Reggeli

Minden összeesküvés-elméletet visszautasít Homonnay Gergely Rómából hazatért ügyvédje

rtl.hurtl.hu

2022. január 7. 9:30

Továbbra sem tisztázottak Homonnay Gergely író és ellenzéki aktivista halálának körülményei. A római hatóságok vizsgálódnak. A család képviselője a napokban tért haza Rómából, dr. Marczingós László ügyvéddel beszélgettünk az ügy fejleményeiről.

Dr. Marczingós László, az újév napján Rómában elhunyt író, ellenzéki aktivista Homonnay Gergely ügyvédje a Reggeliben azt mondta, egyelőre csak az biztos, hogy „Gergő meghalt”. A hozzátartozók képviseletében, tehát sértetti oldalról nagyon kevés lehetőség van, hogy az ember információkat tudjon meg, tette hozzá.

„Valójában magam is és útitársaim is leginkább az olasz sajtóból értesülhetünk a fejleményekről, az pedig eléggé szövevényes, néha ellentmondásos, de ilyenkor az a  legnagyobb jótétemény gyakorlatilag, ha nem kezd senki kitalálni semmilyen különleges történetet" – fogalmazott.

Úgy látja, a vizsgálatot lefolytató olasz csendőrség a helyzet magaslatán áll, szakszerűen végzi az eljárást. Kérdésre elmondta: az elhunyt író egyik családtagjának kérésére utazott Rómába. Kint leginkább Erzsi macskáról kellett gondoskodnia, az író ikonikus macskája egy szerető gazda otthonába került csütörtök este. Marczingós László szerint Erzsi jobb helyre nem kerülhetett volna.  

Hansúlyozta: visszautasítja a napokban terjedő összeeskövés-elméleteket, mert jogászként úgy látja, ennek sok értelme nincsen, másrészt amit az őt is meghallgattó csendőröknél tapasztalt, 

az kizárja minden összeesküvés-elmélet lehetőségét.

Úgy látta, hogy a csendőrség alapos munkát végez, és a közvéleménynek bíznia kellene a nyomozásukban.

„Én csak annyit tudok magánemberként felvetni, hogy számomra felettébb érdekes, hogy valaki egy ilyen fürdőben magára maradjon nagyon hosszú ideig, és ilyen tragikus körülmények között kelljen beszámolni valakinek a haláláról. De ezen túlmenően én nem bocsátkoznék feltevésekbe semmilyen körülmények között" – fogalmazott.

Tapasztalatai szerint az olasz sajtó „mindenkinél jobban értesült”, ezt pedig a magyar sajtó is követi, szerinte a magyar sajtó lapszemlékkel, megkeresésekkel gyorsabban fog reagálni az ügyben, mint ő. Erzsi cica pedig visszavonul az ügyvéd szerint, hiszen

mindannyian tudjuk, hogy Erzsin keresztül mindig Gergőt hallottuk, ő nyilatkozott, ő vitatkozott.

Homonnay Gergő pedig ebben utánozhatatlan, nem érdemes az ő babérjaira törni.

 

#Reggeli#szabó zsófi#rtl#RTL Klub#papp gergő#homonnay gergely#dr. marczingós lászló#erzsi for president

Címlapról ajánljuk