Műsorújság
RTL Most

Valóra vált a zenész legnagyobb álma

"A legkisebb fiú elindult vándorútra és megtalálta a szerencséjét..." Szakos Krisztián Ákos mellett szeretett volna zenélni és ez sikerült is neki.

A fejében melódiák, a szívében zene. Már csak a megvalósításhoz kellett egy kis szerencse a sárvári fiúnak. Érdekesen alakult az élete, hiszen a legnagyobb álma az volt, hogy Ákos mellett zenélhessen. Ez pedig teljesült. A Keresem az utam című dal remixpályázatának győzteseként először zenésztársa, majd barátja lett Ákosnak. Szakos Krisztián képzőművésznek készült, zeneszerző lett belőle.

- Volt egy zenekarom, Morphina névvel, egy cimborámmal, ő volt a dalszövegíró és a zeneszerző, én meg a hangszerelés, akkor is ilyen komplex embernek gondoltam magam. Elmondanám, hogy életem első nagy szigetes fellépése az a Morphina zenekarommal volt, hajnali 4 órakor, 50 nézőnek, amiből 40 barát volt és családtag... Pontosan az történt velem, amit anno kitűztem célul. Anno, én láttam Ákos szólófellépését a tévében és az éppen akkor vásárolt KGST piacos gitár, ami nem volt behangolva, de pengettem, akkor elképzeltem, hogy én ezzel a sráccal fogok együtt játszani. Köztünk 11 év van, nem is volt olyan mesebeli. Nagyon ijesztő a gondolat, hogy pont az történik, amit az ember megálmodott.

Szakos alkatilag és eszmeileg is beleillett volna egy korai Bonanza Banzai felállásba. Fekete haj, fekete ruha, mélabús arc. A gyerekszobától a Sportarénáig szól az ő meséje. Abból profitált, amit szeretett.

- Ákos... Bonanza rajongó voltam, máshonnan közelítek. Tudom az összes dalt, nagyon szerencsés helyzet. Ne vigyük olyan helyre az infót, ahova nem akar menni... Idestova 11 éve dolgozom már Ákossal, nekem előtte nem volt zenei életem, akkor 20 éves voltam. Vas megyei vagyok, sárvári, ott igazából zenei lehetőség az zéró volt. Én pont abban az időszakban voltam kamasz, amikor indult a komputeres zene, autodidakta módon több barátommal együtt elkezdtük magunkat fejleszteni.

A fejlesztés pedig igazán jól sikerült. 2002-től megnyíltak Krisztián előtt a zene kapui, ekkor kezdődött a hosszú fejezet Ákossal. Első koncertjükre nem nagyon emlékszik, annyira koncentrált, hogy jó legyen.

- A régi Syma Csarnok volt és egy tinimagazin díjkiosztó buliján játszottunk, a vidékről hozott pici szintimmel, egy mérettel kisebb pólómban. Iszonyú hangerő volt, nem emlékszem rá. Az első komolyabb projektem, az Andante volt, Ákosnak is egy váltás. Tiszta szürreális… A fő muzikális vonalat Samu viszi a jazzel, Zalánka igazi rockgitáros, virtuóz, stabil, Sándor az ösztönállat. Ő pontosan az, ami hiányzott belőle, a nyersesség, ehhez jövök én, az antizenész, stilisztika, amivel a hagyományos zenéjét megtörjük...

Az állítása szerint antizenész Krisztián azóta igen sok produkcióban vett részt, olyan nevek mellett, mint Kozma Orsi, Caramel, Dolhai Attila, Tabáni István és még sorolhatnánk. Legutóbb például egy Liszt Ferenc remix estbe vágott bele több művésztársával.

Ha volt valaha is egyértelmű "legkisebb fiú elindult vándorútra és megtalálta a szerencséjét" történet, akkor azt Szakos Krisztián abszolút felülírta sikertörténetével. Érdemes hinni az álmokban.

- Nekem az egész életemet a zene kitölti. Képzőművésznek, gitárosnak tanultam, teljesen bedarált a szintetizátor. Egyiket sem csinálom túl jól, viszont nagy lelkesedéssel! A Reflektor riportja itt látható!


A Reflektor riportjait a videótárban nézheti meg!

A teljes adást visszanézheti az RTL Most-on!

Legnézettebb videók