0:30
A KonyhafőnökA Konyhafőnök
Bazsalikomos zöldséges dagadó
2014. szeptember 4. 18:13
Fungkhachon Naiyana receptje
Hozzávalók:
sertésdagadó,
piros és sárga kaliforniai paprika,
újhagyma,
sertésdagadó,
piros és sárga kaliforniai paprika,
újhagyma,
vöröshagyma,
lilahagyma,
fokhagyma,
lilahagyma,
fokhagyma,
thai bazsalikom,
olasz bazsalikom,
száraz chili,
olasz bazsalikom,
száraz chili,
mix asian spice,
light szójaszósz,
hoisin szósz,
light szójaszósz,
hoisin szósz,
barnacukor,
halszósz,
mirin,
halszósz,
mirin,
szezámolaj,
tej,
rizs,
Elkészítés:
Tegyünk 1 csupor rizst egy kis lábasba, és öblítsük ki kétszer, majd adjunk hozzá másfél csupor vizet és fél teáskanál sót. A legnagyobb lángon forraljuk fel a rizst néhányszor megkeverve, amíg a víz fele eltűnik. Ezután vegyük kicsire a gázt, tegyünk az edényre egy fedőt, és főzzük így 10 percig (eközben ne vegyük le a fedőt). Tisztítsuk meg a húst a zsírtól és inaktól, majd klopfoljuk, hogy puhább legyen. Pácoljuk a húst sóval, borssal, fokhagymával, egy kis tejjel, mirinnel és szezámolajjal. Pirítsunk száraz csilit forró olajban közepes lángon, amíg vöröses barnává nem válik, majd tegyük félre egy kis tálban. Pirítsunk nagy kockákra vágott vöröshagymát és lilahagymát olívaolajban. Néha kicsit forgassuk át, hogy szép színe legyen. Amikor a hagyma félig megpuhult, vegyük ki a serpenyőből. Tegyünk újra egy evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsunk benne felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a húst. Pirítsuk a húst, amíg megpuhul, tegyünk bele ázsiai fűszermixet, hoisin szózst, barna cukrot, mirint, halszószt és light szójaszószt ízlés szerint. Ezután adjuk hozzá a nagy kockákra vágott piros és sárga kaliforniai paprikát, és addig pirítsuk együtt, amíg a pirosból narancssárga nem lesz. Adjuk hozzá a sült hagymát, bazsalikomot, újhagymát, majd egy perc múlva vegyük le a gázról. Vegyük le a fedőt a rizsről, és keverjük meg. Tálaláskor a rizs és a hús tetejére tegyünk sült csilit és friss bazsalikomot.
tej,
rizs,
Elkészítés:
Tegyünk 1 csupor rizst egy kis lábasba, és öblítsük ki kétszer, majd adjunk hozzá másfél csupor vizet és fél teáskanál sót. A legnagyobb lángon forraljuk fel a rizst néhányszor megkeverve, amíg a víz fele eltűnik. Ezután vegyük kicsire a gázt, tegyünk az edényre egy fedőt, és főzzük így 10 percig (eközben ne vegyük le a fedőt). Tisztítsuk meg a húst a zsírtól és inaktól, majd klopfoljuk, hogy puhább legyen. Pácoljuk a húst sóval, borssal, fokhagymával, egy kis tejjel, mirinnel és szezámolajjal. Pirítsunk száraz csilit forró olajban közepes lángon, amíg vöröses barnává nem válik, majd tegyük félre egy kis tálban. Pirítsunk nagy kockákra vágott vöröshagymát és lilahagymát olívaolajban. Néha kicsit forgassuk át, hogy szép színe legyen. Amikor a hagyma félig megpuhult, vegyük ki a serpenyőből. Tegyünk újra egy evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és pirítsunk benne felaprított fokhagymát, majd adjuk hozzá a húst. Pirítsuk a húst, amíg megpuhul, tegyünk bele ázsiai fűszermixet, hoisin szózst, barna cukrot, mirint, halszószt és light szójaszószt ízlés szerint. Ezután adjuk hozzá a nagy kockákra vágott piros és sárga kaliforniai paprikát, és addig pirítsuk együtt, amíg a pirosból narancssárga nem lesz. Adjuk hozzá a sült hagymát, bazsalikomot, újhagymát, majd egy perc múlva vegyük le a gázról. Vegyük le a fedőt a rizsről, és keverjük meg. Tálaláskor a rizs és a hús tetejére tegyünk sült csilit és friss bazsalikomot.
Kövess minket, és értesülj a friss hírekről a Facebookon is!
Követem