Műsorújság
RTL Most

Legyen Ön is műhold!

Látott már madárként? (Az ejtőernyősök most ne jelentkezzenek!) És műholdként? Természetesen nem... Most egy műhold-művésznek (igen, már ilyen is van) köszönhetően a helyükbe képzelheti magát! Nézzegessen úgy emberi remekműveket és meghökkentő helyeket, ahogy földhözragadt ember nem tud!

Benjamin Grant eredetileg az Apple térképeit fejleszti, de most kicsit továbbgondolta ezt az egészet, és művészkedni kezdett. Műholdak segítségével olyan tájakat keresett és fedezett fel, ahol az emberi tevékenység különösen szembetűnő.

Kicsit olyan az egész, mint egy régi videójáték, melyből jeleneteket vágtak ki. Vagy egy puzzle. Egy biztos, elképesztő felvételek születtek madártávlatból.

Kezdjünk rögtön egy magyar vonatkozással, menekültzóna a magyar határ mellet.Gyémántbánya a Kelet-Szibériában található Mirnij városánál. A hatalmas lyuk 525 m mély és 1200 m széles. Van egy másik hasonló Szibériában, de az semmi extrát nem nyújt, csak a pokol kapuja.350 ezer fős menekülttábor a kenyai Dadaab-ban.A Gemasolar naperőműcsoport a spanyol Sevillában, ami az egyik legnagyobb zöld energiaforrás a világon. Ha nagyon belemerülünk, még hipnotizál is!A kortárs előadó-művészeti Glastonbury Fesztivál az angliai Piltonban. A rendezvény ideje alatt az ezer fős településen 135 ezren vannak.


 
Teljesen mesterséges lakóövezet a floridai tengerparton, de innen fentről nézve egy labirintusos videójátéknak, mondjuk Capman-nek is elmegy.A pekingi tiltott város, mely majd ötszáz évig a kínai császárok lakóhelye, és a birodalom hatalmi központja volt. 9999 szobája van.  Igen, ez egy lakóövezet... Elég szűkös, nem? Az indiai Delhi…Ez nem egy kígyó, hanem a Tour de France 8. szakasza. 18 hajtűkanyarral…Mi így szemezünk a madarakkal anélkül, hogy kiállna a nyakunk. Az utcai művészet Mekkája, Belfast.


 

(dailyoverview.com)


 
 

Legnézettebb videók