Műsorújság
RTL Most

A torokrákos Val Kilmer szerint betegség nem létezik

Hiába szenved lassan egy éve torokráktól, a színész nem hajlandó kezeltetni magát. Példája ugyanakkor nem egyedülálló: Kilmerhez hasonlóan rengetegen ellenzik a hagyományos gyógyászat módszereit, és választják az alternatív gyógymódokat a rendes kezelés helyett. Elmondjuk miért veszélyes ez az álláspont.
Ahogy arról a Reflektor is beszámolt, orvosai szerint már csak pár hete van hátra Val Kilmer-nek. Igen, ő az, aki Batmant alakította hajdanán, sőt, szerepelt minden idők egyik legviccesebb filmjében, a Top Secret-ben is. Így nézett ki akkor:Így nézett ki két éve:És így néz ki most:A látványos elhízást követő látványos fogyáson túl azonban más problémája is van a színésznek, ugyanis év elején torokrákot állapítottak meg nála. Ő azonban nem volt hajlandó alávetni magát semmiféle kezelésnek, ugyanis a vallása miatt egyszerűen nem hisz a betegségekben.

Kilmer a Keresztény Tudomány nevű szentháromságtagadó keresztény szekta tagja. Nevével ellentétben ennek a csoportnak annyi köze van a tudományhoz, mint VV Dórinak az egyiptológiához. Ők abban hisznek, hogy az anyagi világban tapasztalható összes rossz valójában az elme hibás működésének eredménye.
 

Magyarul: a betegség is fejben dől el.


Így aztán nem véletlen, hogy Kilmer a hagyományos gyógyászat helyett úgy döntött, más megoldást választ: sokat meditál és magában beszélget a tumorral.

A tumort azonban úgy tűnik, nem könnyű meggyőzni, ugyanis magasról tesz rá, mit mond neki a színész, aki októberben már olyan rossz állapotban került kórházba, hogy gyakorlatilag beszélni és levegőt venni is alig tudott.

Val Kilmer története tipikus példája annak a jelenségnek, amikor valaki a tudományos megoldás helyett mindenféle bizonyítékot nélkülöző ezoterikus/spirituális kerülőutat választ, és azt mantrázza magában, hogy semmi baj. Valahogy így:
 


Persze elképzelhető, hogy egyes alternatív gyógymódok valóban járnak némi pozitív hatással (például hogy a meditációtól jobb kedve van a színésznek), ugyanakkor a főszabály a következő:
 

mindig válasszuk azt, aminek a hatékonyságára több bizonyíték van!


Márpedig kezeléstől eddig sokkal többen gyógyultak meg, mint a tumorral való beszélgetéstől.

Kilmer esete ugyanabba a vonulatba tartozik, mint például az oltásellenes szülőké, van azonban egy nagyon fontos különbség: míg az előbbi esetben egy felnőtt, 55 éves férfi teszi ki magát életveszélynek, addig a hasonló elveket vallók gyerekeket sodorhatnak bajba. Elég, ha megnézi ezt a cikkünket, amelyben egy olyan kislányról van szó, aki súlyos fertőzést kapott, miután szülei nem engedték beoltatni.


Ha további menő hírekre kíváncsi, akkor kövesse a Villanyleót, az RTL blogját a Facebook-on!

  

Legnézettebb videók