Híradó

Érettségi: fizika, rajz

rtl.hurtl.hu

2007. május 14. 7:25

Hétfő reggel nyolc órakor a fizika írásbeli vizsgákkal folytatódik az érettségi időszak, több mint nyolcezren maturálnak ebből az idén. Délután kettőtől rajz és vizuális kultúra tantárgyból lehet vizsgázni, ezt kicsit több mint 1700-an választották.

Fizikából a jelentkezési adatok alapján 6753-an vizsgáznak középszinten, 1360-an pedig emelt szinten. A magyar mellett 86-an idegen nyelven, többnyire angolul vagy németül teszik le a vizsgát - derül ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közleményéből. A vizsga egyébként középszinten két óráig tart, egy feleletválasztós kérdéssorból és négy összetett feladatból áll, amiből hármat kell megoldani. Ebből kettő számításos feladat, a maradék pedig jelenség- vagy kísérletelemzés.

Rajz és vizuális kultúra tantárgyból 1658-an érettségiznek középszinten, az emelt szintet 49-en választották. A vizsga egy három órás művészettörténeti, illetve műelemező feladatsorból áll, és ugyanannyit ér, mint a szóbeli. A gyakorlati vizsgán egyébként egy portfóliót kell majd bemutatniuk a diákoknak, amit az eddigi munkáikból állítanak össze.

Kedden a kémia, a földrajz és az ének-zene érettségi következik, szerdán pedig az emelt szintű informatika, a latin és a héber vizsga jön. Az írásbelik május 25-ig tartanak, a szóbeli vizsgákat emelt szinten június 7-től 13-ig, középszinten június 18-tól 29-ig tartják.

Forrás: Független Hírügynökség

Címlapról ajánljuk