Eredeti ötletek és humor uralta a negyedik Válogatót

2012. április 7. 21:06

A zsűri tagjai hevesen egymásnak estek egy produkció után, de nevetés is volt bőven a Csillag Születik utolsó válogatásán.

Nem szűkölködött eredeti ötletekben a negyedik Válogató mezőnye. A pécsi Brassdance tagjai fúvós hangszerekkel és egy dobbal érkeztek, egészen pontosan szuzafonnal, vadászkürttel, trombitával és harsonával. Ám ezek a hangszerek nem korlátozták őket abban, hogy miközben Michael Jackson Beat It-jét fújják, egy jól begyakorolt koreográfiára mozogjanak. A zsűrinek tetszett a produkció, a zenekar visszatérhet a következő fordulóra.

Farkas Lajos zongoristával és egy kórussal érkezett, hangja egészen magas és különleges, egy Cserháti-dalt szólaltatott meg rajta. „Odavagyok a hangodtól” – mondta Pokorny Lia, Hajós András pedig egyszerűen a fantasztikus szóval illette az énekest. Krupincza Tímea Rihanna S&M című slágerével énekelte be magát a következő fordulóba, Szerémy Dániel pedig annak ellenére megszerezte az „igen”-eket, hogy a zsűrit zavarta a 22 éves színész teátrális stílusa. A budapesti Góbé zenekar tagjai a Macskajajj népszerű betétdalát játszották el a Csillag Születik színpadán. „Élvezitek, amit csináltok és én is élvezem. Nem mondtatok viccet, mégis majdnem nevettem közben” – mondta Hernádi Judit elégedett mosollyal a Góbé tagjainak. A Twistairs táncosai nindzsák módjára forgatták fegyverüket, Távol-Keletet idéző produkciójuk elnyerte a zsűri tetszését.

Nagy Krisztina Margaréta tíz éve jár válogatásokra különböző színházakba, de nem sikerült még betörnie a szórakoztatóiparba. Margaréta drámai koloratúrszoprán, ezt meg is mutatta a Csillag Születik színpadán. „Úgy döntöttem, nem kérem számon rajtad, hogy miért nem hoztál saját dalt. Nagyszerű voltál” – akármilyen hihetetlen, ez a mondat Puzsér Róbert szájából hangzott el a produkció után. Ismét taroltak a duók, Csoszor Mónika énekesnőként, gitárosa oldalán nyerte el a zsűri tetszését, Ács Dominika pedig fuvolával és egy ázsiai származású gitáros erősítésével jutott be a következő fordulóba. Proc Ivanna Ukrajnából érkezett, népi viseletben és Áronnal, a mandolinossal. Ivanna híres ukrán dalt énekelt el beleszőve Gnarls Barney Crazy-jét, a lány öblös hangja elvarázsolta a zsűrit és a közönséget. Az igazi varázslat azonban ezután következett. Radics Béla mindössze hétéves és életének több mint a felét tánccal töltötte. A Csillag Születikbe elektro boogie-val készült. De amikor ezt bejelentette, még senki nem számított arra, amit a látni fog. „Nagyon nagy forma vagy. Azt látom, hogy te elrepülsz valahova, amikor táncolsz és ez nagyon jó. Tetszik, amit csinálsz!” – értékelte Hajós András a kisfiú produkcióját. Béla négy igennel távozott a színpadról.

A 23 éves, erdélyi Fazekas Alpár előadása után nem volt akkora egyetértés a zsűri tagjai között, mint a hétéves táncosnál. Alpár magas hangon, széles gesztusok kíséretében adta elő a Queen Love of my Life című slágerét. Puzsér szerint „freddymercuryzott”, a többiek viszont megvédték az énekest, szerintük nem másol senkit, ezek a saját mozdulatai, és emiatt a zsűriben parázs vita alakult ki. Alpár továbbjutott, de nem örült a negatív kritikának.

Kővári Máténak nem volt könnyű dolga, amikor színpadra lépett. Számtalan rémes humorista-jelölt előzte meg az érkezését, ő mégis képes volt megnevettetni a közönséget stand-up előadásával. „Muci, nevettek rajtad” – kezdte Hernádi Judit az értékelést. Puzsér hozzáfűzte: „A stand-up comedy alapja az önirónia és az önreflexió képessége, és ez benned megvan.” A kritikus biztató szándékú „nem”-e mellé érkezett három „igen”, így Máté újra a zsűri elé járulhat.

A humor után a tánc vette át a főszerepet, elsőként a debreceni Valcer Táncstúdió latin mix koreográfiája perzselte a színpadot és hozott négy igent a társastáncosoknak. „Profik vagytok és gyönyörűek. Ez egy plusz, nekem tetszettetek” – mondta Hernádi Judit. A Beat Lovers tagjai kizárólag fiatal férfiak és egy utcajelenetet varázsoltak a zsűri elé. „Nagyon kellett nekem ez a férfi energia” – szólt hozzá a látottakhoz Pokorny Lia, aki hasonlóan elégedett volt a csapattal, mint Hernádi Judit. Puzsér „nem”-e után mindketten kérlelőn néztek Hajósra, hogy váltsa valóra a kívánságukat egy „igen”-nel. És megtette. A szegedi Pixel Team tagjai akrobatikus elemekkel gazdagították a táncot. „Nem látszott, de dobtam egy hátast tőletek” – mondta Hajós a fiúcsapatnak, akik meg is szerezték a továbbjutáshoz szükséges szavazatokat. A Folk and Break a néptáncot elegyítette a breakkel, ez az ötletes produkció is meghozta gyümölcsét, a nyíregyházi tánccsoport szintén visszatérhet a Csillag Születikbe.

A 15 éves Negyela Bernadett igazi kellemes meglepetés volt a zsűrinek. A kerepesi lány egy Jennifer Hudson-dallal szállt be a versenybe, különleges hangszíne és tehetsége mosolyra fakasztotta közönségét és az ítészeket. „Rengetegen fognak téged tanítani és a felére figyelj csak oda. Remek volt!” – szólalt meg Hajós elsőként, majd amikor Puzsérra került a sor, Hajós előre szólt, hogy el is jött a pillanat, amikor csak a kritika felére kell odafigyelni. „Nagyon szépen énekeltél, jó ízléssel választottad ki ezt a dalt, de nem voltál eléggé autonóm, ez a probléma.” A zsűri többségének semmilyen problémája nem volt, így Bernadett boldogan távozott a Csillag Születik utolsó válogatásáról.

Hamarosan kiderül, kik léphetnek a Csillag Születik színpadára az élő adásokban is. Nézd a Csillag Születiket szombaton 19 óra 30 perctől az RTL Klubon, és ismerd meg a döntősöket!