Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 09. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. március 2. 20:00

Júlia és Attila között egyre nagyobb a feszültség.



Attila és Júlia megegyeznek, nem mondják el a párjuknak, hogy közös szobában szálltak meg. Nóra eközben látja, hogy András küszködik a gyerekekkel. Amikor Bandi ugratja Mátét, a kisfiú felmászik egy polcra, de lezuhan. Nóra és András megállapodnak, hogy nem szólnak Júliának a balesetről, hogy megkíméljék az idegeskedéstől. Este azonban fény derül Nóra és András titkára Mátét illetően. Másnap Júlia és Attila az irodában igyekeznek úgy tenni, mintha a tegnap esti „majdnem” meg sem történt volna. Nóra bejelenti, hogy egész délelőtt kint lesz Andrással az egyik építkezésen. Amikor Júlia kivesz néhány dokumentumot a kocsiból, a lépcsőházban összefut Attilával, és szenvedélyes csókot váltanak, majd az irodában szeretkeznek. Miklós előtt falazniuk kell, aztán Júlia rájön, hogy szüksége van egy „esemény utáni” tablettára. Júliát többször is feltartják, de végül sikerül beszereznie a tablettát. Először elkeseredik, de aztán rájön: nem bánta meg, hogy lefeküdt Attilával.

Gabi a parkban a sarkára áll, amikor László azt állítja, hogy Tibor nem akar mást tőle, csak lefektetni. László szándékosan összedönti Eszter homokvárát, és azt mondja Tibornak, hogy keressen a gyerekeinek máshol anyát. Bár Gabi úgy dönt, ad még egy lehetőséget Lászlónak, ő továbbra sem moderálja magát, mire Gabi kirúgja. A szakítás híre gyorsan terjed a házban. Gabi később fel is mond az irodában. Később csalódottan értesül róla, hogy Vilmos László oldalára állt. Dühe fokozódik, amikor Miklós is beolvas neki. Tibor később elhozza Eszter egyik rajzát, amitől Gabi elolvad.

Linda bosszankodva látja, hogy Péter nem csak felkészületlenül érkezik a szépkiejtési versenyre, de még el is késik. Ő Vilmossal és Gizellával gyakorolja saját szövegét, amit azok unalmasnak tartanak, de nem akarják megbántani Lindát, ezért nem mondják meg neki. Péter később azt mondja, nagy sikert aratott a versenyen. Vilmos és Géza megkérik Pétert, segítsen Lindának feldobni egy kicsit a szövegét. Linda meg van döbbenve.

Claudia prezentációt tart egy potenciális ügyfélnek, de László távolléte miatt folyton megzavarják. Claudia megtudja, hogy László és Gabi szakítottak, és elmegy Lászlóért, hogy visszahozza az irodába. László csak annyit mond, hogy gondja lesz irodai telefonokra. Claudia aztán rájön, hogy László a saját mobiljára irányította át a hívásokat. Dühösen beolvas Lászlónak, de a saját érdekében, és ráparancsol, hogy menjen vissza dolgozni. László kisvártatva megjelenik az irodában, ápolatlanul, és tönkreteszi Claudia prezentációját.

A hallgatásért cserébe Zsolt részesedést kér és kap szendvicsek a várható hasznából. Luca később észreveszi, hogy nincs meg a karkötője, így kénytelenek szétszedni majd újra elkészíteni a szendvicseket, hogy megtalálják. Zsófi aznap este kénytelen egy trükkhöz folyamodni, hogy eltussolja legutóbbi vásárlási rohamának bizonyítékait. Claudia majdnem lebuktatja a szendvicskészítőket, de Aliz egy hazugsággal kivágja magát. Zsolt ellenőrzi bankszámláját, és rájön, hogy mínuszban van. Másnap Claudia elújságolja Aliznak, hogy a rendezvény remekül sikerült, és elkéri a szendvics-számlát. Aliz vesz egy számlát, és odaadja Claudiának, de kitör a botrány, amikor Claudia felhívja a bélyegzőn levő számot, és kiderül, hogy a számla hamis. Claudia kirúgja Alizt. Aliz, bár el van keseredve, megígéri Szabinak, hogy sürgősen új munkát keres magának. Amikor Aliz azt gondolja, rosszabb már nem is lehetne a helyzet, beállít a nagymamája, Bözsi, a hóna alatt két élő csirkével. Aliz titokban fellélegzik, amikor megtudja, hogy Bözsi csak egy hétig marad náluk, amíg egy szakorvossal kezelteti a bal lábát. Géza azonnal megkedveli Bözsit, és ez az érzés kölcsönösnek bizonyul. Luca nevet ad a csirkéknek, és könyörög az anyjának, ne vágják le őket. Aliz ezért, önfeláldozó módon, maga főz vacsorát. Aliz később észreveszi, hogy Bözsi most a másik lábára „biceg”, és kérdőre vonja. Luca egyre jobban félti a csirkék életét, de Bözsit ez nem hatja meg. Luca leleplezi Bözsi titkát, és alkut köt dédnagyanyjával. Claudia beolvas Lászlónak, amiért meghiúsította prezentációját, de Lászlót ez hidegen hagyja. László újabb kegyetlen tréfája következtében Claudia egy másik ügyfele előtt is leég. Claudia közli Lászlóval, hogy elege van belőle, és ki fog költözni a közös irodából. Amikor megérkezik, hogy kiürítse az íróasztalát, Claudia látja, hogy László már az udvarra dobálta a holmiját. Amikor Máté megtudja, hogy László szenved, és úgy dönt, hogy neki adja kedvenc maciját, László sírva fakad.








#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk