KERESÉS search-close

sztereotipia

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sztereotipia"

#mintegylány: Ripli Zsuzsi is kiáll az előítéletek ellen!

Biztosan sokan hallottak már hasonló mondatokat, minthogy: egy nő ne legyen vezető, vagy a nők gyengék, vagy kislányom válassz valami lányos sportot…

TÖBB DIPLOMÁS ERŐEMELŐ: Sokan kidobónak nézik az egyetemi tanárt

Dr. Budai Balázs tizenkét éve erőemelő. A konditeremben sokan kidobónak nézik, és nagyon meglepődnek, amikor kiderül edzőtársukról, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen intézetvezető egyetemi docense, oktatási dékánhelyettes. Balázs jól bírja a "kettős életet", egyedül abban különbözik edzőtársaitól, hogy ő már nem diétázik, ugyanis a docens szerint a szénhidrát-megvonás elveszi a szellemi kapacitást.

Tényleg a nők vezetnek a legrosszabbul? Leteszteltük!

Biztos mindenki ismeri azt a sztereotípiát, hogy a nők rosszul vezetnek. Persze, akadnak kivételek. Felkértünk egy igazi profit, Szalay Balázst, hogy tesztelje a szerencsés kiválasztottakat: Béres Anettet, és Voksán Virágot.

Látványos flashmobbal kedveskedtek a hölgykenek

Az idei nemzetközi nőnap nemcsak a hölgyek ünnepléséről, hanem kicsit többről is szólt. Legalábbis Budapesten. Egy figyelemfelkeltő akciónak lehettek szem-és fültanúi mindazok, akik a főváros forgalmas pontjain jártak. Az akció új irányt ad a chatelésnek, a hölgyeket állítva a középpontba.

Ön mit tart szépnek egy másik emberen? Biztos, hogy ez az ön véleménye?

Az angol Superdrug Online Doctor oldal felmérése alapján gyakorlatilag a társadalom és a kultúránk határozza meg, hogy mit gondolunk szépnek egy másik ember külsején.

Babázó fiúk, focizó lányok - aggódhatnak a szülők?

Gyerekek, akik viselkedésében az ellenkező nemre jellemző tulajdonságokat fedezhetünk fel. Kell-e aggódnia ilyenkor egy szülőnek, és egyáltalán: mi az, ami fiús, és mi az, ami lányos?

Focizó lányok, babázó fiúk - kell-e félniük a szülőknek?

Gyerekek, akik viselkedésében az ellenkező nemre jellemző tulajdonságokat fedezhetünk fel. Kell-e aggódnia ilyenkor egy szülőnek, és egyáltalán: mi az, ami fiús, és mi az, ami lányos?

Tudja miért nem szeretett iskolába járni? A szexista játékok miatt!

Legalábbis ha Ön nő. Egy friss tanulmány szerint a nemi sztereotípiákat erősítő játékok miatt kevésbé lesznek fogékonyak a lányok a tanulásra. Ha csak babákkal játszanak, nem fogja őket érdekelni a tudomány.

Tudatlanság: azt se tudjuk, hová utazunk?

A magyar turisták kedvenc helyei, mégis alig tudunk róluk valamit. Most azokról a honfitársainkról lesz szó, akik teljesen felkészületlenül vágnak neki a nagyvilágnak. Az emiatt sokszor vicces, ciki, sőt akár veszélyes helyzetbe sodródó utazók kalandjai jönnek Görögországtól Amerikáig és Olaszországtól Törökországig. Jász Zoltán riportja.
 

Sztereotípiák minden mennyiségben

Minden amerikai Disneylandben lakik, vagy egy részük Londonban, ami nem is Európa, mert ott Egyiptom van. Van egy kis zűrzavar a fejünkben kedvenc országainkat illetően, ahová ettől függetlenül persze még simán elmehetünk nyaralani. Miközben teszteltük az átlag magyar túrista földrajz- tudását, rá kellett döbbennünk, hogy a tudatlanság olykor kölcsönös, és a hozzánk érkező olaszok, görögök, vagy törökök is nagyon jól érzik magukat itt, nálunk, Bukarestben.

Hétköznapi roma hősök, akik megdolgoztak a sikerért

Hétköznapi és ismert roma emberek, akiket az őket ért hátrányos megkülönböztetés arra inspirált, hogy bizonyítsanak és sikereikkel kitűnjenek környezetükből. Gál Petra riportja.

Tóth Edu külföldön kalandozott a sztereotípiákkal

Részlet a 14. évad 6. részéből

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Fókusz Plusz 10-08-21


szerző:
2010.08.21. 19:30
Fókusz Plusz 10-08-21

Fókusz Plusz: A szép nő buta, a sármos férfi beképzelt. A kövérek esetlenek, a szemüvegesek viszont okostojások. De valóban így van ez? Mi megdöntjük a sztereotípiákat! Teszteljük a cicababákat és vizsgáztatjuk a modellfiúkat! Egyikük ki se járta a gimnáziumot, másikuk viszont már 30 évesen érettségi tétel lett. Megmutatjuk, hogyan élnek az ország legsikeresebb írói.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való