Reggeli

„Pici gyerekek kiabálnak, hogy te vagy a példaképem” – így élik meg a sikert a világbajnok vízilabda-válogatott játékosai

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 10:41

Annyira elfáradtak a spanyolok ellen, hogy a görögök elleni döntőben  már alig tudtak mozogni, a szív és a lélek vitte őket. A magyar férfi vízilabda-válogatottnak így is sikerült győznie Fukuokában, és világbajnok lett a csapat. Hogy ezt hogyan élték meg, arról Vogel Soma és Jansik Szilárd mesélt a Reggeliben.

Ötméteresek után 14-13-ra győzött a magyar vízilabda-válogatott szombaton a görögök ellen Fukuokában. „Hálistennek Soma velünk volt, nem az ellenféllel” – mondta Jancsik Szilárd a magyar kapus fantasztikus védéseiről.

Vogel Somát egy labda fejbe is kapta, a Reggeliben azt mondta, általában ezeket az ütéseket nem szokta megérezni, de most még bele is szédült, így ha kívülről nem látszódott rajta az öröm, az emiatt volt.

Ha nem bíznák a győzelemben, kár kimenni

– mondta Jancsik Szilárd.

Megjegyezte, az elődöntőben, a regnáló világbajnok spanyolokkal szemben sokan nem tartották esélyesnek a magyar csapatot, de ők mindent beleadtak: „Mi úgy mentünk bele, hogy ez nem így lesz.”

A sportolók azt mesélték, a spanyolok elleni mérkőzés annyira elfárasztotta őket, hogy a görög meccsen alig tudtak már mozogni, a szív és a lélek vitte őket.

A távlati cél, hogy Párizsban felérjünk a csúcsra, ez gyerekkori álmunk

– mondták az olimpiára készülő vízilabdázók.

Jansik Szilárd és Vogel Soma beszélt arról is, hogy milyen felemelő érzés, hogy húsz évvel ezelőtt gyerekként ők nézték elődjeik sikerét, most meg nekik szurkolnak rengetegen.

Pici gyerekek kiabálnak, hogy te vagy a példaképem, ez nagyon nagy dolog nekünk.”

Hozzászólna?

 

#Reggeli#Videó#Sport#vízilabda#világbajnok#vogel soma#jansik szilárd#vízilabda válogatott

Címlapról ajánljuk