azt hazudja, hogy találkozik egy baráttal, de igazából optikushoz megy. Kiderül, hogy Vilmosnak szemüveg kell, de ő nem hajlandó hordani, mert nem akar még idősebbnek tűnni Gizi mellet. Kontaktlencsét vesz, és otthon folyadékba rakja, amit Gizi véletlenül megiszik. Gizi megnyugszik, amikor megtudja, hogy nem fog meghalni attól, hogy lenyelt egy pár kontaktlencsét. Vilmos bevallja, azért nem akar szemüveget, mert öregebbnek fog kinézni. Másnap Gizi elviszi Vilmost vásárolni és rábeszéli egy menő szemüvegre. Miklós és Nóra később azt hazudják Vilmosnak, hogy nagyon jól áll Vilmosnak az új szemüveg és Gizi örül. Később, Géza azt mondja Vilmosnak, hogy szörnyen néz ki. Utána ráförmed Gizire, amiért bohócot csinált az apjából.

Ádám megbocsát Alíznak a motor miatt. Kingát dühíti, hogy Ádám könnyedén megbocsátott. Ádám elkéri Gizitől a rég nem látott „ismerőse” telefonszámát hogy pénzt kérjen tőle. Amikor Kinga háborog a sok lehetetlen pasiról, leönt egy sármos vendéget. Kinga hagyja, hogy Mátyás megcsókolja. Megdöbben, amikor Mátyás a fiaként üdvözli Ádámot. Kinga megkéri Mátyást, hogy ne szóljon Ádámnak a csókról, de Kinga mégis elárulja. Ádám nagyon visszautasító Mátyással. Kinga segíteni szeretetne. Kinga próbál beszélni Ádámmal, de ő hallani sem akar róla. Mátyás megköszöni és elhívja moziba. Kinga először visszautasítja Mátyást, de Zsófi rábeszéli, hogy menjen el vele moziba. Később azután kiderül, Mátyás az egész este csak Ádámról akart beszélni, mert ki szeretne vele békülni. Később, Kinga meghallja, ahogy Mátyás Gizi egészségé felöl érdeklődik, és gyanakodni kezd. Később, megkérdezi, mi van Mátyással és ő bevallja, haldoklik. Kinga ledöbben. Mátyás elmondja Kingának, hogy miért nem tudhatja Ádám, hogy ő haldoklik. Kinga ezután még inkább szeretné kibékíteni Ádámot az apjával, de Mátyásnak megígéri, hogy megtartja a titkát. Ám amikor Ádám szapulja Mátyást, nem tudja magát türtőztetni és kiböki, hogy Mátyás haldoklik. Bár nem tudja, pontosan mi a baja, Ádám végül megenyhül apja iránt.


Gabi riasztja Lászlót, hogy felrobbantak a sörös üvegek, és László, Géza és Vilmos egymásnak esnek. Gabi röpcédulákkal figyelmeztesse a környék lakóit, bojkottálják a közeli kisboltot. László úgy dönt, mégsem adja fel, de Gabinak új ötlete támad – kisboltot akar nyitni az iroda helyén. Gabi és László bejelentik Andrásnak és Nórának. András nem örül és Zsolt sem támogatja Gabiék ötletét. Nóra azonban biztosítja Lászlóékat, hogy támogatja a kisboltot.
Miklós is engedélyezi a kisboltot. Gabi megpróbálja rávenni Zsoltot, hogy engedélyezze ő is, de Zsolt kitart elvei mellett, sőt, megkéri Nórát, ne adja ki a helyiséget erre a célra. Míg Gabi megkéri Júliát, hogy beszéljen Andrással, László megtudja, hogy Zsolt is kampányol. Lehordja Zsoltot, amiért ellenzi a boltot. Később Gabit halálosan megfenyegeti.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk