Műsorújság
RTL Most

Tudjuk, mi hiányzik az Ön életéből! Egy 1281 darabos billentyűzet!

Vajon mi lehet az, ami még a Marson csordogáló folyékony víznél is sokkal fontosabb? Nyilvánvalóan az, hogy még gyorsabban tudjunk hangulatjeleket írni csetelés közben! Tom Scott áttörésének köszönhetően most ez a teher is lekerült végre az emberiség válláról. A fiatalember épített ugyanis egy gigabillentyűzetet, amelynek minden gombja egy-egy hangulatjel. Nézze meg közelebbről!
A speciális billentyűzetnek több, mint ezer gombja van, ennek megfelelően mobiltelefonos használatra sajnos nem igazán alkalmas, hatalmas méreteinél fogva.
A Unicode nevű kódolási rendszer a különböző írásrendszerek egységes kódolását és használatát szabályozza, és pontosan 1281 db emotikont, azza hangulatjelet tart nyilván. Scott billentyűzetén mindegyik helyet kapott.
Ehhez összesen
14 hagyományos klaviatúrát kellett egybe olvasztania.

A készítű maga is tisztában van az ötlete furcsaságával:
"Borzalmas ötlet volt, elismerem, de jót szórakoztam rajta. Ráadásul elég olcsó volt ahhoz, hogy meggyőzzem magam arról, hogy meg is lehet valósítani."

A kész klaviatúra nem férne el egy sima billentyűzettartón: egy egész asztal szükséges ahhoz, hogy tárolni lehessen:


(via YouTube.com)

Scott a különböző emotikonokat olyan precízen rendezte csoportokba, hogy az még egy svájci órásmesternek is becsületére válna. Középtájt találhatóak a szmájlik, balra az állatokat és növényeket ábrázoló hangulatjelek, és természetesen a közlekedéssel kapcsolatos jelek is egy kupacba kerültek. Még az országzászlóknak is gondosan kitalált helye van.

Ha tehát ezzel a billentyűzettel szeretnénk begépelni egy mosolygós fejet, a szokásos két karakter :) helyett elég egyetlen gombot megnyomnunk, és máris megjelenik. :-)))))A választék elképesztően széles: a kétpupú tevétől a relaxáló üzletemberen át egészen a felmutatott középső ujjig mindent megtalálunk a billentyűzeten. XD XD !!!

A lenti videóban a saját szájával is elmagyarázza a emotikonbillentyűzet működésének rejtelmeit:
 

Legnézettebb videók