Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 17. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. április 27. 21:15

Linda választani kényszerül az anyja és az apja között. Gabi felfedezi munkája sötét oldalát, miközben László ihletre vár.

Claudia és Hanna megcsodálják a rózsabimbót, és Hanna azt próbálja megtudni, életben maradhat-e a bimbó. Az apja levelétől inspirálva Hanna megígéri Claudiának, hogy vele marad, és nem Miklós lakásába fogja fektetni a pénzét. A rózsabimbót vázába teszi, és Balázsnak megvallja, örül, hogy ő és Claudia vannak neki. Később Hanna kibékül Lindával is, miközben Claudia ott látja, hogy „Valter rózsája” kivirágzott.

Linda nem tudja eldönteni, Gizellánál vagy Zsoltnál lakjon-e, és elhatározza, hogy listát készít mind a két lehetőség előnyeiről és hátrányairól. Zsolt látja, hogy a lista kiegyenlített, és megajándékozza Lindát, hogy a lány az ő javára döntsön. Linda végül feldob egy érmét, és Zsolt lesz a nyerő. Amikor azonban meghallja Zsoltot és Zsófit veszekedni, Linda visszatáncol, és elhatározza, hogy visszaköltözik Gizellához. Zsófi ezt megtudja, és elmondja Zsoltnak. Zsoltot ledöbbenti, hogy Linda először őt választotta, és kérdőre vonja a lányát. Linda kénytelen magyarázkodni, amivel mind Gizellát, mind Zsoltot megbántja. Zsolt Zsófit hibáztatja Linda döntéséért. Később Zsolt kibékül Lindával, és bocsánatot kér Zsófitól. Zsófi sértődötten új hitelkártyát rendel. Claudia csodálkozva hallja, hogy Zsófi eladta a kocsiját. Zsófi hazudik Claudiának, miért nem vette meg a cipőt, ami megtetszett neki. Kinga később elárulja Claudiának, hogy Zsófi és Zsolt elég szűkösen élnek. Zsófi megkapja a bokacsizmát ajándékba Claudiától. Felpróbálja, de amikor Zsolt felfedezi, ledobja a csizmát a gangról. Claudia kérdőre vonja Zsófit, mi történt. Zsófi megvallja, hogy Zsoltnak nincs pénze.

A sarki bolt tulajdonosa, Gere Márton munkát ajánl Gabinak. László csodálkozik, hogy Gabi máris beállt dolgozni, három hónapos próbaidővel, mint eladó. László akaratlanul ötletet ad Miklósnak, amikor megmondja neki, hogy a cégéért kapott pénzből nem veszi meg a lakást, amiben Gabival lakik, hanem új vállalkozásba kezd. Később, miközben Gabi eladói oktatásban részesül a boltban, László döbbenten tudja meg, hogy Miklós az új főbérlője. Gabi nem hiszi, hogy probléma lesz abból, hogy Miklós az új főbérlőjük, és azt javasolja Lászlónak, beszéljen vele. Miklós nem hajlandó eltekinteni a lakbéremeléstől. Miközben Gabinak imponál, hogy a bolt tulajdonosa hitelt ad Bözsinek a vásárlásánál, László úgy dönt, inspirációra van szüksége új üzleti gondolatokhoz. Gabi kiábrándul, amikor az üzlet tulajdonosa meghamisítja a lejárati dátumot az élelmiszereken, és felháborodik, amikor neki kell lejárt felvágottat eladnia Vilmosnak. Gabit bántja a lelkiismeret, és „véletlenül” kiüti a felvágottat Vilmos kezéből. László eközben sört vedel, és az üzlet fellendítésén töri a fejét. Később Gabi döbbenten jön rá a tulajdonos egy másik trükkjére, amivel meglopja a vevőit, és felmond. László biztosítja róla Gabit, hogy remek ötletei lesznek. László kitalálja, hogy saját sört fog gyártani.

Júlia és Attila élvezik a nyugalmat az irodában Claudia távollétében, Miklósnak pedig feltűnik, hogy Nóra ideges. Amikor azt is meglátja, hogyan rázza le Attila Nórát, megkérdezi, mi a baj, de Nóra nem árulja el neki. Miklósnak Andrástól sem sikerül megtudnia, mi bántja Nórát. Attila visszaviszi a padláskulcsot Vilmosnak. Nóra elmondja Gabinak, hogy Attila kezd eltávolodni tőle, de nem tudja megmondani, mi a probléma. Nóra rossz érzése fokozódik, amikor Attila irodáját zárva találja, és felfedezi, hogy Attila az irodában hagyta a mobilját. Miközben Attila és Júlia a szerelmi fészkükben élvezik az életet, és Attila átad egy kulcsmásolatot Júliának, hogy bármikor feljöhessenek anélkül, hogy gyanút keltenének, Nóra átkutatja Attila irodáját, és a zakója zsebében talál egy idegen kulcsot. Miközben Nóra zsebre vágja a kulcsot, amit Attila zakójában talált, Júlia és Attila megállapodnak, hogy „Patrik” lesz a jelszavuk, amikor csak fel akarnak osonni a padlásra. Nóra gyanakvását növeli, hogy Attila tagadja, hogy elveszített volna valamit. Nóra titokban lemásoltatja magának a kulcsot, majd visszaviszi a kulcsot Attila irodájába, és egy „szeretlek” üzenetet hagy „alibinek”. Később Nóra a kulcsról kérdezi Attilát, aki egy hazugsággal kivágja magát, majd újra elszökik, hogy a szerelmi fészekben együtt lehessen Júliával. Később Nóra bemegy az irodába, de ott csak Júliát találja, aki azt állítja, hogy Attila megbeszélésre ment egy Patrik nevű ügyféllel. Nóra úgy érzi, Júlia falaz Attilának, és tudni akarja, Attilának viszonya van-e valakivel, de Júlia megpróbálja elaltatni a gyanakvását. Júlia figyelmezteti Attilát: Nóra tudja, hogy a kulcs nem Márta lakáskulcsa, és azt gyanítja, Attilának van valakije. Nóra sejteni kezdi, hogy a kulcs esetleg a padlásajtót nyitja. Attila kitérő választ ad, amikor Claudia „Patrik” iránt érdeklődik. Közben Júlia kénytelen elrejtőzni, miközben Nóra körülnéz a padláson. Attila sms-t kap Júliától, amelyben tudatja, hogy Nóra fent járt szerelmi fészkükben. Attilának támad egy ötlete, hogyan palástolja el a csalást. Nórának azt mondja, mutatni szeretne neki valamit. Júlia ledöbben, amikor Claudia közli vele: tud a viszonyáról. Miközben Júlia tagadja, hogy viszonya van Attilával, Attila azt hazudja Nórának, hogy Nóra régi íróasztalát újítja fel Timinek, meglepetésül. Nóra később beolvas Miklósnak, amiért feleslegesen rémisztgette. Másnap Attila szakít Júliával, aki elárulja neki, hogy Nóra csókolózott Miklóssal.

Timinek imponál, Luca milyen önálló. Timi figyelmezteti Nórát, hozza el a rajzóráról, de Nóra túlságosan elfoglalt. Az óra után senki nem jön el Timiért, aki úgy dönt, egyedül megy haza, de egy aluljáróban eltéved. Megszólítja egy kapatos hajléktalan férfi. A férfi felajánlja Timinek, hogy a mobiljáról hazatelefonálhat. Amikor meghallják Timi üzenetét, Vilmos és Gizella megrémülnek. Vilmos elkezdi keresni Nórát, Gizella pedig fut „megmenteni” Timit. Megtalálja a kislányt, és hazaviszi. Gizella kissé csalódik, amikor Nóra nem fejezi ki megfelelőképpen a háláját.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk