Híradó

Gátlástalan hiénák csapnak le az Ukrajnából menekülő nőkre, szexért cserébe ajánlanak fuvart és szállást

Morva AnnaMorva Anna

2022. március 9. 16:38

Szexuális szolgáltatást vagy rengeteg pénzt kérnek az Ukrajnából menekült nőktől szállásért, fuvarért cserébe gátlástalan férfiak. Egyre több ilyen esettel találkozik a határ közelében a Baptista Szeretetszolgálat. Emiatt felhívást tettek közzé, hogy a segélyszervezetekhez forduljanak az Ukrajnából menekülő nők

Egy szál bőrönddel, magányosan várakozó menekült nők a határon – vannak, akik hamar felfigyeltek a segítségre váró fiatal nők és családanyák kiszolgáltatott helyzetére. A Baptista Szeretszolgálatnál külön felhívják figyelmet arra, hogy ne menjenek el akárkivel, és a kedvesnek tűnő férfiak felajánlására ne fogadjanak el munkát vagy szállást.

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője szerint régóta ismert, teljesen tipikus a folyamat. Először van egy beetetési időszak, valaki odamegy az áldozathoz és kedvesen bánik vele. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, valóban szeretettel fogadják egy otthonban, egy háztartásban. 

Aztán egyszer csak azt mondják, hogy na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni.Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani.

Emiatt már több családanya is felkereste a segélyszervezetet – mondta a Híradónak De Coll Ágnes.

Egy kisvárdai nő maga is látott olyan férfiakat, akik autóból figyelnek és ilyen ajánlattal környékeznek meg menekülő nőket.

Saját fülünkkel hallottuk. Záhonyban voltunk, minden nap ott vagyunk, és látjuk ezeket a hiénákat. Ott vannak állandóan, és az elesett menekülteket keresik 

– mondta a Híradónak a nő, aki titkolni szeretné személyazonosságát.

Ha pedig nem szexért, akkor pénzért ajánlanak segítséget. A hátárnál dolgozók, segítők olyat is hallottak nem egyszer, hogy a hiénák 350-450 ezer forintot kérnek a menekülőktől egy budapesti vagy dunántúli fuvarért.

A szeretetszolgálatnál azt javasolják a menekülőknek, hogy lehetőleg minél előbb csatlakozzanak egy nagyobb segélyszervezethez, ahol biztonságban lehetnek.

A Híradó megkérdezte az ügyben a rendőrséget is, de azt válaszolták, 

nem jutott még ilyen eset a tudomásukra.

#Híradó#orosz-ukrán háború#szexuális szolgáltatás#nők#menekültek#szállás#fuvar#kihasználás#top hírek

Címlapról ajánljuk