A két zenekar nem térhet vissza a negyedik élő show-ra

2012. május 5. 21:55

Az Immigrants és az In Diretta végzett a mezőny utolsó két helyén. A Csillag Születik nélkülük folytatódik tovább.

21:47 – Aki biztosan folytathatja a versenyt: Szirota Jennifer, Juhász Marci, a Prügyi Duó, a Quantum XXL, Plazma és Mészáros János Elek. Az Immigrants-nek és az In Direttának búcsúzni kell a versenytől.

21:45 – Lilu lezárta a szavazást. A versenyzőket a színpadra szólították.

21:37 – Az este meglepetésvendégei a Neoton Família sztárjai voltak, 220 felett című slágerüket adták elő.

21:21 – Az összes versenyző bemutatta produkcióját, első extra fellépőként az újdonsült szerelmespár, Lola és Brasch Bence lépett színpadra egy duett-tel.

21:10 – A Prügyi Duó, Babos Richárd és Dósa Krisztián Bryan Adams slágerét adta elő magyarul, melynek címe Ez a szerelem végtelen. Pokorny Lia imádja a duó lírai előadásait, nem vár tőlük nagy meglepetéseket, mert nagyon jólesnek neki a szerelmes dalok Ricsitől és Krisztiántól. „Hoztátok megint a színvonalat, de ne legyetek már megijedve, nyíljatok ki jobban” – mondta Hajós András és arra kérte a fiúkat, hogy legyenek bátrabbak. Hernádi Judit is imádta a produkciót, Puzsér viszont tragikusan jó esküvői zenekarnak nevezte Ricsit és Krisztiánt. A Prügyi Duó 27 pontot kapott.

20:50 – Mészáros János Elek ismét magyar dallal lépett színpadra, a Háry János Toborzó dalát énekelte el, a háttérben egy férfi-tánckar színesítette az előadást. „János Elek szerettelek” – mondta Hernádi Judit, bár szerinte kicsit hamis volt az előadás. Puzsér teljesen kiakadt és felszólította Jánost, hogy ne romantizálja a háborút, mert nincs abban semmi jó és arra kérte, semmi esetre se énekelje el többet ezt a dalt. Hajós Andrásnak egy időutazást jelentett a produkció, megköszönte az élményt Mészáros Jánosnak. Az énekes 28 pontot szerzett.

20:41 – Az Immigrants a múlt heti zúzos dal után ezúttal egy lírait adott elő a zsűrinek és a közönségnek. „Ez kvalifikált produkció volt, azt kell, hogy mondjam” – kezdte értékelését Puzsér Róbert. Pokorny Lia csak ámult és bámult a fiúk tehetségétől, a zenekar egyre kíváncsibbá teszi a színésznőt. Hajós nagyon elégedett volt, örül neki, hogy a fiatalkorában szeretett zenék tovább élnek az Immigrants saját szerzeményeiben. Hernádi Judit még a garázsát is nyitva felejtette a héten, szomszédai arra tippeltek, hogy a zenekart várta. Az Immigrants 31 pontot kapott.

20:23 – Juhász Marci maga mögött hagyta a népdalokat és Deák Bill Gyula Rossz vér című számát adta elő a harmadik élő show-ban. Hajós András úgy érezte, Marci ezzel a dallal összekötötte magát vele. „Ez kegyetlen jó volt” – fejezte be értékelését Hajós András. Hernádi Judit elégedett volt, szerinte az énekes olyan dolgokra képes, aminek még nincsen tudatában, a szavak az ő szájából mélyek lesznek, különlegesek és sötétek. Puzsér saját verset követelt Marcitól, ami miatt Hajós nyilvánosan megkérte zsűritag-társát, hogy hagyjon egy kis időt ezeknek a gyerekeknek, akik még csak most próbálgatják a szárnyaikat. Lia is szerette ezt az előadást, Juhász Marci 30 pontot kapott.

20:15 – A Quantum XXL egészen egyedi előadást mutatott be, jobb oldalon férfiak, bal oldalon nők voltak és ehhez igazították a koreográfiát is. Puzsér az időutazáshoz hasonlította művészi vénájukat, Hajós szerint viszont egyszerűen vannak annyira bolondok, hogy egy ilyen ötletet megvalósítsanak. Lia és Hernádi Judit szerint egy kicsit elnyomta az ötlet a koreográfiát, de Juci hozzátette, örül neki, hogy a fiúk mélypontja ennyire magasan van. A tánccsapat 33 ponttal távozott a színpadról.


20:04 – Az In Diretta előző héten a reggae zenét szőtte bele saját stílusába, ezúttal rockosabb dalt hoztak a Csillag Születik színpadára. Lia végre elégedett volt, Hajóssal szinte összevesztek, hogy ki rajong jobban értük, Hajós zúzdapörköltnek nevezte a produkciót. A rajongás azonban csak Puzsérig tartott, aki szerint a rockzene meggyalázása történt a színpadon, szerinte az In Diretta minden műfajban képes semmit mondani, akárcsak a politikai pártok. A zenekar 26 pontot gyűjtött.

19:47 – Szirota Jennifer Barbra Streisand New York State of Mind című dalával lépett színpadra, egy szaxofonos kísérte az énekesnőt. Hernádi Judit értékelésében azt mondta, hogy nagyon szívesen hallgatja Jennifert és annak is örül, hogy átjött a személyisége az előadásán keresztül. Puzsér díjazta, hogy végre felhagyott a popzenével és jazzt énekelt, arra kérte Jennifert, ne lépjen vissza, mert túl jó hangja van hozzá. Hajósnak is tetszett az előadás, szerinte az énekesnő szép munkát végzett, emberi volt és hozzátette, egyre jobban szereti Jennifer előadásait. Az énekesnő 32 pontot kapott.

19:37 – Plazma a 3. élő show első fellépője. Ezúttal obszcén szavakkal teletűzdelt szöveget rappelt, de a sípolás elfedte az illetlen szavakat. Saját szerzeményét adta elő, melynek címe Ösztön. Hajós megjegyezte, hogy Plazma nem tartotta be azt az ígéretét, mely szerint nem fog káromkodni előadásaiban. Hajós egy kicsit meg is ijedt ettől a szövegtől. Puzsér azt kérte a rappertől, hogy hagyjon fel a gengszter-dumával, saját magáról beszéljen és égesse el közhely-szótárát. A zsűri nem volt maradéktalanul elégedett, összesen 26 pontot kapott erre a produkcióra.

19:30 – A Csillag Születik 3. élő show-ja elkezdődött. Hernádi Judit nagyon szeretné, ha bizonyos emberek bekerülnének a TOP6-ba, de nem nevesítette kedvenceit. Pokorny Lia még mindig várja az In Diretta meglepetését, Puzsér Róbert viszont a kellemetlen meglepetésektől fél ezen az estén.