Műsorújság
RTL Most

Ez az ember hat hónapot töltött azzal, hogy elkészítsen egy szendvicset

Méghozzá egy 1500 dolláros szendvicset. 1500 dollár nagyjából 400 ezer forintnak felel meg. Andy George ennyi pénzt és egy fél évet áldozott az életéből egyetlen szendvicsre. És még csak nem is lett igazán finom. :(
Andy egy sikeres Youtube-csatornát működtet, ahol különböző termékek előállításának jár utána. Arra volt kíváncsi, hogy vajon egy egyszerű szendvics, amit bármelyik boltban vagy benzinkúton megvehet az ember, milyen folyamatok eredményeként jön létre.
 

Ezért kitalálta, hogy elkészíti a saját szendvicsét, méghozzá nulláról.


Amikor azt mondjuk: nulláról, azt szó szerint értjük. Andy ugyanis a szendvics minden elemét saját kezűleg termesztette, készítette és állította elő.

Először is szüksége volt egy saját kertre, hogy legyenek zöldségei. Miután elveteményezett, elment gabonát szerezni, megőrölte, lisztet készített, majd kenyeret sütött magának. Tehenet fejt, hogy aztán vajat és sajtot készítsen, és mindannyian tudjuk, hogy a jó sajthoz épp úgy idő kell, ahogy a zöldségtermesztéshez.

Sőt, Andy annyira maximalista volt, hogy a tökéletes savanyú uborka előállításához tengeri sót használt, amihez elment tengervizet szerezni, amit aztán lepárolt. A projekt legizgalmasabb része az volt, amikor a zacskónyi fehér port (azaz őrölt sót) megpróbálta átjuttatni a reptéri ellenőrzésen.Nos, sikerült, úgyhogy miután minden akadály elhárult, a férfi összeállította a világ legdrágább szendvicsét, és meg is kóstolta azt. Az eredményről pedig annyit mondott:
 

"Nem rossz. Hat hónap az életemből, de nem rossz..."


Itt a teljes videó a fél évig készülő szendvicsről. Még szerencse, hogy a levágott csirkét Andy nem maga tenyésztette, mert akkor még tovább tartott volna:


Legnézettebb videók