Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 07. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. február 17. 20:00

Júlia zöld utat kap Andrástól, hogy elkísérje Attilát a konferenciára. Szabi megtud egy családi titkot.

Gizella követeli, hogy Vilmos szedje le a videót a netről. Vilmos később arra kéri Gizellát, engedje meg, hogy bebizonyítsa szerelmét, amibe Gizella nagy nehezen belemegy.

Linda beolvas Péternek a Vilmos-videó miatt, és Péter megbántja Lindát. Péter később elkeseredetten hallja, hogy még Vilmosnak is mozgalmasabb a szerelmi élete, mint az övé, mivel Vilmosnak sikerült közelebb kerülnie Gizellához. Hanna ráveszi Pétert, rajzoljon valamit kifejezetten Lindának, hogy visszahódítsa. Péter átadja a rajzot Lindának, de őt nem érdekli. Péter elhatározza, hogy magára tetováltatja Linda nevét, és elkéri Balázs igazolványát, majd elmegy egy tetováló szalonba. Miközben Péter úgy dönt, egyszerűsíti a tetoválás mintáját, hogy olcsóbb legyen, és másnap visszamegy a tetováló szalonba, Hanna elképedve értesül Balázstól Péter tervéről. Hanna és Balázs is ostoba ötletnek tartják, és elhatározzák, hogy megpróbálják megakadályozni, de nem tudják elérni Pétert a telefonján. Később Balázs összefut Péterrel, és örül, hogy Péter még nem csináltatta meg a tetoválást, de Péter nem mond le elhatározásáról. Másnap visszamegy a szalonba. Eközben Hanna és Balázs megkérik Lindát, akadályozza meg, hogy Péter tetováltassa magát, de ő nem mutat érdeklődést.

Gabi fél, hogy László még egy ügyfelét elveszítik, de Lászlót nem érdekli a dolog. Gabi attól is tart, hogy Csaba temetése drágább lesz, mint amennyit László megengedhet magának, és egy olcsóbb koporsót javasol Claudiának. Később megérkezik a Wekerle házba Éva, és az első, akivel összefut, Gabi. Gabinak rosszul esik, hogy látja Évát és Lászlót összeölelkezni, és sírni kezd. Éva később azzal vádolja Lászlót, hogy spórolni akar a fia temetésén, László pedig beolvas Gabinak, amiért a tudta nélkül változtatott az eredeti terveken. Gabi bocsánatot kér, Claudia és Éva pedig átveszik tőle az előkészületeket. Gabi felajánlja, hogy hazaköltözik, amíg Éva itt van, és László beleegyezik, ami rosszul esik Gabinak. Gabi később elmondja, milyen nehéz elviselni, hogy Lászlónak már megint Éva a fontosabb. László később megnyugtatja Évát, hogy segít neki kiüríteni Csaba lakását, és Gabi látja, amint meghitten beszélgetnek az udvaron. Gabi elpanaszolja Kingának, hogy attól fél, Éva jelenléte eltávolítja egymástól őt és Lászlót. Közben Timi megtudja, hogy Csaba autóbalesetben halt meg. Később Timi és Luca megvitatják, hogy Tóni is autóbalesetben halt meg, és Timi aggódni kezd. Éva eközben figyelmezteti Lászlót, vigyázzon Gabira, hiszen ő az egyetlen nő, aki hibáival együtt elfogadja őt. László váratlanul beállít Gabihoz és ő meghatódik. Másnap Gabi és Éva kibékülnek, és megérkezik Csaba barátnője, Mariann. Mariann kijelenti, hogy egyáltalán nem számít, elmegy-e a temetésre vagy nem. László ezen elgondolkodik. Timi eközben meg akarja óvni szeretteit egy autóbalesettől, és ellopja Nóra, Attila és Miklós kocsijának kulcsait. Gabi, Éva, László és Mariann elindulnak Csaba temetésére, de László váratlanul kijelenti, hogy nem megy sehová. Miközben Gabi megpróbálja rávenni Lászlót, menjen el Csaba temetésére, Éva megvádolja Mariannt. Eközben Attila és Nóra nem találják a kocsi-kulcsokat, ahogy Miklós sem. Timi azt hazudja, hogy nem őt tette el. Elhatározzák, hogy Gézát kérik meg, vigye el őket, és mind a hármuknak be kell zsúfolódniuk a hátsó ülésre. László továbbra sem hajlandó elindulni a temetésre, és Imre úgy dönt, keményebben fog fellépni vele szemben. László végül elmegy a temetésre, és búcsút vesz a fiától. A halotti toron László nem tud beszélgetni, és elhárítja Gabi érdeklődését azzal kapcsolatban, hogy leutazik-e Évával kiüríteni Csaba lakását. Mariann nem fogadja el László meghívását Csaba lakásába, azzal az indokkal, hogy Éva nem akarja, hogy ő ott legyen. Mariann elmondja, hogy Csaba komputeres jelszava egy felejthetetlen gyerekkori élményére utal Lászlóval. Amikor László indulni készül, Gabi úgy érzi, megint kizárják valamiből.


Zsolt figyelmezteti Zsófit, ne költekezzen, de Zsófi rá se hederít. Zsolt megtudja, hogy Tóth Gábor megbetegedett, de úgy dönt, nem hív helyettest. Zsófi új pár cipővel jelenik meg, és Zsolt elhatározza, hogy őt kéri meg, segítsen ki a kávéházban. Kinga „betanítja” Zsófit, aki viszont nem figyel oda, és elfelejt számlát adni az egyik vendégnek. Két adófelügyelő keresi fel Zsoltot, és közlik vele, hogy bezárják a Rózsa kávéházat. Zsolt alig leplezett kísérletet tesz a megvesztegetésükre, de hiába, majd kérdőre vonja a személyzetet. Zsófi megvallja, hogy talán ő felejtett el számlát adni, de Kingát okolja, amiért nem „oktatta ki” megfelelően. Zsolt közli Kingával és Szabival, hogy készüljenek fel egy kéthetes kényszerpihenőre, fizetés nélküli szabadság formájában. Zsolt frusztrációja otthon csak fokozódik, Zsófi közönye és Gizella jelenléte következtében.

Szabi megtudja Lucától, hogy Ádám és Aliz kalandba keveredtek. Aliz később megvallja Gézának, hogy helytelenül viselkedett, de Ádámra keni a felelősséget. Mivel „kihasználta” Alizt, Géza lökdösni kezdi Ádámot, és Kinga véletlenül elárulja Gézának, hogy lefeküdt Ádámmal. Géza dühösen behúz egyet Ádámnak, amiért nem csak Alizzal, de Kingával is lefeküdt. Aliz meggyőzi Gézát, próbálják meg még egyszer. Később Szabi és Aliz rájönnek, hogy pokol lesz az életük, ha Géza és Ádám gyűlölik egymást, ezért megkérik Ádámot, költözzön el. Ádám megkérdezi Kingától, hozzá költözhet-e, de ő azt feleli, hogy nem. Kinga később megvallja Zsófinak, sajnálja, hogy nem fogadta be Ádámot, de úgy érzi, így lesz a legjobb azok után, ami köztük történt. Ádám később azt mondja Aliznak, hogy talált magának lakhelyet, és reggel elköltözik. Aliz szabadkozik, amiért arra kérte Ádámot, hogy költözzön el, de Ádámra ez nincs hatással. Másnap Ádám és Luca érzékeny búcsút vesznek egymástól. Ádám később találkozik Izabellával, aki átadja neki új lakása kulcsait. Ádám fél, hogy ezzel elveszítette a szabadságát.

Nóra és Attila nem találják a kocsijuk kulcsait, de Júlia segítségével rájönnek, hol lehetnek. Miklós megnyugtatja Timit, hogy ő mindig meg fogja védeni őt és Nórát. András nagyon kedves Júliával, aki gondolkodóba esik, elutazzon-e Attilával. Amikor le akarja mondani az utat, beállít Nóra, és megvallja, hogy csókolózott Miklóssal.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk