Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 19. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. május 11. 21:15

Vajon hogyan alakul Szabi és Krisztina második randija? Bözsi elindul, hogy szembenézzen a félelmeivel.

Miközben Nóra titkárnőjelölteket interjúztat, András megkéri Gizit, küldje át neki az önéletrajzát. Átírja Gizi nevét az önéletrajzon és Nóra megörül az ideális jelöltnek. Amikor András bevallja, hogy az valójában Gizi, megkéri Andrást, hagyjon fel a próbálkozásaival. Nóra le akarja teremteni Gizit is, de helyette Vilmos jól elgondolkodtatja Nórát. Gizi szomorúan konstatálja, hogy ezek után biztos nem kapja vissza az állást, de Nóra meggondolja magát és visszaveszi Gizit az irodába.
Nórát felháborítja, hogy András nem egyeztetett vele, mielőtt új látványterveket küldött a megrendelőnek. A nézeteltérés veszekedéssé fajul és András felmond. Amikor Claudia megtudja, Nórát okolja. Később azt is megtudja, hogy András kilépésével az egész projekt veszélybe kerül, ezért megpróbálja Andrást jobb belátásra bírni – míg meg nem tudja, hogy Nóra visszavette Gizit az irodába. Követeli, hogy Nóra rúgja ki a nőt, de Nóra erre nem hajlandó. Az újabb veszekedés oda vezet, hogy Claudia megtámadja Nóra pozícióját.

Gizi megtudja, hogy Claudia megtámadta Nóra ügyvezetői pozícióját. Claudia megpróbálja Attilát megzsarolni, hogy szavazzon rá és ne Nórára, de Attila nem hagyja magát. András úgy dönt Claudiára szavaz de rádöbben, hogy Claudia kirúgja Gizit. Ügy dönt és ő is ringbe száll az ügyvezető igazgatói posztért. Claudiának nem sikerül meggyőznie Andrást, hogy szavazzon rá, miközben Nóra elnyeri Miklós támogatását. Júliát meglepi Attila kérése, hogy beszéljen Andrással Nóra ügyében, és emlékezteti, hogy kitartanak a párjaik mellett. Miklós próbálja Andrást meggyőzni, hogy Nórára tegye a voksát. Közben Laci is ügyvezető akar lenni. A szavazáson András döntéshelyzetbe kerül, és végül Nórát választja, de van egy feltétele.

Miklós rájön, hogyan tudta Attila megszerezni előle az irodát, és bosszút forral Zsolt ellen. Munkát ajánl Zsófinak, amit Zsófi lelkesen, Zsolt gyanakodva fogad.

Hanna és Balázs azon töri a fejét, hogyan békíthetnék ki Lindát és Pétert. Azzal az ürüggyel, hogy egy reklámfilmet forgatnak Balázs egyik egyetemi szemináriumára, áthívják mindkettőjüket Claudia lakásába, majd addig ügyeskednek, amíg a film története szerint Péter megcsókolja Lindát. A forgatás után Linda úgy érzi, megint összejönnek Péterrel. Eközben Péter kijelenti Balázsnak, hogy többé nem engedi meg Lindának, hogy összetörje a szívét. Míg Hanna rádumálja Lindát, hogy beszéljen őszintén az érzéseiről Péterrel, addig Péter azt mondja Balázsnak, hogy inkább elkerüli Lindát. Később Balázs megtudja, hogy Linda szerelmet akar vallani Péternek és reméli, hogy Péternek sikerül elkerülnie a lányt és nem kell Lindának megalázkodnia a fiú előtt. Félreértik egymást, és mindketten azt hiszik, hogy a másik nem akarja újra kezdeni.

Bözsit megkeresi Pál apja és elmondja, Pál szerencsejátékra költötte Bözsi ismerőseinek pénzét. Amikor fia nyer, Pál apja a pénzt elhozza Bözsinek és az asszony úgy dönt, ezzel elkezdi ismerősei kártalanítását. Szabi aggódik, hogy nagymamája egyedül készül találkozni az ellenséges falusiakkal, ezért megkérdezi Krisztinát, nincs-e kedve vele és Bözsivel tartani. Bözsi, Szabi és Krisztina megérkeznek Bözsi házához és megtudják, hogy a faluban Bözsit mindenki halottnak hitte. Bözsi kiáll a háza elé, hogy jelezze, hogy még él, de elszomorodik, amikor az egyik szomszéd lehordja, hogy elegük van Bözsi hazugságaiból. Később néhány ismerősét sikerül kompenzálni, de a falusiak még mindig mérgesek rá. Hazaérve Bözsi bejelenti, hogy nem akar visszamenni a falujába, míg Krisztina rádöbben, hogy egész nap nem volt szüksége, hogy a jegyzetfüzetébe írjon, és ezt Szabi jó hatásának tudja be. Ám amikor átmegy a fiúhoz, kényszeres cselekvései visszatérnek, így más magyarázat után kell, nézzen. Miközben Szabi dalt ír Krisztinának, a lány bejelenti, hogy szeretné kibérelni Bözsi falusi házát, hogy ott régi álmát valósítsa meg: hullámos papagájokat fog tenyészteni. Eközben Alízt emészti a bűntudat, hogy miatta nem tud Ádám pénzt keresni. Hogy segítsen a férfin, kötni kezd neki, ezzel újra magára haragítva Gézát. Krisztina elmondja, miért szeretné kibérelni Bözsi házát. Szabi úgy gondolja, hogy működhet a Krisztinával való kapcsolata de Krisztina úgy dönt, visszaadja a fiú szabadságát. Alíz, akit még mindig bánt a bűntudat Ádám balesete miatt, befejezi a sálat és átadja Ádámnak, amitől Kingát féltékeny lesz. Később Kinga megtudja, hogy Alíz áll Ádám balesete mögött. Kinga nem tudja eldönteni, mit tegyen. Később, Ádám az anyagiakról panaszkodik. Gizi azt tanácsolja, hívjon fel valakit a múltjából, de Ádám hallani sem akar róla. Kinga nem bírja tovább, és kibukik belőle, hogy Ádámnak fogalma sincs miért kapta a sálat. Ezután ultimátumot ad Alíznak, vagy elmondja Ádámnak, hogy ő okozta a balesetet, vagy Kinga fogja. Így Alíz kénytelen bevallani Ádámnak mindent.

László belefog a házi sör készítésébe és csapatához csatlakozik Vilmos és Géza is. Gizi és Gabi aggódva figyelik, mit csinálnak a fiúk. Lászlót elszomorítja, hogy Gabi nem bízik a söre sikerében ezért Vilmos megkéri Gabit, hogy ne legyen ilyen pesszimista. Azt is elárulja neki, hogy László róla akarja elnevezni a sörét. Gabi bocsánatot kér Lászlótól, és megígéri, hogy mostantól mindenben számíthat rá.

Gabinak rossz érzése támad, amikor megtudja, hogy Linda rosszul lett, miután a sarki boltban vett felvágottból evett. Vilmos és Laci is cukrot tesz a sörbe. Laci megpróbálja eladni a sört Zsoltnak, de ő azt mondja, Lacinak nincs elég söre. László vizet és még több cukrot ad a sörhöz, hogy növelje a mennyiséget. Gabi figyelmezteti Júliát, hogy ne vásároljon a sarki boltban és figyelmeztetést tesznek ki a bolt ellen az üzenőfalra, amikor „puskaropogásra" lesznek figyelmesek. A sörös üvegek felrobbantak az irodában.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk