Az első millióm története

A szappantündér és a Bátor Tábor elnöke

rtl.hurtl.hu

2013. október 23. 16:44

Varga Darabos Andrea, a Manna natúrkozmetikumok kitalálója és Küllői Péter bankárból lett mosolyhozó meséli el sikertörténetét.

Varga Darabos Andrea >>>

Egy asszony illata, illetve illatai. Varga Darabos Andreáé, a Manna natúrkozmetikumok – ahogy írják róla szappantündéré. Közgazdász diplomájával az akkori Ferihegyi Repülőtéren kezdett dolgozni, de nem sokkal azután, hogy az első gyereke megszületett, elbocsátották.

Kiderült, hogy a kisfia érzékeny a babaápolási szerekre, mosószerre, ebből jött az ötlet, hogy maga fejlesszen olyasmit, amitől biztosan nem lesz ekcémás. Ekkor kezdett szappant főzni, otthon, a férjével, kettesben. Mindössze három éve, 2010-ben döntött úgy a család, hogy a szappanból Manna néven saját márkát kezdenek építeni, de a vállalkozás nem beindult, hanem berobbant. Andrea férje is otthagyta a munkáját, a közös céget segített építeni. Aztán a sokféle vegyszermentes szappan után jött a többi kozmetikum.

Kiderült, hogy az alapanyagokból Andrea kreativitásával mi minden készíthető. A recepteket maga találja ki, a prototípusokat még mindig otthon, ő készíti, fejleszti, teszteli. Készül a gyárban, ahol már vagy 100-an dolgoznak, és ami igazán nem hasonlít egy nagyméretű boszorkánykonyhára, sószappan, extraszűz olivaolajos, vagy jeges csokoládé szappan, habkrém, virágvízpermet, fürdőgolyó, ajak-és halántékbalzsam, hajszappan, borotvaszappan és testvaj, több mint 250 féle termék, minden a legjobb minőségű, időnként a világ végéről hozott alapanyagokból.

Több mint 400 ezer rajongójuk van a Facebookon, 100 ezer rendszeres vásárlójuk, kizárólag interneten. Tavaly egy, idén már három termékcsalád kapta meg a Magyar Termék Nagydíjat, ők lettek Magyarország második legnépszerűbb boltja. A cég idei tervezett árbevétele 500 millió forint.

Küllői Péter boldog férj, és három lány apukája. Eredetileg mérnök, aztán befektetési bankár, bankigazgató. Volt már öltönyös, fontos ember Londonban és Budapesten, dolgozott éjjel-nappal, nagyhatalmú emberekkel sok fontos döntést hozott, aztán egyszer csak 2000-ben úgy döntött, hogy elég. Kiszáll a jól felépített életéből, önként feladja addigi nem akármilyen karrierjét, hazaköltözik Londonból, és új életet kezd. Létrehozta a Mosoly Alapítványt, aztán nem sokkal később a Bátor Tábort, ahol daganatos és cukorbeteg, krónikus izületi gyulladásos, vagy hemofíliás gyerekeknek és családjaiknak adnak reményt. Próbálják visszaadni szenvedéseik ellenére az önbizalmukat, a mosolyukat, a gyerekkorukat. Évente 600 gyerek lesz itt boldogabb, na meg több mint 2000 önkéntes, akik a gyerekeket körülveszik.

Küllői Péter, amibe csak belevágott, az sikeres lett. Mondják, szerencsés, de szerinte ez nem ilyen egyszerű. Ő azt mondja, a sikerhez, a küzdelem és a szenvedés is elengedhetetlen. Ezt tanulta a testvéreivel együtt a szüleitől, ezt tanítja a gyerekeinek is. Mert jó körülmények között nehezebb valakit megtanítani küzdeni, szenvedni, de megspórolni nem lehet.

Sokat utazik, az itthoni elfoglaltságai mellett Paul Newman gyerekeket táboroztató szervezetének is igazgatósági tagja, de legújabb szenvedélyének, a kortárs képzőművészetnek hódolva egyik tagja a négy múzeumból álló Tate csoport kelet európai bizottságának, ahol felfedeznek és megismertetnek arra érdemes képzőművészeket a régióból.

Mindenképpen szerencsés, mert megengedheti magának, hogy olyanokkal vegye körül magát, akikkel szeret együtt lenni. Vallja, hogy egy jótékony alapítványt, egy nagy céget, vagy mondjuk a Zeneakadémiát, amelyért egyébként sokat tett, ugyanolyan alapokon kell igazgatni, ugyanúgy kell versenyképessé tenni.

Nézze meg a teljes adást itt!
#Az első millióm története#rtl ii

Címlapról ajánljuk