Tartalmak

3:07
FókuszIdeje begyakorolni az aszteroidaeltérítő küldetéseket, hogy képesek legyünk megmenteni a Földet
2022. szeptember 27. 20:02

Ideje begyakorolni az aszteroidaeltérítő küldetéseket, hogy képesek legyünk megmenteni a Földet

A 11 millió kilométerre lévő, mindössze 160 méter átmerőjű aszteroidát magyar idő szerint hétfőn hajnalban találta el a Dart nevű amerikai űrszonda. A Dimorphos nevű aszteroida ugyan egyben maradt, de a pályája módosult kissé. Ez volt az első tesztje annak a technológiának, amit ha tovább fejlesztenek, akkor még hatékonyabban tudják majd megelőzni, hogy egy nagyobb kisbolygó belecsapódjon a Földbe. Még akkor is, ha jelen állás szerint néhány emberöltőn belül ezzel nem kell számolni.
9:59
FókuszKi mehet fel az ágyra, kinek jár puszi? – Kutyafalkával élnek Sárközi Ákosék, Voksán Virág és Miló Viki is
2022. szeptember 27. 20:01

Ki mehet fel az ágyra, kinek jár puszi? – Kutyafalkával élnek Sárközi Ákosék, Voksán Virág és Miló Viki is

Sárközi Ákosék öt kutyával élnek együtt, akárcsak Voksán Virág, Miló Viki pedig héttel. Lehet rend és tisztaság egy olyan háztartásban, ahol ennyi szőrös négylábú él? Voksán Virág szerint aki nem bírja a kutyaszőrt, ne tartson pomerániai törpespiccet. Sárközi Ákos pedig azt tanácsolja, mindenki a saját vérmérséklete szerint válasszon hű társat – túrázós gazdához mozgásigényes kutya való. Miló Viki mindennap fél háromkor kel, hogy lemozgassa kutyáit és kitakarítsa a házat, majd munkája után újra kitakarít. A sok szeretet mellé sok felelősség is társul.
4:02
FókuszA szertár, a menza, a tanári, több osztályterem és a tornaterem is le van zárva – így kellett volna iskolába járniuk a diákoknak
2022. szeptember 27. 19:59

A szertár, a menza, a tanári, több osztályterem és a tornaterem is le van zárva – így kellett volna iskolába járniuk a diákoknak

Sok szülő már nem engedi iskolába gyerekét Gödöllőn, mert szerintük a felújítás alatt álló és beázott Török Ignác gimnázium alkalmatlan a tanításra. A szülők kedden levelet írtak az ÁNTSZ-nek, hogy megtudják, a hivatal szerint alkalmas-e a tanításra az iskola – adásunkig nem kaptak választ. Mivel már augusztus végén látszott, hogy a felújítási munkák nem fejeződnek be iskolakezdésre, a pedagógusok közösen hivatalosan kérték, hogy rendeljék el az online oktatást. Eddig ők sem kaptak választ.
5:39
FókuszNem az a cél, hogy 10 ezer forintért adjunk egy rántotthúst – meddig emelhetik az éttermek az áraikat?
2022. szeptember 27. 19:45

Nem az a cél, hogy 10 ezer forintért adjunk egy rántotthúst – meddig emelhetik az éttermek az áraikat?

A vendéglátósokat 2020 elején a koronavírus járvány már nehéz helyzet elé állította. De azt az időszakot a legtöbben még át tudták vészelni. A nekünk nyilatkozók vendéglátósok mind azt mondják, hogy nem terhelhetik tovább a vendégeikre a plusz költségeket, mert egyszerűen nem lesz vendégük. Ugyanakkor azt is tapasztalják, hogy a turisták a forint gyengülés miatt most dőzsölhetnek Budapesten.
9:01
FókuszOtt voltunk Rékasi Károly meglepetés születésnapi buliján, így köszöntették fel barátai a 60 éves színészt
2022. szeptember 26. 21:08

Ott voltunk Rékasi Károly meglepetés születésnapi buliján, így köszöntették fel barátai a 60 éves színészt

Feleségének nem volt egyszerű dolga, hiszen csak a sok próba mellett tudott időt fordítani a meglepetés megszervezésére, ráadásul Rékasi Károly mindig érte ment, „ott ült a nyakamon, nem nagyon tudtam ezért telefonálni”. Végül három hét alatt sikerült megszervezni, és óriási volt az öröm és a meghatottság. Egyedül a Fókusz kameráit engedték be az eseményre.
8:23
FókuszSzilágyi Liliána: Ez nem az apámról szól, nem igazán érdekel, hogy mi lesz vagy nem lesz vele
2022. szeptember 26. 20:50

Szilágyi Liliána: Ez nem az apámról szól, nem igazán érdekel, hogy mi lesz vagy nem lesz vele

Szilágyi Liliána először adott interjút a Fókusznak azt követően, hogy tavaly decemberben a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy apja, aki edzője is volt, éveken át bántalmazta, szexuálisan is. Szerinte fontos, hogy egy bántalmazottnak legyen segítsége, és ő ennek a hangja akar lenni. Ügyvédje arról beszélt, vannak olyan részletek Liliána vallomásában, amelyek akár az életellenes bűncselekmény gyanúját is felvetik. Ilyen volt egy fojtogatásos eset is, amikor az úszó már feladta, hogy védekezzen.
5:28
Fókusz„Ő lesz az ész, én meg az erő” – így vágott neki Béci és Norina a Nyerő Párosnak
2022. szeptember 26. 20:02

„Ő lesz az ész, én meg az erő” – így vágott neki Béci és Norina a Nyerő Párosnak

Rácz Béla és Mészáros Norina négy és fél éve vannak együtt, januárban volt az esküvőjük és született egy kislányuk is. Bécit sokan a Való Világ negyedik szériájából ismerhetik, azóta sikeres előadó lett Young G néven és kétszeres apuka, felesége, Norina pedig népszerű influenszer. Ők költöztek be a pénteki adásban a Nyerő Páros villájába Détár Enikő és Kiss Péter helyett. A Fókusz riportjában elárulták: nagy igazságérzettel rendelkeznek, és ki fognak állni másokért és magukért is. Norina szerint párja mindenben jó lesz, Béci meg a beköltözés előtt azt mondta: szerinte ő lesz az erő, párja meg az ész.
7:06
FókuszÚj életre vágyik az autista kisfiát egyedül nevelő anyuka, Beretka Ádám pedig csodálkozik, hogy barátnője elviseli – íme az X-Faktor legújabb felfedezettjei
2022. szeptember 26. 20:00

Új életre vágyik az autista kisfiát egyedül nevelő anyuka, Beretka Ádám pedig csodálkozik, hogy barátnője elviseli – íme az X-Faktor legújabb felfedezettjei

Csuka Mónika egyedül neveli autista kisfiát, alig van ideje saját magával foglalkoznia. Úgy érzi, egy burokban él gyermekével, hiányoznak a barátok, az élmények, és egy türelmes, megértő, szerető párra vágyik. A műsortól azt várja, hogy egy teljesen új élet nyíljon meg előtte. A legutóbbi válogatón bemutatkozott Beretka Ádám is, aki igazi művészléleknek tartja magát, és nem is érti, barátnője hogyan tudja elviselni.
7:00
FókuszTízmillió egyetlen tojásért, 500 millió egy liter olaj – nemzedékek óta vezeti Éva néni a család kiadásait
2022. szeptember 25. 9:16

Tízmillió egyetlen tojásért, 500 millió egy liter olaj – nemzedékek óta vezeti Éva néni a család kiadásait

Éva néni több mint hetven éve vezeti családja költségvetését. A bevételek és kiadások naplózását annak idején anyósa kezdte el, neki pedig nem volt ellenvetése, hogy folytassa a hagyományt. A füzetkéknek köszönhetően 1936. február elsejéig visszamenőleg megnézhetjük, milyen volt a gazdasági helyzet Magyarországon.
5:07
FókuszEgyetlenegy szavazatot sem kaptak a Nyerő Páros első szimpátiaszavazásán
2022. szeptember 23. 20:00

Egyetlenegy szavazatot sem kaptak a Nyerő Páros első szimpátiaszavazásán

Madár Veronikáék azért kerültek veszélyzónába, mert ők voltak a csütörtöki játékon a leglassabbak. Patrikék az első játékban voltak a legrosszabbak, ők azzal automatikusan a kiesés szélére kerültek, Begiék pedig a legkevesebb pénzt gyűjtötték, ami a már megszokott módon szintén veszélyzónát jelent. Közülük kellett eldöntenie a maradék négy párnak, hogy kivel szeretnék folytatni a játékot. A villában töltött négy nap után már arról is van elképzelésük, hogy a végén ki emelheti magasba a Nyerő Páros trófeáját.
7:12
Fókusz„Volt már egy kutyám, aztán lett 10 cica, egy hattyúpár, utána birkák, malacok, kis ló, aztán pedig a rókák” – így indult a rókaszerelem Norbi életében
2022. szeptember 23. 19:59

„Volt már egy kutyám, aztán lett 10 cica, egy hattyúpár, utána birkák, malacok, kis ló, aztán pedig a rókák” – így indult a rókaszerelem Norbi életében

Norbi 2008 óta szabadidejében menti és befogadja a beteg, magukra hagyott, segítségre szoruló állatokat, így lett két róka nevelője is. Mivel ezek az állatok védelemre szorulnak, szeretné a magyarországi rókák helyzetét jobbá tenni. Ezért hozott létre egy alapítványt, hogy a mentést már nagyban csinálhassa. Bár önkéntesek eddig is segítették, országosan kiterjed orvosi kapcsolatrendszer építésén dolgozik.
6:07
FókuszNem volt még sem TikTok, sem Facebook, mikor ők voltak az első influenszerek
2022. szeptember 23. 19:47

Nem volt még sem TikTok, sem Facebook, mikor ők voltak az első influenszerek

Szabadság tér 17. – a fiatalabb generációnak talán semmit nem mond ez a cím, ez az épület, pedig ez volt az egykori legendás MTV-székház, ahol megszületett a magyar televíziózás. 1955-ben még csak kísérleti adásokat sugároztak innen, ez volt a kezdet. Legendás tévés szakemberek kezdték itt pályafutásukat, akiket mindenki ismert, sőt elismert és akiknek számított a véleményük, mai kifejezéssel élve, ők voltak az első influenszerek.
2:27
FókuszAutodidakta módon tanult meg ukulelézni a pandémia alatt, de az X-Faktor válogatóra nem vihette hangszerét Dankó Tünde
2022. szeptember 23. 19:29

Autodidakta módon tanult meg ukulelézni a pandémia alatt, de az X-Faktor válogatóra nem vihette hangszerét Dankó Tünde

Nyugalmat sugárzott a hangjában és az előadásában Dankó Tünde, aki saját, Illúzió című dalával adta elő múlt szombat este, a mentorok őszinteségét és természetességét kedvelték meg. Nemcsak az éneklésben, a rajzolásban is tehetséges, de még nem tudja, hogy mit hozz neki az élet, az biztos, hogy most egy ideig a mikrofoné lesz a főszerep. A válogatás pedig most szombat este véget ér. Az utolsó adásban is nagy meglepetések várnak még a nézőkre!
3:17
FókuszVarga Irén: Üzenem neked ByeAlex, hogy nem vagyok mém, hanem én egy közhírhedt, nagyon nagy showman vagyok
2022. szeptember 23. 19:26

Varga Irén: Üzenem neked ByeAlex, hogy nem vagyok mém, hanem én egy közhírhedt, nagyon nagy showman vagyok

Varga Irén 2017-ben még Jónás Lászlónéként indult el az X-Faktorban, produkciója akkor nem került adásba, csak az RTL weboldalára töltötték fel, de így is hatalmas karriert futott be. Tavaly szeptemberben már Mahiana Roszalloként és művésznevén Varga Irénként robbant be. Dalait és videóklipjeit mostanáig 37 milliószor töltötték le és Tik-tok sztár lett belőle. 5 év után pedig múlt szombat este visszatért az X-Faktor színpadára. Az adás után ByeAlexnek is üzent.
3:15
FókuszAz Aranyoskám megérkezett a Nagykörútra
2022. szeptember 22. 20:05

Az Aranyoskám megérkezett a Nagykörútra

Az Aranyoskám című 1982-es filmben Dustin Hoffman játszotta a főszerepet, aki miután nem kap meg egy szerepet egy sorozatban, úgy dönt, hogy nőnek öltözve próbálkozik. Az Oscar-díjas vígjáték történetét veszi alapul a zenés darab is, csak itt egy musicalbe szeretne bejutni a főszereplő. A premier 2019-ben volt New Yorkban, majd elindult világkörüli útjára és most a Madách Színház színpadán lesz látható.
4:50
Fókusz„Óriási álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek” – könnyeivel küszködve búcsúzott a válogatottól Szalai Ádám
2022. szeptember 22. 20:05

„Óriási álmom volt, hogy a magyar válogatottban szerepeljek” – könnyeivel küszködve búcsúzott a válogatottól Szalai Ádám

Szalai Ádám a 2021-es – részben hazai rendezésű – Európa-bajnokságon nem csak a nemzeti 11, hanem az egész nemzet csapatkapitánya volt. Eddig 25 gólt szerzett címeres mezben, de már csak Németország és Olaszország ellen gyarapíthatja hálórezgető lövéseinek számát. Visszavonulása nem egy hirtelen döntés volt, alaposan megfontolta, közel egy éven át kereste a megfelelő alkalmat a bejelentésre.
8:50
Fókusz„Ha most elkezdenék gyűjteni, és félreraknám a fizetésem 10 százalékát, 270 év múlva lenne saját lakásom” – nem is remélnek nyugdíjat a most munkakezdők
2022. szeptember 22. 19:50

„Ha most elkezdenék gyűjteni, és félreraknám a fizetésem 10 százalékát, 270 év múlva lenne saját lakásom” – nem is remélnek nyugdíjat a most munkakezdők

Ma az átlagnyugdíj havonta 167 ezer forint, ám él 300 000 olyan nyugdíjas az országban, akinek mindössze 80 000 forint jut. Abban a megkérdezett fiatalok is egyetértenek, hogy ennyi pénzből lehetetlen megélni. Tudják, hogy bár messze vannak még a nyugdíjas éveik, gondolkodniuk kell a jövőn. Ha tehetnék, már a 20-as éveikben elkezdenék a takarékoskodást. Bár azt gondolnánk, a 65 év feletti munka nem feltétlen tesz jót az időseknek, a nyugdíjszakértő szerint ez óriási tévedés.
5:53
FókuszHónapokkal korábban felvett klipje megjósolta Zámbó Krisztián érzéseit?
2022. szeptember 22. 19:48

Hónapokkal korábban felvett klipje megjósolta Zámbó Krisztián érzéseit?

Zámbó Krisztián apja rég elfeledett dalát keltette életre. Azt az éneket, amit gyerekkorában sokszor hallhatott lefekvéskor, amikor egyre híresebb édesapja csak neki énekelt. Jimmy dala mégsem a várva várt beteljesülést hozta el Krisztiánnak, mivel a klip forgatása közben zátonyra futott kapcsolata menyasszonyával. Most mégis úgy tűnik, hogy egy hatalmas érzelmi hullám tovább sodorhatja őket együtt.
4:58
FókuszMenekülnek a hadköteles oroszok az országból – volt, aki már csak 2-3 millió forintért tudott repülőjegyet venni
2022. szeptember 22. 19:47

Menekülnek a hadköteles oroszok az országból – volt, aki már csak 2-3 millió forintért tudott repülőjegyet venni

Tömegesen menekülnek külföldre az oroszok, miután Vlagyimir Putyin szerdán bejelentette a részleges katonai mozgósítást. Akkora volt a kereslet a repülőjegyek iránt, hogy pillanatok alatt elfogytak, volt, aki átszámítva 2-3 millió forintot volt kénytelen fizetni egy egyirányú utazásért. A hivatalos bejelentés szerint 300 ezer, már kiképzett katonát érintene a sorozás, az elnöki rendelet viszont sokkal homályosabban fogalmaz arról, kiket lehet behívni.
5:34
FókuszElárulta a pszichológus, mit gondol arról, hogy Berki Mazsira máris rátalálhatott a szerelem
2022. szeptember 21. 19:51

Elárulta a pszichológus, mit gondol arról, hogy Berki Mazsira máris rátalálhatott a szerelem

Dagad a botrány Berki Mazsi körül, miután több helyen is megjelent, hogy az özvegyet egy másik férfi oldalán látták. Máris rátalálhatott a szerelem, és többen furcsállják, hogy továbblépett, miközben alig öt hónapja veszítette el a férjét. A Fókusznak nyilatkozó pszichológus szerint a gyászidőszak egyénenként változó, és attól, hogy valaki hamar belemegy egy új párkapcsolatba, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy tényleg továbblépett.
5:38
FókuszA részleges mozgósítással új fejezet nyílhat az orosz-ukrán háborúban
2022. szeptember 21. 19:50

A részleges mozgósítással új fejezet nyílhat az orosz-ukrán háborúban

Részleges mozgósítást rendelt el Vlagyimir Putyin, az orosz elnök 300 ezer tartalékos behívásával pótolná az Ukrajnában harcoló csapatok súlyos veszteségeit. A döntést a Kijevtől elfoglalt területek védelmével indokolta, amelyeket még ezen a héten hivatalosan is Oroszországhoz csatolnának. Az ukrán kormány és a nyugati hatalmak szerint Moszkva ezzel nyíltan elismerte, hogy vesztésre áll a hét hónapja tartó háborúban.
4:30
FókuszErőss Zsolt özvegye reméli, hogy a férje elvesztéséről szóló film sokaknak fog erőt adni
2022. szeptember 21. 19:46

Erőss Zsolt özvegye reméli, hogy a férje elvesztéséről szóló film sokaknak fog erőt adni

Erőss Zsolt özvegyének visszaemlékezései alapján készült a Magasságok és mélységek című film, amelynek munkálatait Sterczer Hilda is végigkövette, sőt ruhájukat is kölcsönadta a két főszereplőnek, hogy növelje a történet hitelességét. A Fókusznak elmondta azt is, hogy mára úgy érzi, sikerült feldolgoznia hegymászó férjének halálát, és egy új életet kezdenie. A filmet nem mutatja meg a gyerekeinek, majd az ő döntésük lesz, hogy később meg akarják-e nézni. Azt viszont reméli, hogy a Magasságok és mélységek sok embernek fog erőt adni.
2:55
FókuszIlyen még nem volt, először fordult ez elő a Tehetség első látásra show-ban
2022. szeptember 20. 20:08

Ilyen még nem volt, először fordult ez elő a Tehetség első látásra show-ban

Meglátná egy farmeres-pólós fiatalemberben a szikrázó tehetséget? Mondjuk, hogy elképesztő légtornász? Vagy világklasszis ugrálóköteles? Tízmillió forintot is hazavihet az, aki Istenes Bence műsorában kitalálja, hogy miben tehetséges a nyolc, civil ruhában bemutatkozó ember. Tehát első látásra megmondja az ismeretlen viselkedéséből, mozgásából, tartásából, beszédéből hogy miben jó igazán. A Tehetség első látásra harmadik adásában a milliók Bencénél maradtak. Megyeri Csillának és játékostársának, Ádámnak ugyanis nem sikerült eltalálnia, hogy ki a skótdudás, emiatt elbukták a csaknem hárommillió forintot. De Lakatos Levente és társa, Márti sem jártak sikerrel.
7:36
FókuszTornóczky Anita szerint ez lehet a racionális magyarázat Rubint Rella kutyájának furcsa viselkedésére
2022. szeptember 20. 20:06

Tornóczky Anita szerint ez lehet a racionális magyarázat Rubint Rella kutyájának furcsa viselkedésére

A népszerű influenszer Rubint Rella a követőitől kért segítséget, ötleteket, amikor a kutyája viselkedése nyugtalanítani kezdte. Néhány hete azt vette észre, hogy az addig érte rajongó állat elfordult tőle, mintha félne saját gazdájától. Nem értette, mi lehet a szorongás oka, követői pedig elképesztő ötletekkel álltak elő: azt mondták, Rella valószínűleg szellemet vitt haza magával. Tény, hogy az állatok érzékenysége sok tekintetben össze sem hasonlítható az emberével. A Fókusz ezért állatvédő kutyatrénert is megkérdezett, Tornóczky Anitának pedig egészen más a véleménye az esetről.    
6:09
FókuszAnett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított
2022. szeptember 20. 19:42

Anett nem fogadta el, hogy soha nem lehet a régi, egy évvel súlyos autóbalesete után testépítő bajnokságon bizonyított

Súlyos autóbalesete után két hétig volt kómában az az egyetemista lány, aki egy évvel a balesete után rácáfolt az orvosokra. Martin Anettnek több csontja eltört, össze kellett varrni a beleit és ki kellett venni a lépét. A balesete után újra kellett tanulnia járni. A fiatal lány azonban nem adta fel, bár orvosai azt mondták neki, hogy soha többé nem emelhet súlyokat, a sporttal bebizonyította, hogy számára nincs lehetetlen.
4:27
FókuszHétezer forint a különbség egy takarító és egy pedagógus bére között, és nem a takarítók keresnek jól
2022. szeptember 20. 19:22

Hétezer forint a különbség egy takarító és egy pedagógus bére között, és nem a takarítók keresnek jól

Hétezer forint. Mindössze ekkora különbség van egy takarító és egy pedagógus fizetése között ugyanabban a budapesti iskolában. Mindez egy friss álláshirdetésből derült ki. Pedig az egyik munkához elegendő mindössze 8 év az iskolapadban, a másikhoz pedig akár 16 is kell, mire diplomát szerez egy tanár. A kétszázezres takarítói fizetés egyáltalán nem meglepő az egyik fővárosi takarítócég ügyvezetője szerint, sőt, ennél kevesebbért sokszor nem is találnak munkaerőt a közvetítőcégek. Hogyan lehet mindössze ekkora különbség a két fizetés között? 
5:30
FókuszBőröndhegyek, veszekedés az utolsó pillanatban és hihetetlen izgalom – így érzik magukat a Nyerő páros párjai a beköltözés előtt
2022. szeptember 19. 20:14

Bőröndhegyek, veszekedés az utolsó pillanatban és hihetetlen izgalom – így érzik magukat a Nyerő páros párjai a beköltözés előtt

Hat évvel ezelőtt majdnem ugyanezen a napon indult el a Nyerő Páros első évada. Ma este már a hatodik széria kezdődik, mi pedig igyekszünk minden kulisszatitokról beszámolni. A Fókusz ott volt már az első forgatási napon, mielőtt a párok betehették a lábukat a villába. Megkérdeztük őket, mivel töltötték az utolsó kameramentes óráikat, és mit hoztak magukkal kabalaként.