Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 12. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. március 23. 20:20

Vajon Hanna megtalálja lelki békéjét? Géza és Aliz ostoba megállapodása működni fog? Zsófi felfedezése növeli Zsolt gondjait.

Hanna visszajön a repülőtérről, és kijelenti, hogy csak addig marad Miklós lakásában, amíg Claudiát ki nem engedik a kórházból. Balázs reméli, hogy Hanna megnyugszik, különben pénzt kell szereznie, hogy elkísérhesse Thaiföldre. Másnap reggel Hanna üzenetet kap az anyjától – ezúttal valóban. Amikor megtudja, hogy Miklós miatt Rita kénytelen volt változtatni eredeti tervén, Hanna kiszedi Miklósból, hogy ő és Claudia megpróbálták eltitkolni a teljes igazságot előle az anyjáról. Hanna bemegy meglátogatni Claudiát, aki biztosítja róla, hogy soha nem fogja elhagyni, és nem bánik vele úgy, mint Rita.

Kinga összefut Gézával, és kérdőre vonja az Alizzal kötött ostoba megállapodás miatt. Géza azt állítja, hogy nem akarja kizárni az életéből Kingát. Később Kinga megtudja, hogy Aliz azért utasította Gézát, hogy szakítson meg vele minden kapcsolatot, hogy visszavágjon, mivel Géza, féltékenységből, megtiltotta neki, hogy Ádámmal barátkozzon. Amikor Kinga látja, hogy ez az őrültség még Luca életére is rossz hatással van, megkéri Ádámot, béküljön ki Gézával, és megígéri, hogy ő is megpróbál összebarátkozni Alizzal. Ádám meghívja Gézát egy italra, de hiába. Ádám Gizellához fordul segítségért, és kieszelnek egy tervet. Gizella ráveszi Vilmost, adjanak családi ebédet. Vilmos beleegyezik, és Gizella meghívja Gézát, Alizt és Lucát, de nem árulja el nekik, hogy Ádám is ott lesz. Útban a Kertész lakás felé Géza meglát egy szép motorbiciklit az udvaron, és megcsodálja. Később azonban elutasítja Ádám ajánlatát, hogy próbálja ki a motort. Ebéd után Gizella és Ádám megállapítják, hogy új tervre van szükség. Géza, Gizella kérésére, elvisz egy csomagot Ádám lakásába, és rájön, hogy Ádám és Gizella felültették. Ádám megígéri Gézának, hogy nem fog udvarolni sem Aliznak, sem Kingának, és a két férfi végül kibékül. Kinga meghívja Ádámot vacsorára, de ő tartja magát elhatározásához, és azt javasolja, hogy inkább egyenek együtt a barátaikkal. Később Ádám üresnek érzi magát, amiért elutasította Kinga meghívását.

Miközben Zsolt alig várja, hogy újra kinyisson a kávéház, Zsófi újra hazugsággal leplezi, hogy már megint shoppingolt. Másnap reggel Zsoltot frusztrálja, hogy még az olyan törzsvendégek, mint Attila, sem veszik észre, hogy megint nyitva a Rózsa kávéház. Miközben Zsófi nem kap több személyi kölcsönt a banktól, Zsolt titkolja, mennyire nyomasztja, hogy nem akar beindulni az üzlet. Zsolt később látja, milyen türelmesen foglalkozik Szabi Lucával és Oszkárral, és azt javasolja Andreának, vegye igénybe Szabit a „gyerek projekt” kivitelezéséhez. Andrea azonban ragaszkodik hozzá, hogy Zsolt legyen a gyereke apja, és elmegy. Zsófi érkezik, hogy pénzt szerezzen Zsolttól, de véletlenül meglát egy cigarettacsikket, és tudni akarja, szeretkezett-e Andreával vagy valaki mással a háta mögött. Zsolt azt hazudja, hogy olyan sok stressz érte az utóbbi időben, hogy újra dohányozni kezdett. Zsófi fellélegzik, aztán beszél Zsolt problémáiról Júliával. Júlia azt javasolja, rendezzék az osztálytalálkozót a kávéházban, hogy fellendüljön az üzlet. Zsófi később kínos helyzetbe kerül, mert nem tud fizetni a hitelkártyájával. Júlia megkérdezi, mi a baj, és Zsófi végre előhoz egy dobozt, és megvallja, hogy bajban van. Júlia azt tanácsolja neki, hogy beszéljen az adósságairól Zsolttal, de Zsófi nem akar. Később Andrea felajánlja, hogy fizet Zsoltnak, ha „beszáll” a bébi projektbe, de ő elveti az ötletet, bár a kávéházból nincs bevétele. Zsófi és Zsolt később majdnem megvallják egymásnak titkaikat, de a végén összevesznek. Zsolt rájön, hogy Zsófi egyáltalán nem akar gyereket, és Zsófi ezt nem is tagadja. Zsolt nagyon dühös; úgy dönt, nem tölti Zsófival az éjszakát, és a kávéházban alszik. Másnap reggel Nóra akaratlanul is arra indítja Zsoltot, hogy legyen még egy gyereke Andreától, amikor megjegyzi, hogy Zsolt mindkét gyermekének jó apja. Zsolt felhívja Andreát, és beleegyezik, hogy hozzásegíti a terhességhez.

Gizella levelet kap egy régi barátnőjétől, Beatrixtől, aki meg akarja látogatni. Júlia tanácsot ad Péternek a nőket illetően, minek hatására Péter elhatározza, hogy egy romantikus gesztussal örvendezteti meg Lindát. Amikor egyedül van a Kertész lakásban, Péter meggyújt néhány gyertyát, és üzenetet hagy neki, hogy szereti. A papír azonban meggyullad, ami megdöbbenti Lindát, amikor hazaér, és lehülyézi Pétert. Péter próbál bocsánatot kérni, de hiába. Gizella szorong, hogyan fogadja Beatrixet a füstszagú lakásban. Péter arra a megállapításra jut, hogy Linda nem szereti. Aznap este Gizella azt mondja Lindának, legyen engedékenyebb Péterrel. Linda készül, hogy megbocsásson Péternek, amikor a fiú közli vele, hogy inkább legyenek csak barátok. Péter el van keseredve, és egy konzol játékba temetkezik. Amikor másnap reggel még mindig játszik, András elküldi őt és Bandit a lakásból a szabad levegőre. Később megérkezik Attila, és azt mondja Andrásnak, hogy ismeri a játékot, és nem is rossz. Amikor Júlia hazaérkezik, meglátja a két férfit, játékba merülve. Később átjön Attiláért Nóra, de a férfiak még mindig játszanak. Még később Péter elképedve teszi szóvá, hogy András és Attila játszanak az ő játékával, mire András a dolgok „önzetlen megosztásáról” prédikál neki. Júlia zavarba jön. Attila később engedi, hogy András nyerje meg a játékot. Júlia büszke Andrásra a győzelemért, és Attila megvallja Nórának, hogy hagyta Andrást nyerni, ami imponál Nórának.

A Fekete család gyanítani kezdi, hogy Bözsi titkol valamit, amikor a nagymama egyre többet jár orvoshoz. Másnap Bözsi megemlíti Szabi előtt, hogy talán szüksége lesz egy ügyvédre, Aliznak pedig arra céloz, hogy nem lesz itt örökké. Aliz rájön, hogy a nagyanyja lábának nincs semmi baja. A Fekete család arra a következtetésre jut, hogy Bözsi bizonyára halálos beteg, de ő megnyugtatja az unokáit, hogy nem fog meghalni, és hazudik, miért jár az „orvoshoz”. Később azonban Aliz bizonyítékot talál Bözsi táskájában arra, hogy a nagymama keres valakit a városban. Aliznak sikerül megtalálnia a férfit, akit Bözsi keres, és egy mondvacsinált ürüggyel elhívja a lakásba. De Aliz és Szabi legnagyobb meglepetésére Bözsi nekimegy a férfinak, és meg akarja fojtani.

Gabi dolgozni próbál, de László szeretkezni akar. Közben Kinga keresi Lászlót, mert munka adódik a kávéházban, de ő el van foglalva Gabival, ezért nem nyit ajtót. Később László dühösen értesül róla, Kinga Tibort hívta ki, hogy hárítsa el a csőrepedést a kávéház mosdójában, és elpanaszolja Gabinak, hogy Tibor elhappolta előle a munkát. Gabi azonban azt javasolja, koncentráljanak inkább a többi megbízóra. Megtudják azonban, hogy Tibor más ügyfeleket is lenyúlt tőlük, és László legorombítja Tibort, amiért megpróbálja tönkretenni a vállalkozását. Tibor közli Lászlóval, hogy vagy eladja neki a vállalkozását, vagy tönkre fog menni.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk