KERESÉS search-close

"Hídvégi Kriszta" szerzővel ellátott tartalmak

Hídvégi Kriszta

Hídvégi Kriszta által létrehozott tartalmak (41):

Hídvégi Kriszta társszerzői:
Paralimpia: ki milyen kategóriában versenyezhet?

A parasportolókat sérültségük mértékétől függően különböző kategóriákba sorolják. A szabályok folyamatosan változnak, a cél, hogy, lehetőleg azonos sérültségi fokozatú sportolók versenyezzenek egymással, így minél igazságosabb eredmények szülessenek. Minél alacsonyabb a kategória száma, annál súlyosabb a versenyző sérültségi foka, de olyan sportág is van, ahol csak betűk jelölik a kategóriákat.

 

Budaházy György 13 év fegyházat kapott

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék. A férfit a bíróság a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségéből is kizárta.

Meghalt Gene Wilder


2016.08.30. 12:28
Meghalt Gene Wilder

Az amerikai színész, forgatókönyvíró és rendező 83 éves volt. Régóta Alzheimer-kórban szenvedett. Halálhírét családja jelentette be.

Símaszkos rablók rohanták le a benzinkutat

Őrizetbe vették azt a két férfit, akik egy fegyver utánzatával megfenyegették egy töltőállomás alkalmazottját, majd a kasszában található pénzzel elmenekültek. A 34 és 18 éves gyanúsítottak még múlt hét kedden hajnalban Budapest XI. kerületében mentek be a Budaörsi úti töltőállomásra. Az alkalmazottat egy fegyver utánzatával megfenyegették, majd az egyik férfi a kasszában található pénzt kivette, és elmenekültek a helyszínről.

Szemétgyűjtő: csótányokkal van tele a csepeli férfi lakása

Csótányokkal, poloskákkal és szeméttel van tele egy csepeli férfi 9. emeleti lakása. Hiába a rovarirtás, a csótányok és a poloskák már úgy elszaporodtak, hogy a férfi lakásán kívül, több lakó felé is terjeszkednek. Az RTL Híradónak az egyik szomszéd azt mondta: borzasztó állapotok vannak, már a konyhaszekrényt is telepakolta csótányirtóval. A pékárukat pedig a mikróban tartja, így óvja az élelmet a rovaroktól.

Drámai hajrá, megvan a hatodik arany

A magyar egység a rajt után a német hajóval küzdött az aranyéremért, akik jobban kapták el a rajtot, de az 5-ös pályán lapátoló magyar egység szorosan tapadt rájuk. Fél távnál már Szabóék haladtak az élen. Végül szoros befutó után, 51 század másodperccel a magyar páros ért elsőként a célba, és szerezte meg a magyar olimpiai csapat 6. aranyérmét Rio de Janeiróban.

 

A rendőrséggel szemben rabolt

Térfigyelő kamera rögzítette egy táskatolvaj akcióját Budapesten. A férfi a múlt hétvégén földre rántott egy nőt, majd táskáját a benne lévő pénzzel, és mobiltelefonnal együtt elvette. Az sem zavarta, hogy mindez a IX. kerületi rendőrség egyik épületével szemben történt, ahol térfigyelő kamera is működik.

Kerülik a gyerekek a koszos iskolai mosdókat

Rendkívül koszosnak tartják a gyerekek az iskolai mosdókat, ezért negyedük kerüli is a helyiséget. A Kutatópont 900 iskolást kérdezett meg higiénés szokásairól. Eszerint a gyerekek rendszeresen visszatartják szükségleteiket, csak hogy ne kelljen használni a szerintük mocskos mellékhelyiségeket. A kutatásból az is kiderült, a gyerekek negyede nem mos kezet az iskolában.

Díjat kapott a Házon kívül filmje

Hégető Honorka -djat kapott az RTL Klub Házon kívül című műsorának riportja. Moskovics Judit Sándor Máriával készült riportjáért vehette át az elismerést. Az RTL fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett alapítvány tizenharmadik alkalommal választott a filmes pályázatokból. Idén is a társadalmi ügyekkel kapcsolatos legjobb televíziós és online alkotásokat díjazták.

Hundertwasser képei Budapesten

Hundertwasser grafikáiból nyílt kiállítás a Gerbeaud Házban. A német magángyűjtemény legszebb darabjai először láthatóak a fővárosban. A tárlat a Kelet és Nyugat címet viseli. Mégpedig azért, mert a legendás osztrák festőművész és építész művein kívül a Gerbeaud ház a 20. század egy másik meghatározó alkotójának, a japán Haszegava Soicsi műveinek is otthont ad.

Négy út taxival, négy különböző ár

Négyszer utazott egy nap sárga taxival, mind a négy alkalommal különböző árat fizetett ugyanazért a rövid belvárosi útvonalért egy fiatalember, aki külföldi turistának adta ki magát. A legolcsóbb ár, amit fizetett 2 ezer forint volt. Volt, aki ugyanazért a távolságért 5950 forintot kért. Számlát pedig csak az egyik taxistól kapott.

Fogyatékkal élők vonultak Budapesten

Egyenlőség és akadálymentesítés. Ezért vonult fel vasárnap  több száz kerekesszékes, látássérült és fogyatékossággal élő ember Budapest belvárosában. A Rehab Critial Mass-t harmadik alkalommal rendezték meg, azért, hogy az egészséges és a sérült emberek közelebb kerüljenek egymáshoz.

Frakk és Mazsola meseországban

Mesebirodalommá változott Vecsés! Negyedik alkalommal rendezték meg a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változott. Több mint ezer gyerek és fiatal táncolta végig az utcákat. Aki akarta, megnézhette Bálint Ágnes írónő egykori lakhelyét is, ahol a mesebeli hangulatú régi házban a földszinti szobák az írónő életét mutatják be eredeti bútoraival, mesekönyveivel és rajzaival.

Tele voltak a strandok


2016.05.22. 18:30
Tele voltak a strandok

Végre itt a jó idő! Rengetegen voltak vasárnap a strandokon, csak a budapesti Dagály Fürdőben kétezren fürödtek. A Balatonba még csak páran merészkedtek be, mert bár a nap szikrázóan sütött és 28 fok volt, a víz még alig 18 fokos. A vendéglősök még nem elégedettek a forgalommal, várják az igazi strandszezont.

Nem létező rendelőket támogathattak

Tizenegy uniós támogatást elnyert fogászatról derítette ki a Magyar Nemzet, hogy nem is látnak el betegeket. 2013-ban 300 millió forinthoz juthattak az érintett cégek. Mindnek ugyanaz a tulajdonosa. Az ügyet vizsgáló Nemzetgazdasági Minisztérium Híradónkkal írásban közölte: ha a cégek nem tudják bizonyítani, hogy megfelelnek a támogatási szerződés feltételeinek, a kifizetett milliókat vissza kell fizetniük.

Milliárdok veszhetnek el a Szép Kártyákon

Alig több mint két hét maradt arra, hogy a 2014-ben feltöltött összeget felhasználják a kártyatulajdonosok. A mostani, pünkösdi hosszú hétvégén is sokan fizettek Széchenyi Pihenőkártyával a szállodákban, éttermekben és fürdőkben, még mindig 2 milliárd 700 millió forint van a kártyákon. A pénzt visszautalják a munkáltatóknak, ha a dolgozók május 31-ig nem költik el.

Egymásra talált a szétszakadt afgán család

Már szinte feladták, hogy valaha újra láthatják egymást - végül a magyar rendőrök segítettek egy szétszakadt afgán családnak, hogy megtalálják egymást. Tompán volt a nagy találkozás. Nem minden szétszakadt család ilyen szerencsés - mondta a Híradónak a Helsinki Bizottság társelnöke. Most egy elveszett három éves afgán kislányt keresnek.

Mozartot játszottak a politikusoknak

Zenés flashmobbal tiltakozott a Budapesti Fesztiválzenekar szombat délután a fővárosban. Azért demonstráltak, mert a Fővárosi Önkormányzat idén 200 millió forinttal kevesebbel támogatja a zenekart, mint tavaly. A Mandiner közben utánajárt, mennyi megtakarítása van a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Eszerint több mint 1 milliárd forint. A zenekar erre úgy reagált: ez a tartalékuk. Ebből fizetnek mindent, amikor a például a bevételek vagy a támogatások késnek vagy elmaradnak

Lakásokat vesznek hajléktalanoknak

Évekig az utcán éltek, most viszont egy szépen felújított lakásba költözhetett egy hajléktalan pár Budapesten. Két segítő szervezet azt szeretné, ha nem csak ők, hanem minél több utcán élő ember költözhetne méltó körülmények közé, ezért Lakásügynökséget hoztak létre. Ennek lényege, hogy az általuk megvásárolt vagy magánemberek által felajánlott rossz állapotú lakásokat felújítják és a rászorulóknak méltányos áron bérbeadják.

40 napot várnak a szívbetegek vizsgálatra

Átlagosan negyven napig kell várniuk a szívbetegeknek a szakorvosi vizsgálatra - a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség legfrissebb felmérése szerint. Fül-orr gégészetre, nőgyógyászatra és például reumatológiára is könnyebb bejutni. A legtürelmesebbeknek tehát azoknak kell lennniük, akiket háziorvosuk szívpanaszuk miatt kardiológiai szakvizsgálatra küld.

Élőben szurkolhatnak a magyarok

Idén bárki élőben szurkolhat Budapesten a Bocuse D'Or májusi európai döntőjén. 20 nemzet legjobbjai versenyeznek majd, hogy bekerülhessenek a verseny lyoni világdöntőjébe. A magyarok teljes erőbedobással készülnek, napi 8-10 órát gyakorolnak.

Megölték a fiút, a kidobókat felmentették

Felmentették a gyilkossággal vádolt kidobókat. A bíróság szerint valaki megölt egy 22 éves fiatalt 2011-ben a Hajógyári szigeten, de nem az a két férfi tette, akit ezzel vádol az ügyészség. A biztonsági őrök az utolsó szó jogán azt mondták, ártatlanok. Az áldozat nagymamája rosszul lett az ítélethirdetés után. A döntés nem jogerős, az ügyészség kitart amellett, hogy a kidobók verték meg és lökték a Dunába a fiút.

Törőcsik Kulka betegségéről: Összetörtem!

Továbbra is súlyos Kulka János állapota, de az elmúlt napokban javulás tapasztalható, ez áll abban a közleményben, amit a színművész családja péntek délután adott ki. Azt is hozzátették, a közeljövőben Kulka János kezelőorvosai hivatalos tájékoztatást adnak betegségével kapcsolatban. A Kossuth-díjas művész, kedd délután lett rosszul, úgy tudjuk stroke-ot kapott. Rohammentő vitte előbb a Honvéd-kórházba, majd az Országos Idegtudományi Intézetbe, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Újabb halott a cementgyár környékéről

Újabb áldozata van az azbesztnek! Egy 41 éves férfi is meghalt azok közül, akiknél mellhártyarákot diagnosztizáltak, és korábban az azbeszttel szennyezett selypi cementgyár környékén éltek. Nyolcan perelték be az államot, a cementgyár volt tulajdonosát, eddig még senki nem kapott kártérítést, és közülük már négyen meghaltak.

Sérült és ép gyerekek játszhatnak együtt

Már Újpesten is van olyan speciális pillangóhinta, amit fogyatékos és egészséges gyerekek együtt is használhatnak. A fővárosban hat kerületben van ilyen játék, és a kezdeményezők szerint hamarosan vidéki játszótereken is lesz. Az ötlet beteg gyerekeket nevelő szülőktől származik, ők tervezték a játékot és a pénzt ők szerezték hozzá.

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól egy autista kisfiú. A nyolcéves Zétény édesanyja egy hónapja írt levelet a vasúttársaságnak. Ebben azt kérte, hogy kisfia kaphasson néhány leselejtezett táblácskát, mert odavan mindenért, ami a vasúttal kapcsolatos. Nem kellett sokáig várniuk. A vasúttársaság munkatársai igazi vonatos vidámparkká varázsolták át a család kertjét.

Lufikat eresztettek az autisták világnapján

Szombaton, az Autisták Világnapján több száz lufit eresztettek szélnek Budapesten. A színük kék volt, mégpedig azért, mert az autizmus négyszer annyi fiút érint, mint lányt. Itthon minden 100. gyermek autizmussal él. Ez a képességzavar nem gyógyítható, de a tüneteket eredményesen lehet kezelni.

Lehallgatták az MTVA megbízott vezetőjét

A lehallgató készülék más néven poloska az állami tévé székházában, Vaszily Miklós irodájából került elő a hét elején. Az MTVA sajtóosztálya a Híradó kérdésére, hogy ki és hogyan talált rá a készülékre, nem válaszolt. Kerestük az MTVA vezetőjét is, de nem nyilatkozott. Az Origonak annyit mondott: megdöbbent az eseten, és hogy nem tudja, ki hallgathatta le. A Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott adatszerzés gyanúja miatt indított nyomozást.

Óraátállítás: egy órával kevesebbet alszunk

Ne feledjék: szombat éjszaka óraátállítás. Rövidebb lesz a húsvét, hajnali kettőről három órára kell előre állítani az órákat. A villamos művek szerint ezzel sok pénzt és energiát lehet megtakarítani. A Kardiológus Társaság elnöke azonban a Híradónak azt mondta: kutatások alapján az óraátállítás megviseli a szívbetegeket, az első napokban általában tíz százalékkal emelkedik a szívrohamok száma.

Elbúcsúztatták a meggyilkolt Vivient

Több százan vettek végső búcsút a kakucsi temetőben Vivientől. Családja, barátai, osztálytársai fehér rózsával a kezükben búcsúztatták a brutálisan megölt fiatal lányt. A szertartáson gyilkosának családja nem vett részt. Vivient volt osztálytársa és gyerekkori barátja március 5-én 13 késszúrással ölte meg.

Betegszállítónak adta ki magát a tolvaj

Még most is zárja az ajtaját egy beteg a Szent Imre Kórházban, annyira megijesztette egy álruhás rabló. A férfi egy szimpla szájmaszkkal betegszállítónak adta ki magát. Azt mondta a betegeknek, hogy CT vizsgálatra viszi őket, és egy zacskóba gyűjtötte az értékeiket, de lopott üres kórtermekből is. Végül egy nővérnek lett gyanús. Ő és egy ápoló fogták el a tolvajt.

Zsírosan, sósan főznek – menzákat büntettek

Továbbra is bő disznózsírban sütnek, még mindig sok sót használnak, kevés halat szolgálnak fel, és nem adnak elegendő tojást. Ilyen és ehhez hasonló szabálytalanságokat találtak az ÁNTSZ ellenőrök a közétkeztető cégeknél. A hatóság a menzareform szabályainak betartását ellenőrizte. A vizsgált 1141 főzőkonyhából 300-nál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Új filmükre készülnek a Saul fia alkotói

Hazatért a Saul fia stábja! Tapsvihar fogadta az Oscar-díjas alkotógárdát a Toldi moziban tartott sajtótájékoztatón. Nemes Jeles László azt mondta: nem költözik külföldre, Budapesten készül új, az első világháború előtt játszódó filmjére, amelynek címe Sunset, magyarul Naplemente lesz. Az Oscar- díjas rendező Híradónk kérdésére azt is elárulta: egy ismeretlen színésznőt keres a film főszerepére, akiből világsztárt akar csinálni.

14 ezret fizettek, nem látták a színpadot

14 ezer forintot fizettek az előadásért, mégsem látták a színpadot. Erre panaszkodnak azok, akik már látták a Hattyúk tavát a Royal Russian Ballet előadásában. Az esemény Facebook oldalán egyre többen reklamálnak azért, mert szerintük átverés történt, és vissza akarják kapni a pénzüket. A szervező cég közleménye szerint senki nem kaphatja vissza a jegye árát. Csak azok, akik az előadás szünetében reklamáltak.

Kigyulladt az aluljáróban lévő lángosos

Tűz volt Budapesten a Nagyvárad téri aluljáróban reggel. A lángossütő gyulladt ki, a tűz miatt az aluljárót ki kellett üríteni a reggeli csúcsforgalomban. Fél órán át a metró sem közlekedett. A tűzben nem sérült meg senki, azt még vizsgálják, miért gyulladt ki a lángossütő.

Rothadó zöldségekből készített savanyúságot

Vecsési savanyúság Thaiföldről! Penészes, rothadásnak indult zöldségekből készült a vecsési savanyúság. Az élelmiszerbiztonsági hivatal ellenőrei 38 tonna terméket foglaltak le egy kistermelő üzemében. Kiderült, részben Thaiföldről származó konzervekből készítette a savanyúságot, amit háziként árult.

Influenza: többször takarítanak a buszokon

Tombol az influenzajárvány. A buszokon, a vonatokon a szokásosnál többet takarítanak. Speciális fertőtlenítőszert használnak, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Az ÁNTSZ a megbetegedés elkerülése érdekében azt javasolja, hogy lehetőleg mindenki zsebkendőbe tüsszentsen és gyakran mosson szappannal kezet. A MÁV szóvivője Híradónknak azt mondta, jó, ha mindenki visz magával az útra alkoholos kézfertőtlenítőt, mert a kézmosót és a papírtörlőt gyakran kilopják a mellékhelységekből.
 

Égési sérülést okozhatnak egyes jelmezek

30 gyerekek számára gyártott jelmezt és álarcot vizsgált a fogyasztóvédelmi hatóság, ezek közül 16 nem felelt meg a biztonsági követelményeknek. Főként azért, mert rendkívül gyúlékony anyagból készültek.

Kincstári kártyán vehetnének krétát az iskolák

Pár száz forintos tételekért is komoly papírmunkát kell végezniük - ezt mondta Híradónknak az egyik budapesti gimnázium igazgatója. Azért hogy ez változzon, vagyis hogy ne kelljen külön engedélyt kérni például, ha krétát vesznek, kincstári kártyákat adnának az iskoláknak. Ezt mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke Híradónknak. Azt, hogy mire és mennyit költhetnének, a fenntartó határozná meg. Az MSZP szerint az iskolákat eddig sem lehetett volna pénz nélkül hagyni.
 

A korrupció ellen tüntettek

Kormányellenes tüntetést tartottak délután az ország több településén. A civilek által szervezett demonstráción, amit ellenzéki pártok is támogattak, a "kormányzati szinten jelentkező korrupció ellen" tüntettek. A szervezők között volt az Együtt is. A párt képviselői Orbán Viktor felcsúti és Szijjártó Péter külügyminiszter dunakeszi háza előtt is tüntettek. A Fidesz szerint éppen azok szerveztek a megmozdulást, akik korábban "szétlopták" a nemzeti vagyont.

Alkotmánybírósághoz fordulnak a zárva tartás miatt

Az Alkotmánybírósághoz fordul a vasárnapi zárva tartás miatt a Liga Szakszervezetek és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Szerintük nem készült előzetes hatásvizsgálat és nem volt elegendő idő a felkészülésre; ez pedig, ahogy mondják: ellentétes az alaptörvénnyel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való