KERESÉS search-close

paralimpia

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "paralimpia"

Szvitacs Alexa közelebb került az álmához, a paralimpiához

Egy lépéssel közelebb került az álmaihoz – ezt mondta az RTL Híradónak az a fiatal asztaliteniszező, akinek gyűjtést szerveztek sporttársai. Szvitacs Alexának egy súlyos betegség miatt tavaly nyáron amputálták az alkarját és a lábujjait. Összesen 16 millió forintot szeretnének összegyűjteni neki egy speciális robotkarra és műlábujjakra. Utóbbival már a paralimpián is részt vehetne. Az összeg fele fél év alatt összejött.

ELHIVATOTT: Andornak amputálni kellett a lábát, de álmairól így sem mondott le

Andor tehetséges íjász, de egy autóbalesetben elvesztette a bal lábát, ezért most kerekesszékkel indul a versenyeken. Majdnem három hétig küzdöttek az orvosok a fiú lábáért, hétszer műtötték, de végül amputálni kellett. A fiú elhivatottságára jellemző, hogy a műtét után 10 nappal már újra versenyzett. Andor legnagyobb álma, hogy a paralimpián egyszer dobogóra állhasson, ehhez azonban először egy speciális műlábra lenne szüksége, amire a családnak nincs pénze. Ha szeretne segíteni Andornak, itt megteheti: Kollár Andor, OTP, 11773463-01075379.

 

Az az álma, hogy kijuthasson a paralimpiára - műlábra gyűjtenek a kisfiúnak

Amputálni kellett a lábát, de a műtét után tíz nappal már versenyzett egy 11 éves alsónyéki kisfiú. Andor tehetséges íjász, de egy autóbalesetben elvesztette a bal lábát, ezért most kerekesszékkel indul a versenyeken. Szeretné valóra váltani az álmát, dobogóra állni a paralimpián, de ehhez először egy sportolásra alkalmas műlábra lenne szüksége, amire a családnak nincs pénze. Ha szeretne segíteni a családnak itt megteheti: Kollár Andor: OTP: 11773463-01075379.

 

Amputálni kellett az alkarját, most paralimpiai bajnoknak készül

Fél éve még élet-halál között lebegett, most paralimpiai bajnoknak készül az a fiatal asztaliteniszező, akinek nyáron amputálni kellett az alkarját és a lábujjait. Szvitacs Alexa vérmérgezést kapott, ezért volt szükség az életmentő beavatkozásra. Utána hónapokig volt az intenzív osztályon, de még a kórházi ágyon is gyakorolt. Sporttársai gyűjtést indítottak, hogy hozzájuthasson egy 14 millió forintos robotkarhoz.
Ezen a számlaszámon segíthet Alexának: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658
Alexával készült beszélgetést itt nézheti meg hosszabban.

SZABÓ ÁLMOS: örömmámor a paraúszó Eb-n

Már két aranynak és egy ezüstnek örülhet a magyar csapat a hétfő óta tartó paraúszó Eurúpa-bajnokságon, ahol Pap Bianka és Illés Fanni állhatott a dobogó legfelső fokára, Iván Bence pedig 200 vegyesen szerzett ezüstöt. Az RTL Híradó riportere Szabó Álmost, edzőt kérdezte a sikerekről.

Megnyitották a paralimpiát


szerző:
2018.03.09. 19:00
Megnyitották a paralimpiát

Ünnepélyesen megnyitották a 12. téli paralimpiai játékokat a Dél-koreai Pjongcsangban. 49 ország több mint 600 versenyzője vonult fel, Magyarországot három versenyző képviseli, ők alpesi síben és sífutásban indulnak.

Síelés vakon? Nem lehetetlen!


szerző:
2018.03.02. 07:43
Síelés vakon? Nem lehetetlen!

Történelmi eseményeknek lehetünk nemsokára tanúi: a március 9-én kezdődő XII. Téli Paralimpiai Játékokon hat sportágban versenyeznek majd a nemzetek parasportolói. Köztük lesz a tatai Balogh Zsolt, aki az első magyar látássérült síelő téli paralimpián!

Fizetett a kiskorú lányoknak az együttlétért

Kiskorú lányokkal feküdt le, volt, hogy videóra is vette az együttlétet – egy paralimpiai sportolót ítélt el a bíróság. A férfi tavaly február és április között több alkalommal is szexuális kapcsolatot létesített egy 15 és egy 16 éves lánnyal, alkalmanként 10 ezer forintot fizetett nekik. Egy év négy hónap börtönt kapott felfüggesztve. Az ítélet jogerős.

 

Hazaérkezett a paralimpiai csapat

Többszáz fős tömeg a ferihegyi reptéren, vastaps fogadta a riói paralimpiáról hazatérő magyar sportolókat kedden este. Sok paralimpikont családtagok, rokonok köszöntöttek. Az egyetlen aranyérmes, Tóth Tamás még most sem fogta fel, hogy első lett a 100 méteres háton. A magyarok szereplése minden várakozást felülmúlt, 162 ország közül a 47. helyen zártak sportolóink az éremtáblázaton.

18 érmet szereztek a magyar paralimpikonok

18 éremmel zárta a magyar csapat a riói paralimpiát. Ezzel 162 résztvevő ország közül a 46. helyen zárt hazánk az éremtáblán. A legeredményesebb sportág az olimpiához hasonlóan itt is az úszás volt. Csak ebben a számban 8 éremmel térnek haza a sportolók. Bronzérmes vívónk Veres Amarilla a riói Krisztus szobornál ünnepelt az utolsó napon.

TÓTH TAMÁS:

Tóth Tamás szerezete meg a magyarok első aranyérmét a riói paralimpián. Az úszó 100 méter háton végzett az első helyen. Azt mondja, még fel sem fogta, hogy ez megtörtént vele, de nagyon örül az elért eredménynek.

Tóth Tamás az első magyar aranyérmes

Megvan az első aranyérem a riói paralimpián. Tóth Tamás úszó 100 méter háton végzett az első helyen. De nem ez volt az egyetlen magyar siker tegnap. A Krajnyák-Dani-Hajmási összeállítású párbajtőrcsapat és Biacsi Ilona síkfutásban is ezüstérmet szerzett. Vereczkei Zsolt úszó pedig bronzéremmel zárta hetedik olimpiáját. A magyarok eddig összesen 18 érmet szereztek az idei paralimpián.

Már tizenöt érem a paralimpián

Újabb három érem a riói paralimpián! Sors Tamás és Konkoly Zsófia úszók bronzérmet nyertek a 100 méteres pillangóúszás döntőjében, a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekesszékes vívócsapat szintén bronzérmes lett. Sorsnak elmondása szerint ez volt az utolsó versenye paralimpián, a 14 éves Konkoly pedig a magyar küldöttség legfiatalabb tagjaként lett érmes.

Újabb érmek tőrben: egy ezüst és egy bronz

Megvan a tizenegyedik paralimpiai érem Rióban! Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakajakosok mai döntőjében. Szerdán Osváth Richárd nyert ezüstérmet a kerekesszékes vívók tőr egyénijében: három napon belül ez volt a második ezüstje a 31 éves erdélyi vívónak. Krajnyák Zsuzsanna pedig szintén egyéni tőr versenyben a bronzérmet hozta el: végig magabiztosan vívott, végül 15-12-re verte meg kínai ellenfelét.

Paralimpia: Megvan a 11. érem is!

Szerda éjjel kerekesszékes vívóink remekeltek, így a magyar csapat megszerezte 11. érmét a paralimpián. Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet szerzett, míg Osváth Richárd nyakában a dobogó második fokán csillogott az ezüst. Suba Róbert, kajakos pedig csütörtökön ezüstérmet szerzett, így a magyar küldöttségnek már hat ezüst- és öt bronzérme van a nyári játékokon.

 

Csonka András is gratulált Csonka Andrásnak

A színművész még videoüzenetet is küldött a riói paralimpián induló asztaliteniszezőnek, amiben azt mondta el, mennyire izgul, hogy a sportolónak sikerüljön a győzelem. Csonka András asztaliteniszező kedden a paralimpián ezüstérmet nyert, amely a magyar küldöttség 8. érme.

Paralimpia: Csonka András ezüstöt szerzett, névrokona is szurkolt neki

Csonka András színész, parasportoló névrokonának üzent ebben a videóban még a paralimpia indulása előtt. Szurkolásának meg is lett az eredménye, hiszen Csonka András asztaliteniszező, a magyar csapat nyolcadik érmét és egyben negyedik ezüstjét szerezte meg, a diadalban csak címvédő kínai ellenfele állíthatta meg.

Fókusz 2016-09-14


szerző:
2016.09.14. 17:25
„Neked a ping-pong, nekem a ding-dong!”

Csonka András videója Csonka Andrásnak. Így szurkolt a színész az ezüstérmes paralimpikon asztaliteniszezőnek.

Paralimpia: ki milyen kategóriában versenyezhet?

A parasportolókat sérültségük mértékétől függően különböző kategóriákba sorolják. A szabályok folyamatosan változnak, a cél, hogy, lehetőleg azonos sérültségi fokozatú sportolók versenyezzenek egymással, így minél igazságosabb eredmények szülessenek. Minél alacsonyabb a kategória száma, annál súlyosabb a versenyző sérültségi foka, de olyan sportág is van, ahol csak betűk jelölik a kategóriákat.

 

Még nem akar meghalni


szerző:
2016.09.12. 18:21
Még nem akar meghalni

Még nem áll készen a halálra, a sajtó félreértette szavait - ezt mondta az a belga kerekesszékes paralimpiai bajnok, akiről elterjedt, hogy a most zajló riói játékok után az orvosok segítségével vetne véget életének. Az erős fájdalmai ellenére szombaton ezüstérmet nyert Marieke Vervoort azt nyilatkozta: nyolc éve kért és kapott engedélyt az eutanáziára, és biztosan ezt választja majd, de még élvezi az életet.

Sikert sikerre halmoznak parasportolóink

Elkezdték ontani az érmeket a magyar paralimpikonok. Úszásban már duplázó is van, és Sors Tamás is ezüstöt nyert, ráadásul olyan számban, amiben nem is volt nagy esélye. Hubai Antal kollégánk végig ott van a sportolókkal, és, amint lehet, elkapja őket egy-egy interjúra.

MEGLEPETÉS ÉREM: Sors Tamás ezüstérmes 200 vegyesen

Sors Tamás ezüstérme 200 vegyeseúszásban igazi meglepetés. A sportolónak nem ez, hanem a 100 méteres pillangó a fő száma.

Két újabb magyar érem a paralimpián!

Pap Bianka megszerezte második érmét Rióban. A 16 éves lány a szombati ezüst után a vasárnapi versenynapon bronzérmet szerzett, ezúttal 200 méteres vegyesúszásban. Sors Tamás pedig ezüstérmes lett, szintén 200 méteres vegyesúszásban. Ő címvédőként utazott Rióba, a főszáma – a 100 méteres pillangó – még hátra van.

PAP BIANKA: Már felülnék a repülőre

A Vasas fiatal versenyzője megszerezte második érmét Rióban. A 16 éves lány a szombati ezüst után a vasárnap bronzérmet szerzett. Eléggé elfáradt már, és alig várja, hogy újra családja körében legyen.

Pap Bianka ezüstérmet nyert


szerző:
2016.09.11. 18:36
Pap Bianka ezüstérmet nyert

Megvan a második magyar érem a riói paralimpián! A 16 éves úszó Pap Bianka ezüstöt nyert 100 méter háton. A Vasas fiatal sportolója éremesélyesként utazott élete első olimpiájára Brazíliába, miután idén májusban megnyerte az Európa-bajnokságot.

Lánykérés a paralimpián

Győztes meccse után azonnal megkérte barátnője kezét Németh Roland kerekesszékes teniszező Rióban. Már két éve készült a lánykérésre, de várt vele első paralimpiai szerepléséig. Miután bejutott a legjobb 32 közé, a kamerák előtt hívta fel barátnőjét, aki annyira meglepődött, hogy alig hitte el, ami történik. Többször vissza is kérdezett, mielőtt boldogan kimondta az igent.

Megvan az első magyar érem!

Testsúlyának több mint háromszorosát nyomta ki Nándi, ezzel ő a riói paralimpia első magyar érmese. De nemcsak tőle vártunk érmet, hanem a játékok talán legszexisebb sportolójától, a szépségkirálynővé választott, kajakos Varga Katalintól is.

Fókusz 2016-09-09


szerző:
2016.09.09. 17:25
EXKLUZÍV: Így csörög a bronzérem

Tunkel Nándor, a magyar paralimpiai csapat első érmese megmutatta a különleges bronzot az RTL riporterének. A parasportoló harmadik lett az erőemelők versenyében. 

Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem

Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói paralimpia első, csütörtöki versenynapján, így övé a magyar küldöttség első dobogós helye.

Nyerni akar, aztán meghalni

Paralimpiai aranyat akar, utána pedig meghalni egy belga sportoló. A kerekesszékes Marieke Vervoort-nál 16 évvel ezelőtt diagnosztizáltak egy ritka betegséget, amely miatt lebénult. Állapota pedig folyamatosan romlik, erős fájdalmai vannak. Ennek ellenére négy éve aranyat nyert a paralimpián. Most megvédené címét és még egy aranyat akar, de már nem bír a fájdalmakkal élni. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

Elkezdődött a paralimpia Rióban

Látványos megnyitóval kezdődött el a paralimpia Rióban. A ceremónia egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a fáklyát vivő egykori paralimpikon elesett, majd a nézők üdvrivalgása közben felsegítették, majd vastaps kíséretében tette meg az utolsó métereket. Magyarországot negyvenhárom paralimpikon képviseli Rióban.

Paralimpia: Nem volt zökkenőmentes a megnyitó

Hatalmas tűzijátékkal kezdődött el az idén 15. alkalommal megrendezett Paralimpia. A megnyitó legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a brazil paralimpikon, aki egyike volt azoknak, akik a lángot vitték: elesett. De a közönség rögtön felállt és tapsviharral bíztatta a sportolót. Felsegítették és úgy folytatta útját, mintha mi sem történt volna.

Kikre érdemes majd odafigyelni a paralimpián?

Szuperemberekként emlegetik a brit válogatott tagjait, mi is megmutattuk már a megrendítő, és lélegzetelállító videót, amelyben sérült embereket látunk zenélni, sportolni, játszani. A brit paralimpikonok mellett ott lesznek a magyar versenyzők, szuperemberek is, van egy fantasztikus atléta ikerpárunk, és van olyan versenyzőnk is, aki balesete előtt többszörös világbajnok búvárúszó volt.

Fókusz 2016-09-07


szerző:
2016.09.07. 17:25
Elindultak Rióba a paralimpikonok

Elindultak a magyar paralimpikonok Rióba. Adásunkkal egy időben száll fel a repülőgépük, a csapat nagy része csütörtökön utazik. Az úszókat, asztaliteniszezőket, erőemelőket, evezősöket és az egyetlen kerékpárost néhány nap múlva követik a többiek. Összesen 43 sportoló szerzett indulási jogot a riói paralimpián. Tíz érmet remélnek tőlük a sportvezetők.

Értük dobban a szívünk


szerző:
2016.08.31. 18:00
Értük dobban a szívünk

A Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója lett az egyik legnagyobb magyar telekommunikációs cég. Szerda délelőtt írták alá azt a szándéknyilatkozatot, amely értelmében a vállalat segíti a csapat felkészülését a következő paralimpiai ciklusban. Egy alkalmazáson keresztül pedig szívdobbanást is küldhetünk a parasportolóknak, ami Adámi Zsanett kezében dobog majd. 

10 érmet remélnek a paralimpikonoktól

Minden idők második legnépesebb csapata indul Magyarországról Rióba, a paralimpiai játékokra. A 43 sportolótól tíz érmet remélnek. A sportolók most tettek esküt a Nemzeti Színházban. A magyarok első csoportja csütörtökön indul Rióba, a paralimpia pedig szeptember 7-én kezdődik.

Bemutatták a paralimpiai csapat formaruháját

Látványos showműsorral mutatták be a paralimpiai csapatot és formaruháikat. A sportolókkal együtt ismert színészek is felvonultak a kifutón. A kollekciót Cselényi Eszter tervezte. Nagy kihívás volt számára, mert minden sportolónál külön szabásmintával dolgoztak. A műsor végén az is kiderült, hogy Ráczkó Gitta viszi majd a zászlót az ünnepélyes megnyitón. Az úszó már a hetedik paralimpiájára készül.

Legyőzte a kínaiakat a magyar csapat

Aranyérmes lett a női tőrcsapat a hétvégén Egerben, a kerekesszékes vívó világkupán. Ez hatalmas eredmény, mert a kínai csapatot még soha nem sikerült legyőzni. A sportolók semmit nem pihentek a verseny után, már Tatán edzenek, mert készülnek a riói paralimpiára.

Házon kívül 15-05-27


szerző:
2015.05.28. 00:10
Házon kívül 15-05-27

Házon kívül: Boltosok - Átalakult az életük a vasárnapok miatt. Elnöki pénzek - Urizálás a paralimpiai bizottságnál.

Ilyen egy igazi elszánt harcos!

Poprócsi Tímea nyitott hátgerinccel született, majd egyik lábát amputálni kellett. Ennek ellenére teljes életet él, az athéni Paralimpián 5. helyezést ért el, ráadásul próbál segíteni az önbizalomhiányban szenvedő társainak, méghozzá divattanácsokkal.

A paralimpiai bajnok négyszer lőtt rá barátnőjére

Lövésekre ébredtek csütörtök hajnalban a világhírű paralimpiai futó, Oscar Pistorius szomszédai. Az atléta többször lőtt szupermodell barátnőjére, aki azonnal belehalt sérüléseibe.

Fókusz 12-05-25


szerző:
2012.05.25. 20:45
Fókusz 12-05-25

Fókusz: Győztes-parádé - Elárulták a Csillag Születik és az X-Faktor sztárjai, hogy kit tartanak a legjobbnak a kiscsillagok közül. Szívtipró - Julio Iglesias exkluzív interjút adott a Fókusznak, a latin macsó még a magyar nézőknek is üzent. Újabb sztárbaba - Robbie Williams bejelentette, gyermeke lesz, ráadásul, bár fiút várt, lányos apuka lesz.

Hason vergődött át a reptéren a paralimpikon

A sportolót a hétvégén arra kényszerítették, hogy adja fel tolószékét csomagként.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való