Tartalmak

4:05
FókuszMarcellina: hetvenen túl is bőven van még élet
2023. február 2. 19:51

Marcellina: hetvenen túl is bőven van még élet

A Szexi Szaxis: legtöbben így ismerik az énekesnőt, aki 55 éve van színpadon és hangszerén kívül bekreppelt hajával vált ismertté. Marcellina tagja volt a 70-es években alapított Kócbabáknak, de az Apostolban is énekelt, mielőtt megalapította a Marcellina PJT-t. Legnagyobb slágere a Szexi Lady volt. Életében fontos szerepet játszik a mozgás, sokat sportol és még fitness ruha kollekciót is tervez.
3:33
Fókusz„Elfojtott agresszióval rendelkező dühöngő állatok, nem intelligensek” – Alekosz páros lábbal szállt bele a horgászokba, akik nem hagyták mindezt szó nélkül
2023. január 31. 19:31

„Elfojtott agresszióval rendelkező dühöngő állatok, nem intelligensek” – Alekosz páros lábbal szállt bele a horgászokba, akik nem hagyták mindezt szó nélkül

Egy úr a vízparton is legyen úr! – mondja Nagy Alekosz, a VV4 egykori győztese, aki újabban agent provocateurként ügyködik a közösségi oldalán. Permanens társkeresése közben többször összeakasztotta már nem létező bajszát mindenféle társadalmi csoporttal, ezúttal – micsoda képzavar – a horgászokra vetette ki a hálóját.
7:01
FókuszAnikó 25 évig nem mozdult ki a lakásból, Laci az alkoholba menekült – mit kezdett a mesés lottónyereménnyel a nehéz sorsú házaspár?
2023. január 30. 20:50

Anikó 25 évig nem mozdult ki a lakásból, Laci az alkoholba menekült – mit kezdett a mesés lottónyereménnyel a nehéz sorsú házaspár?

Elkészült az a film, amelyben öt éven át követték a győri lottónyertes házaspár, az Andraschek család életét. Mire jutott 636 millió forintból a szegény körülmények között élő férfi és pánikbetegségben szenvedő párja? Boldogabbak lettek, vagy a múltjuk és a traumáik visszahúzták őket? A Fortuna vendégei című dokumentumfilm megrázó részletekre világít rá.
5:02
FókuszTáncol, a hátára fekszik, és még pitizni is tud a távol-keleti fejlesztésű robotkutya – csodákat láttunk egy dubaji kiállításon
2023. január 30. 19:56

Táncol, a hátára fekszik, és még pitizni is tud a távol-keleti fejlesztésű robotkutya – csodákat láttunk egy dubaji kiállításon

A jövő fejlesztéseinek legjavát mutatták be Dubajban, a világ legnagyobb biztonságtechnikai kiállításán, ahol a Fókusz is forgathatott. Megtekinthettük a legmodernebb tűzoltó- és mentőautókat, és a kiberbiztonságról is tartottak előadásokat, de a legtöbb embert a robotok érdekelték. Mutatjuk, milyen az a robot, ami egy pénztáros, egy eladó vagy egy bemondó munkáját is képes elvégezni, és hogy mit tudnak a távol-keleti fejlesztésű robotkutyák.
7:42
Fókusz„Úgy értem hozzá, ahogy hozzád is szoktam érni” – bevallotta terhes párjának, hogy molesztálta 9 éves lányát
2023. január 29. 8:07

„Úgy értem hozzá, ahogy hozzád is szoktam érni” – bevallotta terhes párjának, hogy molesztálta 9 éves lányát

Andrea kislányát, Pirkót a nevelőapja molesztálta egy romániai faluban. A szörnyű traumán túl Andreáéknak az áldozathibáztató közösséggel is meg kellett küzdeniük, mivel a bűnös férfi a köztiszteletnek örvendő református pap fia volt. A Túl közel című dokumentumfilm, amely anya és lánya kálváriáját mutatja be, díjat nyert a romániai Astra Filmfesztiválon – abban az országban, ahol óriási probléma a gyermekek szexuális bántalmazása. 
9:22
Fókusz„Ez a macsó férfikép megbilincseli a férfiakat, ez egy embertelen elvárás” – mit kezdhetnek a férfiak a depresszióval?
2023. január 28. 19:49

„Ez a macsó férfikép megbilincseli a férfiakat, ez egy embertelen elvárás” – mit kezdhetnek a férfiak a depresszióval?

Valahogy mindig elfogadottabb egy nőtől, ha panaszkodik, sír, vagy kimutatja az érzelmeit. Sokszor beszélünk az egészségtelenül tökéletes nőideálról, arról a rengeteg modern szerepről, amit terheli a nőtársadalmat. De mi van a férfiakra ruházott súlyos sztereotípiákkal? Hogyan legyen kemény, állhatatos, önálló, mindent félkézzel megoldó hős, mint a filmekben? Mit tudunk a szorongásaikról, mennyire hagyjuk, hogy esendők legyenek? Mennyire mernek segítséget kérni, ha a baj van?
4:42
FókuszSzinetár Dóra egyik legkellemetlenebb fizikai élményét a focikapuban szerezte
2023. január 28. 19:48

Szinetár Dóra egyik legkellemetlenebb fizikai élményét a focikapuban szerezte

Komoly szakmai múlttal vágott bele a Gólkirályság forgatásába az edzőt alakító Lovas Rozi. Egyrészt gyerekkorában sokat focizott, másrészt a szárnyasokkal kötött „barátsága” is akkorra datálható. A Gólkirályság negyedik részének kulisszatitkaiban mindkettőről meggyőződhetünk, Szinetár Dóra pedig kamaszkorának egyik legfájdalmasabb emlékéről is mesél, amit szintén egy focilabdának köszönhet.
9:47
Fókusz„A szüleim úgy etetnek, mint egy disznót” – az anorexiás Regina 24 kilósan került kórházba
2023. január 28. 19:47

„A szüleim úgy etetnek, mint egy disznót” – az anorexiás Regina 24 kilósan került kórházba

Még a kórházban is kövérnek látta magát a 12 évesen anorexiában szenvedő Nóga Regina. Rettegett az elhízástól, egyáltalán nem érzett éhséget, már vizet sem akart inni. 6 évvel később viszont fordult a kocka, és az eltökéltségét sikerült az előnyére fordítania. Ma már pszichológia szakos egyetemista és profi testépítő versenyző.
0:50
FókuszA Magyar Ökumenikus Segélyszervezet várakozását is felülmúlta az adomány, amit a Fókusz gyűjtött advent első vasárnapján
2023. január 27. 19:43

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet várakozását is felülmúlta az adomány, amit a Fókusz gyűjtött advent első vasárnapján

43 millió forint gyűlt össze a Fókusz és az Ökumenikus Segélyszervezet közös karácsonyi adománygyűjtő műsora során. Az RTL Magyarország ezt a hatalmas összeget további 10 millió forinttal kiegészítette. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához csaknem 650 ezer adományozó csatlakozott. Lehel László elnök-igazgató pénteken köszönte meg a nézőknek és a támogatóknak a segítséget.
4:08
FókuszKétszáz szupermodern harckocsi érkezhet hamarosan Ukrajnába – változtathat mindez a háború menetén?
2023. január 26. 19:27

Kétszáz szupermodern harckocsi érkezhet hamarosan Ukrajnába – változtathat mindez a háború menetén?

Mintegy 200 szupermodern nyugati gyártmányú tank érkezhet hamarosan Ukrajnába. A világ legmodernebb harckocsijairól van szó, a francia Leclerc, az amerikai Abrams a brit Challenger és a német Leopárd. Hogy mennyire befolyásolhatja mindez a háború menetét, arról Feledy Botond külpolitikai és Gyarmati István biztonságpolitikai szakértőt kérdezte a Fókusz.  
4:17
FókuszÉvekkel ezelőtt a Született feleségek szépfiújával hozták össze Pillmann Líviát, most humanitárius misszión segít a szexkereskedelem áldozatainak
2023. január 25. 19:54

Évekkel ezelőtt a Született feleségek szépfiújával hozták össze Pillmann Líviát, most humanitárius misszión segít a szexkereskedelem áldozatainak

Pillmann Lívia tizenhat éves kora óta járja a világot, a párizsi kifutókon kezdte, és egészen Los Angeles-ig jutott. Most Nepálba utazott, hogy a kényszermunka és a szexkereskedelem fiatal áldozatainak segítsen. Relaxációs technikát tanított a lányoknak és emellett felfedezte az országot.
3:56
FókuszApás szülésre és ötödik gyermeke érkezésére készül MÁZS és énekesnő felesége
2023. január 24. 19:55

Apás szülésre és ötödik gyermeke érkezésére készül MÁZS és énekesnő felesége

A négygyerekes apuka, Mészáros Árpád Zsolt most negyedik komoly kapcsolatában várja ötödik gyermeke születését. Piros Krisztina énekesnővel 3 éve ismerkedtek meg. Azt mesélik, a zene hozta őket össze, több dalt is írtak együtt. Krisztit sem a 16 év korkülönbség, sem a sok gyerek vagy korábbi kapcsolatok sem tántorították el Árpitól, akinek gyerekei már nagyon várják a legkisebb tesó érkezését. De a kisbaba nem jött könnyen.
5:54
FókuszNégyzetméterenként csaknem egymillióba kerülnek az új hullámos luxus-panellakások – de miért?
2023. január 24. 19:48

Négyzetméterenként csaknem egymillióba kerülnek az új hullámos luxus-panellakások – de miért?

Lakások, amiket mindenki ismer. Van 10 vagy négyemeletes, másfél vagy három szobás is. És talán életében egyszer mindenki lakott már ilyenben. Télen is nyitott ablak a távfűtés melege miatt, és linóleum padló a lépcsőházban. Tipikus panellakás jellemzők. Mindez cseppet sem tipikus áron. Mert hogy a panelek között is van felső kategóriás, valami miatt különleges, extra vagy luxus panel. Lakások, amelyek ma már 800 ezer és egymillió forintos négyzetméter ár között is elkelhetnek. 
5:49
Fókusz„Rád bíznám a lányaimat” – két Cápa is támogatta Sándor László küldetését
2023. január 23. 19:51

„Rád bíznám a lányaimat” – két Cápa is támogatta Sándor László küldetését

Minden szülő életébe elérkezik a pillanat, amikor gyermeke leteszi a babát és a kisautót, és helyette pezsgős poharat fog a kezébe. Ilyenkor óriási a dilemma: vállalva a konfliktust ne engedjük el szórakozni a gyereket, vagy fogadjuk el a tényt, hogy biztosan egy álmatlan éjszaka elé nézünk. Az éjszakai élet számtalan veszélyt rejt, ám van megoldás a biztonságos szórakozásra. Lehet egy ötlet úgy is fantasztikus, ha nem éri meg beszállni. Lászlóé is ilyen, akinek a küldetése, hogy a fiatalok biztonságban bulizhassanak. Amiért bizalmat és pénzt is kapott a Cápáktól.
3:09
Fókusz„Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor ezután mindent” – VV Sajti a Villából ugyan kiesett, de párjától újabb esélyt kapott
2023. január 23. 19:38

„Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor ezután mindent” – VV Sajti a Villából ugyan kiesett, de párjától újabb esélyt kapott

Az eddig megszokott hangos szóváltások helyett a ValóVilág történetének legbarátságosabb mérkőzésén dőlt el a küzdelem a kiválasztott Sajti és kihívottja, Barna között. Ahelyett, hogy kígyót, békát kiabáltak volna egymásra, végig ölelkeztek és puszilgatták egymást, ami nem meglepő, hiszen legjobb barátokként hivatkoztak egymásra.
11:47
FókuszShane Tusup és Szabó Zsófi szakítása még mindig címlapon van Londonban
2023. január 22. 8:09

Shane Tusup és Szabó Zsófi szakítása még mindig címlapon van Londonban

Imádják a Londonban élő magyarok az ottani magyar élelmiszerboltokat, Hujber Feri is oda jár Túró Rudiért. A brexit után alaposan megcsappant az Egyesült Királyságban élő honfitársaink száma, de hogyan boldogulnak most azok, akik nem jöttek haza? A Fókusz Plusz olyan vállalkozó magyarokat látogatott meg, akik az Európai Unióból való kilépés, a koronavírus-járvány és az energiaválság ellenére is kitartanak, és felvirágoztatják vállalkozásaikat.
12:33
Fókusz200 éves a Himnusz – a Fókusz Plusz kamerája előtt csomagolták ki Kölcsey Ferenc eredeti kéziratát
2023. január 21. 20:01

200 éves a Himnusz – a Fókusz Plusz kamerája előtt csomagolták ki Kölcsey Ferenc eredeti kéziratát

Létezik egy meghökkentő anekdota, miszerint Weöres Sándort kitiltották az Országos Széchenyi Könyvtárból, amiért cigizett, miközben a Himnusz kéziratát olvasgatta. A könyvtár munkatársainak több sem kellett, és kivezették a füstölgő írót. Hogy ez a sztori tényleg pontosan így történt-e, nem lehet tudni, de a riportból minden mást megtudhatnak Kölcsey remekművéről, amely vasárnap lesz éppen kétszáz éves.