Pénzkérdés

Miért folyik ki a pénz a kezeim közül, és mit tehetek ellene?

Herman BernadettHerman BernadettSzponzorált tartalomSzponzorált tartalom

2024. január 8. 14:00

Sokan vannak, akik nem jönnek ki a havi fizetésből, pedig nem keresnek rosszul. A családon belül is sok vita forrása, hogy ki mire szórta el a pénzt, és mennyivel járult hozzá a közös kiadásokhoz. A Pénzkérdés szakértői most abban segítenek, hogyan lehet nyomon követni a költségeket, és igazságosan fizetni a közös számlákat.

Dorka és Emil fiatal pár, együtt élnek, családot terveznek, ehhez azonban félre kellene tenniük a jövedelmükből. Mindketten dolgoznak, elvileg nem is keresnek keveset, mégis kifolyik a pénz a kezük közül. Fogalmuk sincs, hogyan spórolhatnának többet, ezért fordultak segítségért Herman Bernadetthez, a Bank360.hu szakértőjéhez, aki ezúttal Kuhárszki Andrással, az OTP Bank digitális szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatójával próbálja megoldani a problémát.

A beszélgetés során kiderül, hogy Dorkáék egyik hobbija a videójáték, amire elég sokat költenek, de maguk sem tudják pontosan, mennyit is. Ha kijön egy új kiegészítő vagy más érdekesség, akkor gyakran megveszik, így sok kisebb összeg elmegy erre. A hobbira persze költeni kell, de jó lenne, ha tudnának húzni egy határt. Máshol is megy el pénz, sokszor étkeznek, kávéznak vendéglátóhelyeken, ezen is spórolhatnának.

A mobilbankok is egyre okosabbak

Szerencsére nagyon sok digitális applikáció segít ma már abban, hogy nyomon kövessék az emberek a költéseiket. Ha például a bankkártyájukat ismerik ezek az alkalmazások, akkor akár automatikusan is listát készíthetnek arról, hogy az adott hónapban mennyi pénz ment el élelmiszerre, üzemanyagra, éttermekben vagy éppen videójátékra.

Dorka és Emil mindketten használnak mobilbankot is, de eddig főleg csak átutalásokat intéztek az applikáción keresztül. Most viszont tüzetesen átnézték, milyen szolgáltatások vannak még az alkalmazásban, és rájöttek, hogy a kiadásaikat is tudják most már figyelni.

Arra is megoldást nyújt egy mobilbanki applikáció, ha közös kiadást rendeznek. Egy-egy számla befizetése vagy bevásárlás után ugyanis úgynevezett fizetési kérelmet küldhetnek egymásnak, így könnyen el tudják felezni a költségeket. Ezután biztosan nem lesz már vita arról, ki fizetett többet a fűtésbe vagy a bevásárlásba, és ki mennyit költött játékokra.

A tájékoztatás nem teljes körű, ezért a további részletekről, kérjük, tájékozódj az OTP Bank fiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből.

 

#Pénzkérdés#bank360#otp#Gazdaság#pénzügy#bank#kiadások#számla#takarékoskodás#megtakarítás#alkalmazás#Videó

Címlapról ajánljuk