Fókusz

Megtaláltuk az Embert, aki nem személy és nem igazolja magát a Magyarország nevű cég szolgáinak

Süle LászlóSüle László

2022. szeptember 30. 21:48

Az ominózus rendőri igazoltatós videó főszereplője kérdésekre nem válaszolt, ehelyett egy egyperces nyilatkozatot adott.

A Fókusz stábja megpróbálta kideríteni, hogy az interneten terjedő rendőri igazoltatós videó szereplői vajon miért álltak ellen az intézkedésnek és miért mondták azt, hogy ők emberek, nem személyek.

A stáb ottjártakor Lukács Tibor ismét minden mozzanatot dokumentált, csak úgy, mint a balul sikerült közúti ellenőrzés során Balatonszemesen. Kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni, egyetlen nyilatkozatot tett, íme az teljes terjedelmében:

„Nyilatkozni szeretnék, így egy percben, Jásdi Kiss Imre barátom és tanítómnak köszönhetően, mennyire kell figyelnünk a magyar szavak mögöttes tartalmára. Ami Balatonszemesen történt állítólagos igazoltatás, abban az esetben, melyet Zoltán és a párja, Bianka követett el a Magyarország nevű, Amerikában bejegyzett cég, vállalatnak a szolgáiként, dolgozóiként, az minden esetben a közjogi értelmet, tehát a szabálysértést, súlyos testi sértést kimeríti. Tomai Hajnalka embertársam és én, jómagam nem követtünk el semmiféle hatóság elleni erőszakot. Mi szabad emberek vagyunk, szabadnak születtünk, és megtettük a megfelelő tájékoztatást, emberként azonosítottuk önmagunkat. Magyarország kormánya nemzetközileg nyilvántartott D-U-N-S számmal rendelkező cég. A One People Public Trust a UCC rendszerébe rögzítette, hogy minden vállalatként működtetett kormányt és bankot felszámol.”

Megtaláltuk az Embert, aki nem személy
 

De mi is az a OPPT-UCC, amire hivatkozik? 

A kérdést az Apostoli Magyar Királyság kormányzójának tette fel a Fókusz. Borbély József nem ismeri el a jelenlegi magyar államhatalmat, és azt állítja: tavaly a parlamentet is feloszlatta egy rendeletben, de még ő is mérsékletre inti azokat, akik ezekre a törvényekre alapozzák az életüket.

„Ez egy amerikai kereskedelmi törvény, és benne van, hogy minden államra vonatkozik. De ez az Egyesült Államokra vonatkozik, és ott sem minden államra. Ez egy ott lévő kereskedelmi törvény, aminek semmi hatása nincs, legfőképp a világra” – fejtegette.

Az OPPT-UCC konteohívők még Magyarországon is számos csoportot alkotnak, és nem értenek mindenben egyet. Két évvel ezelőtt a Házon Kívül is foglalkozott a témával, miután egy dusnoki pár erre az összeesküvés-elméletre hivatkozva nem volt hajlandó anyakönyveztetni a gyermekét, mondván: ezzel rabszolgasorsba taszítják.

Ezért veszélyes dolog a Szkeptikusok Társasága szerint

Pintér András Gábor a Szeptikusok Társaságától azt mondta, ezeknek a csoportoknak fals a kiindulási pontja, mert egy olyan elképzelésre épül, miszerint háttérhatalom irányítja a világot, ami valami furcsa módon szervezi az államokat.

Bár ez a konteo egyáltalán nem új, időnként mégis nagyobb figyelmet kap, ha a sajtó felkap egy-egy ilyen akciót. Nem véletlen, hogy ezek a téveszmék a legtöbbször egy krízisesemény közelében válnak népszerűvé.

„A probléma ott van, hogy az egy dolog, hogy valaki elhisz egy összeesküvés-elméletet – ilyen a laposföldnek a hívők köre is. De ott nem feltétlenül annyira felháborító a helyzet, mivel nem egzisztenciális problémákhoz kapcsolódik, hogy valaki azt érezze, hogy ebből egy olyan mozgalmat kell építenie, aminek tényleges akciói kell hogy legyenek. Ez a veszélyes dolog, amikor egy teljesen téves elképzelésre alapulva valamilyen olyan társadalmi megmozdulást látunk, ahol a gyakorlatban alkalmaznak teljesen fals elveket. Ilyen volt ez az igazoltatás, ez egy teljesen abszurd helyzet” – tette hozzá Pintér András Gábor.

Az intézkedés alá vont párossal szemben hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.

#Fókusz#Videó#Belföld#összeesküvés-elmélet#igazoltatás#rendőrség

Címlapról ajánljuk