KERESÉS search-close

Most Ön is megnövelheti Magyarország méretét!

szerző:
2015.09.29. 14:00
Hazánk területe balszerencsés történelme miatt az utóbbi évszázadokban folyamatosan csökkent, és a folyamat visszafordítására tett kísérleteink is csak rontottak a helyzeten. Pedig Magyarország - ha ön is úgy akarja - igenis nagy, csak ismerni kell a Mercator vetület fogalmát és a TheTrueSize nevű programot. Kattintson, tologassa kedvére a világ országait, büntessen és jutalmazzon kedve szerint! Fog még állni honvéd a Hargitán Reykjavikban!
A Mercator-vetülettel már egész biztosan találkozott a tanteremben kiakasztott, a gömb alakú Földet síkban leképező térképeken. 

Most Ön is megnövelheti Magyarország méretét!
(via Wikipedia)

A kiterített, hengeres térképvetületet Gerardus Mercator alkotta meg a 16. században, azóta is ezt használják a leggyakrabban térképek készítéséhez.
Nagy hátránya, hogy a sarkkör felé haladva jelentősen torzítja a méretbeli arányokat.

A TheTrueSize.com-on végre interaktív térképen nézheti meg, mit is jelent ez, ha a különböző országok egymáshoz viszonyított méretét nézzük.

Így növekszik hazánk, ha picit északabbra toljuk a térképen...

Most Ön is megnövelheti Magyarország méretét!

... és így csökken az Amerikai Egyesült Államok területe, ahogy egyre közelebb kerül az Egyenlítőhöz!

Most Ön is megnövelheti Magyarország méretét!

 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való