Barátok közt

Ez történt a múlt héten (2012. 06. hét)

rtl.hurtl.hu

2012. február 10. 20:00

Zsolt besokall Gizi állandó jelenlététől az otthonában, és a maga módszereihez folyamodik, hogy kibékítse őt Vilmossal.

Péter csalódott, hogy külön le kell vizsgáznia vezetésből, mielőtt kölcsön kaphatja Júlia kocsiját. Először nem megy neki a dolog, de aztán egy trükkel átmegy a „vizsgán”. Öröme azonban nem teljes, mert hosszú listát kap Júliától, mi mindent kell elintéznie. Ádám randevúra indul Izabellához, és megkéri Pétert, vigye el kocsival. Péter már hazafelé tart, amikor Ádám ugrik be mellé a kocsiba, hiányos öltözékben, és azt mondja, hajtson el gyorsan. Miközben Péter megpróbálja az utat figyelni, Ádám felveszi András frissen kitisztított öltönyét, de nem magyarázza meg, hogy került Ádám-kosztümben az utcára. Amikor öltözködés közben Ádám véletlenül meglöki a volánt, és a kocsi megdöccen, megállítják őket a rendőrök. A fiúk zavarba jönnek a félreérthető helyzettől, mit csináltak a kocsiban, de megússzák egy figyelmeztetéssel, hogy figyeljenek jobban vezetés közben. Péter otthon elvonja András figyelmét, amíg Ádám észrevétlenül bemegy lépcsőházba.

Zsoltot nagyon idegesíti, hogy három nővel kell együtt laknia, és a kezébe veszi Vilmos és Gizella ügyét. Előrángatja Köles Rezsőt, aki igazolja, hogy nem történt semmi köztük Gizellával, de Vilmos azt mondja, Zsolt kényszerítette a férfit, hogy hazudjon. Amikor azonban Zsolt további nyomást gyakorol Kölesre, és a férfi kiböki, hogy szeretett volna lefeküdni Gizellával, de ő soha nem állt kötélnek, Vilmos végre rájön, hogy tévedett. Zsolt ráparancsol Vilmosra, kérjen bocsánatot Gizellától, de legnagyobb megrökönyödésére Gizella nem bocsát meg Vilmosnak. Gizella kitart elhatározása mellett, hogy nem bocsát meg Vilmosnak, és elárulja Zsoltnak, hogy Ádám szerint bármikor találhat magának másik férfit. Zsolt azonban szeretne már megszabadulni Gizellától, és elmondja Vilmosnak, hogy Ádám beleszólt a dolgok menetébe. Vilmos veszekedésbe keveredik Ádámmal, amire Kinga felfigyel. Kinga beolvas Ádámnak, de ő azzal vág vissza, hogy csak meg akarta vigasztalni Gizellát. Kinga kifejezi együttérzését Vilmosnak, akinek támad egy ötlete, amikor Kinga megemlíti, milyen nagy hatással van a nőkre Ádám. Megkéri Ádámot, árulja el neki, hogyan hódíthatná vissza Gizellát. Amikor Vilmos elpanaszolja Péternek, hogy Ádám nem akart segíteni neki, Péter emlékezteti Ádámot, hogy tartozik neki egy szívességgel. Vilmos később elcsodálkozik, amikor Ádám bejelenti, hogy mégis hajlandó segíteni. Kitalálják, hogy Vilmos küldjön egy dalt Gizellának a rádió hullámain keresztül, de másnap reggel Vilmos csalódottan tudja meg, hogy Gizella nem hallotta az üzenetet. Péter úgy véli, Vilmosnak haladnia kell a korral, és hoz egy webkamerát Vilmosnak, és megmutatja, hogyan működik. Vilmos felveszi a kamerával szerelmi vallomását. Gizella először meghatódik, de aztán dühös lesz, mert Vilmos – aki nem állította le időben a felvételt – azon lamentál, hogy Magdi bocsánatát soha nem volt ilyen nehéz elnyernie.

Miközben Miklós döbbenten rájön, hogy Hanna azt hiszi, ki akart kezdeni vele, Hanna nem szeretne együtt vacsorázni Ritával és Miklóssal. Miklós csodálkozik, hogy Balázs már tudott a dologról, és Hannát megrémíti, hogy már Miklós is tudja. A vacsoránál Rita látja, hogy Hanna átadja Miklósnak az MP3 lejátszót, és – mivel félreérti a helyzetet – pofon vágja Miklóst, amiért ki akar kezdeni a lánnyal. Amikor Hanna zavartan elmagyarázza, hogy Miklós soha nem próbált kikezdeni vele, és hazamegy, Rita bocsánatot kér Miklóstól. Hanna később rájön, hogy az anyja csak meg akarta védeni, és Claudia csalódottan látja, hogy Hanna egyre közelebb kerül az anyjához. Miközben Rita megmondja Miklósnak, hogy szeretne a lányára koncentrálni, Claudia úgy véli, Rita inkább féltékenységből vágta pofon Miklóst, mint azért, hogy megvédje a lányát. Amikor Nóra megismeri Ritát, önkéntelenül is féltékenységet érez. Amikor megtudja, hogy Rita a konditeremben dolgozik, Nóra odamegy, hogy kifigyelje a nőt. Rita azonban meglátja, és Nóra kénytelen részt venni Rita egyik fitness óráján. Nóra később meglátja, hogy Rita megcsókol egy jóképű idegen férfit a konditerem előtt. Amikor Attila elmondja Nórának, hogy Miklós az orra alá dörgölte Nóra és Csaba afférjának történetét, Nóra konfrontál Miklóssal, és dühében kiböki, hogy Miklós új barátnője egy másik férfival csókolózott. Miklós nem hiszi el; azt gondolja, hogy Nóra csak féltékeny. Miklós ennek ellenére felkeresi Ritát, és amikor a nő nem figyel, belenéz a naptárába, hogy lássa, ki mindenkivel találkozott. Rita ezt meglátja, és amikor Miklós kérdőre vonja a csók miatt, a nő dühös lesz, és kidobja Miklóst a lakásából. Másnap Miklós megkéri Nórát, maradjon ki a szerelmi életéből, aztán bocsánatot kér Ritától. Kibékülnek, és Rita titokban örül, hogy Miklós érdeklődést mutat az üzleti ötletei iránt.

Kinga és Ádám nagy zavarban vannak, miután lefeküdtek egymással. Zsófi megsejti, hogy Kinga lefeküdt Ádámmal, de biztosítja róla, hogy nem kell sajnálnia. Ádám megvallja Gizellának, hogy még nem találta meg az igazit, aztán rájön, hogy nincs meg a lakáskulcsa. Amikor Aliz látja, hogy Kinga adja vissza a kulcsot, sejteni kezdi, hogy Ádám lefeküdt Kingával. Bár Aliz nem tudja kiszedni Kingából, tetszik-e neki Ádám, továbbra is gyanítja, hogy van köztük valami.

Miklósnak sikerül László lelkére beszélnie, ne idegenítse el magától Gabit, mert szüksége van rá. Tibor eközben egyedül találja az irodában a feldúlt Gabit, és megtudja, hogy László fia meghalt. László később megkéri Gabit, menjen haza vele, aztán megérkezik Nóra, Csaba személyes holmijával. László elmondja Nórának, mit álmodott azon az éjjel, amikor Csaba meghalt, de azt nem hiszi el Nórának, hogy Csaba eljött hozzá elbúcsúzni. Később András azt tanácsolja Lászlónak, hívja fel Évát, és mondja el neki, hogy a fiuk meghalt. Gabi örömmel fogadja Claudia ajánlatát, hogy segít megrendezni a temetést, mivel László nem képes rávenni magát, hogy megtegye. Gabi hazamegy, hogy tájékoztassa Lászlót a lehetőségekről, és dühbe gurul, amikor László továbbra sem akar Csaba temetésével foglalkozni.

Nórát felkavarják az emlékek, hogy egyszer régen együtt járt Csabával, de Attilának nem árulja el, mennyire közel állt hozzá László fia egykor. Nóra munkába temetkezik, de Andrásnak feltűnik, milyen rossz a kedve, és azt hiszi, Csaba tragédiája emlékezteti Nórát Tóni halálára. Miközben Attila és Júlia is idegenül érzik magukat a gyászoló barátok között, Miklós rájön, hogy Nóra a saját kudarcos viszonyára gondol Csabával, és – a maga és Nóra szerencsétlen kapcsolatára is utalva – azt mondja, az ember soha nem szűnik meg szeretni azt, akivel egykor megosztotta az ágyát. Attila látja, hogy Miklós bíztatóan megöleli Nórát, és bosszantja Miklós megjegyzése, miszerint Nóra és Csaba közelebb álltak egymáshoz, mint Attila gondolná. Attilát frusztrálja, hogy Nóra titkolózik előtte, és úgy dönt, elmegy a kétnapos konferenciára, amit korábban már lemondott, és Júliát kéri meg, kísérje el. Amikor Júlia nem fogadja el Attila meghívását a konferenciára, Attila megkéri, keressen neki egy helyettesítő asszisztenst. Júlia szeretné felélénkíteni szerelmi életét Andrással, és azt javasolja, menjenek el vacsorázni. Attilát gyötri a lelkiismeret, amiért „tiltott” gondolatai vannak Júliát illetően, és megkéri Nórát, menjen el vele a konferenciára, de Nóra nem megy. Júlia kicsípi magát estére, de András arra kéri, hogy inkább otthon vacsorázzanak, és hétköznapi dolgokról cseveg vele, ami még jobban elszomorítja Júliát. Másnap Júlia interjúkat készít a jelentkezőkkel, de senkit nem talál megfelelőnek. András Claudiától megtudja, mennyire várta Júlia a tegnap estét, és bűntudata támad. Amikor Júlia elpanaszolja, hogy nem talált megfelelő személyi asszisztenst Attilának, arra bíztatja Júliát, hogy utazzon el ő a konferenciára Attilával.
#Barátok közt#sorozat#magyar#rtl#RTL Klub#illés júlia#illés péter#berényi attila#novák laci#illés máté#bartha zsolt#berényi miklós#szentmihályi zsófia#nádor kinga#berényi claudia#dr. balogh nóra#bokros kádám#fekete aliz#fekete szabolsz#fekete bözsi#kertész vilmos#bokros gizella#bokros linda#holman hanna#jenes balázs#fekete luca#berényi timi

Címlapról ajánljuk