Szabados Ági

Szabados Ági


Életkor: 29

Kedvenc ízvilág: olasz, magyar

Mióta főzöl, miért szereted: nagyon amatőr szinten azóta, amióta saját háztartást vezetek, azaz 18 éves korom óta. Komolyabban viszont akkor kezdtem el foglalkozni ezzel, amikor jött a felkérés a Konyhafőnökre. Őszintén szólva a műsorra készültem fel profibb szinten, az elmúlt hónapjaim a gasztronómiával való komolyabb, mélyebb ismerkedéssel teltek, és egy igazi új szerelemre találtam ebben! Nagyon.

Kedvenc szakács: Rózsahegyi Titusz, Sárközi Ákos, Jamie Oliver

Kedvenc recept: Van egy kedvenc lilahagymalekvár receptem, de nem írom le, majd megcsinálom a műsorban! Tessék figyelni! :)

Saját specialitás: A köretekkel és a textúrákkal szeretek játszani, de túlságosan is nagyképű lenne azt mondanom - ezen az amatőr szinten, amin vagyok (egyelőre) - hogy van specialitásom. Nehézséget többet fel tudnék sorolni! :) (mondjuk a cukrászat nagy mumus)


Amit fontosnak tartok tisztázni, hogy én nem tudok profi szinten főzni. Illetve határozottan nem tudtam, és ezt előszeretettel hangoztattam is sokáig. Sőt, még viccet is csináltam belőle sokszor, mondván “Rendelni viszont zseniálisan tudok!” De a tréfát félretéve: azért mondtam igent a Konyhafőnök felkérésére, mert óriási kalandnak élem meg, mert imádok versenyezni, (habár borzasztóan stresses, izgulós és idegeskedős típus vagyok ilyenkor) és azzal a nem titkolt szándékkal érkezem, hogy szeretnék minél több mindent megtanulni a verseny során. Szeretném majd őszintén azt mondani a végén, arra az egyébként gyakran felmerülő kérdésre, hogy ”Tudsz főzni?” hogy: “Igen tudok!” “Sőt, nem is akárhol tanultam meg.” :)