Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 16. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. április 20. 21:15

Júlia és Attila bűntudattal fűszerezett románca izgalmas rejtekhelyen folytatódik.

Attila látja, hogy László visszaadja Vilmosnak a padláskulcsot, és később egy ürüggyel ő is elkéri Vilmostól a kulcsot. Sms-t küld Júliának, és kéri, találkozzanak a padláson. Kati beugrik Andráshoz a Berényi irodába, és úgy beszélgetnek, mintha nem telt volna el közben sok-sok év. Mesélnek egymásnak szakmai- és magánéletükről, és András azt mondja, meg kell ismernie a feleségét, Júliát. Eközben Júlia és Attila szenvedélyesen csókolóznak a padláson. Júlia és Attila randevúját a padláson egy egér megjelenése zavarja meg, és majdnem lebuknak, amikor Claudia meglát egy pókhálót Attila hajában, de ő egy hazugsággal kivágja magát. Júlia megdöbben, amikor a lakásában találja Katit, amint régi egyetemi történetekkel szórakoztatja a családot. Új dolgokat tudnak meg tőle Andrásról. Júlia megenyhül Kati iránt, amikor kiderül, hogy Kati soha nem szívlelte Zsuzsát, de aztán Nórától megtudja, hogy azért, mert Kati annak idején szerelmes volt Andrásba. Júlia ezt továbbadja Andrásnak. Miközben Nóra látja, hogy András furcsán viselkedik Kati jelenlétében, Júlia akaratlanul is féltékeny Katira. András még nagyobb zavarba jön, amikor Kati a kedvenc édességével állít be, és Nóra kettesben hagyja őket. András véletlenül hozzáér Kati melléhez, és Vilmos félreérti a helyzetet. Miközben Kati azt mondja Andrásnak, hogy szerencséje van, hogy Júlia a felesége, Vilmos azt mondja Júliának, figyeljen oda jobban a férjére. Júlia attól tart, hogy Vilmos talán tud róla és Attiláról. Nagy kő esik le a szívéről, amikor András elmeséli neki az incidenst Katival. Attila később megmutatja Júliának, hogy kitakarította a padlást, és miközben András hazasiet az irodából, nehogy felbosszantsa Júliát azzal, hogy elkésik a vacsoráról, Attila és Júlia a padláson szeretkeznek. Másnap reggel Nórának rossz érzése támad, amikor Attila lerázza, András pedig sajnálja az „agyonhajszolt” Júliát.

Géza és Aliz hazaviszik Ádámot a kórházból a lakásába. Géza megnézi a motort, és megállapítja, hogy el van törve. Aliz tudatosodik: lehet, hogy Ádámot azért érte a baleset, mert ő felrúgta a motorját. Izabella beugrik Ádámhoz, de közli, hogy nem tudja ápolni, mert sok a dolga. Amikor Kinga tudomást szerez Ádám állapotáról, felajánlja neki, hogy költözzön hozzá, amíg rendbe nem jön. Ádám örömmel elfogadja az ajánlatot. Aliz később megvallja Gézának, hogy a baleset előtt felrúgta Ádám motorját. Aliz elmondja Gézának, hogy Ádám titkol valamit, de ő nem árulhatja el, hogy mit. Géza azt javasolja Aliznak, ne mondja meg Ádámnak, hogy ő is felelős lehetett a balesetéért. Amikor Kinga később hazahozza Ádámot, Géza megpróbálja kiszagolni, mi a helyzet, és Ádám megnyugtatja, hogy ő és Kinga csak lakótársak, ideiglenesen. Miközben Kinga, Ádám és Krisztina összeállítják a házirendet, Gézát bosszantja, hogy Aliz muffint süt Ádámnak. Aliz nem hiszi, hogy Ádám képes lesz betartani a házi szabályokat, és gyanút fog, amikor meglátja Kingát Ádám pulóverében. Bár figyelmezteti Kingát, hogy Ádám ingatag, Kinga és Ádám szenvedélyesen flörtölnek egymással, de aztán Ádám mégsem csókolja meg Kingát. Szabi is óva inti Kingát Ádámtól, aki pedig megígéri Gizellának, hogy nem fog szíveket törni. Krisztina segít Szabinak leltározni a kávéház irodájában, Aliz pedig Bözsi értésére adja, hogy szereti Gézát, de nem házasodnak össze. Miközben Bözsinek támad egy ötlete, hogyan vágjon vissza Pálnak, Kinga és Ádám szójátékot játszanak, de Ádám abbahagyja, amikor a játék kezd erotikussá válni, és megismétli, hogy legyenek csak barátok. Szabi és Krisztina eközben befejezik a leltározást, remek hangulatban. Miközben Bözsit a helyi lap egyik újságírója meginterjúvolja, és Bözsi csalódottan értesül róla, hogy a cikkben nem fogják megnevezni Pált és a cégét, Ádám olyan kedvesen beszél Lindával Gizelláról, hogy Kinga elolvad. Kinga elpanaszolja Szabinak, hogy a kapcsolatok nagyon komplikáltak. Szabi és Krisztina randevút beszélnek meg egymással, amitől Kinga még rosszabbul érzi magát.

Zsoltot bántja, hogy nem tudott Linda matekdolgozatáról, aztán döbbenten értesül róla Pétertől, hogy Linda nem ment iskolába. Kérdőre vonja a lányt, és megtudja, hogy Linda és Hanna összevesztek. Zsolt megkéri Hannát, béküljön ki Lindával, mivel rossz viszonyuk befolyásolja Linda iskolai teljesítményét, de Hanna erre nem hajlandó, és megmondja Zsoltnak, hogy Linda támogatta a felnőtt film forgatását a villában. Miközben Hanna beolvas Lindának, amiért elküldte hozzá Zsoltot, Zsolt beolvas Gizellának. Azzal vádolja, hogy rossz hatással van a lányára. Heves vita alakul ki Zsolt és Gizella között, mire Linda kijelenti, hogy nem akar együtt lakni egyikükkel sem. Linda szülei megrémülnek, amikor Linda eltűnik. Linda felmegy Kinga lakásába, és egyelőre ott is marad. Zsolt megkéri Lindát, költözzön hozzá, de ő nem hajlandó. Ádám úgy próbálja elérni, hogy Linda hazaköltözzön, hogy elhalmozza házimunkával, és kedvesen beszél neki Gizelláról, de Linda nem akar hazamenni, bár jól esik neki, amikor Gizella felhozza az iskolatáskáját, és ebédet is csomagol neki. Zsolt elhatározza, hogy harcolni fog Lindáért.

Balázs felkeresi Hannát, és bocsánatot kér tőle. Azt mondja, a csók Csocsóval nem jelentett számára semmit. Hanna azt mondja, hívja fel előtte Csocsót, kihangosítva a beszélgetést. Balázs megteszi, és Csocsó megerősít Balázs sztoriját. Balázs megígéri, hogy máskor nem fog hazudni, és Hanna kibékül vele.

Miklós nincs megelégedve a Berényi cégnek az egyik lakásában végzett munkájával, és követeli, hogy fessék át a falakat, különben nem fizet. Claudia ragaszkodik hozzá, hogy Miklós fizessen, és Nóra nehéz helyzetbe kerül, mert el kell döntenie, mi legyen. Közben Hanna azt mondja Claudiának, hogy csak Balázst akarja meghívni vacsorára a születésnapján, Claudia legnagyobb megrökönyödésére később Miklóst is meghívja. Claudia és Miklós a vacsoránál is tovább vitáznak a falak színéről, és a vita még hevesebbé válik, amikor Hanna azt mondja, lehet, hogy megvesz egy lakást Miklóstól, befektetési céllal. Bár Balázs leállítja a veszekedést, Miklós távozik. Balázs kedvesen figyelmezteti Claudiát, ne taszítsa el magától Hannát, Miklósnak pedig beolvas, amiért tönkretette az ünneplést. Claudia bocsánatot kér Hannától, de nem tetszik neki, hogy a lány egyfajta apafigurát lát Miklósban. Másnap reggel Claudia elmondja, hogy Valter levelet hagyott a lánya 18. születésnapjára, és Hannát mélyen meghatja a gyönyörű üzenet. Claudia és Hanna kisétálnak a Valter hamvai fölött levő rózsabokorhoz, és meglátnak egy bimbót a bokron, a hidegben.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk