KERESÉS search-close

hitelek

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hitelek"

Az egykori devizahitelesekért aggódik a jegybank

A döntő többségük változó kamatozású kölcsönt fizet most, vagyis jelentősen drágulhat a törlesztője, ha a rekordalacsony kamatok emelkedni kezdenek. A Nemzeti Bank a hitelkiváltást akarja ösztönözni és a kereskedelmi bankokkal tárgyal - a Napi.hu értesülése szerint. A Bankszövetségnél Híradónknak már azt mondták, a pénzintézetek fix törlesztőre tesznek majd ajánlatot saját ügyfeleiknek várhatóan áprilisban.

 

Hitellel készülnek a tanévre

Több mint kétszer annyi fogyasztási hitelt vettek fel idén nyáron a magyarok, mint két éve - a jegybank adatai alapján. Olcsóbbá válták a szabad felhasználású kölcsönök, az áruhiteleket pedig a tanévkezdés miatt keresik többen. A Nemzeti Bank minden szülőt alapos mérlegelésre bíztat. Az ingyenes áruhitel azonnal 20%-kal kamatozhat, ha késedelembe esnek a törlesztéssel.

 

Sokan halmozzák a hiteleket

Ismét halmozni kezdte adósságát a családok egy része. Az új áruhitelt vagy személyi kölcsönt igénylők harmada még a korábbi hitelét sem fizette vissza, 14 százalékuk pedig éppen, hogy túl van egy nagyobb tartozáson - a jegybank friss adatai szerint. Csúcsra járatják a hitelkártyákat is, 7 éve nem volt belőlük ennyi forgalomban.

Fix kamatozású hitelt ajánlanak

Előreláthatólag jövő év végéig tartható a bankközi kamatláb jelenlegi, történelmileg alacsony szintjén - ezt a Nemzeti Bank illetékes igazgatója nyilatkozta Híradónknak. Azt mondja, érdemes fix kamatozású hitelből lakást vásárolni.

 

MNB: Óvatosan a hitelekkel

Sok tízezer forintot spórolhatnak, ha jól választanak, de a Nemzeti Bank óvatosságra int mindenkit, aki kölcsönt vesz fel karácsonyra. Vannak olyan üzletek, amelyek 0 százalékos THM-et kínálnak, de a termékek árába építették be a hitelköltségeket.

 

„Fogyasztóbarát lakáshitel”

Hétfőtől árulják az olcsóbb, fogyasztóbarát lakáshiteleket. Egyelőre csak egy bank egyetlen terméke kapta meg a jegybanki minősítést, de szinte minden hitelintézet pályázik rá valamilyen új konstrukcióval. A Nemzeti Bank úgy számol, az ügyfelek százezreket spórolhatnak. A Bankmonitor szerint viszont a dolgozók harmada, a legalacsonyabb keresetűek nem számíthatnak arra, hogy meg is kapják a fogyasztóbarát hitelt.

Jegybank: óvatosan a hitelekkel!

Érdemes vigyázni az ingyenes hitelekkel. A jegybank szerint akár 30%-kal többe kerülhet nulla százalékos hitelből vásárolni. Az ünnepek előtt sokan döntenek a kedvezőnek tűnő fogyasztási hitelek mellett. Nem elég csak a teljes hiteldíj mutatóra, vagyis a THM-re figyelni, tájékozódni kell az egyéb költségekről is - figyelmeztet a Nemzeti Bank. A nem kellően átgondolt hitelektől 14 napon belül elállhatnak a vevők.   

Egyre bátrabban vesznek fel hitelt az emberek

Ismét az eladósodás útjára léptek a magyarok - a jegybank friss statisztikája szerint. Augusztusban már 20 milliárddal több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek az ügyfelek. Utoljára nyolc éve, a válság kitörése előtt volt ilyen. A Bankmonitor szerint részben a munkaerőhiány, a biztosra vett állásuk miatt bátorodtak fel az emberek. Az elemzők óvatosságra intenek, egy százalék alapkamat-emelés esetén ugyanis 9 százalékkal is drágulhatnának a lakáshitelek.

Házon kívül 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 23:30
MNB: egyezkedjenek a bankok a hitelesekkel!

3 hónapon belül kössön egyezséget minden bank a bedőlt hitelesekkel - erre jutott a Nemzeti Bank friss tanulmányában, amely kudarcként emlegeti a KDNP által javasolt magáncsődöt. Megfizethető törlesztőket, és az adóság egy részének utólagos elengedését javasolják. A Bankmonitor szerint a hitelintézetek kötelezőnek veszik majd az ajánlást. Jelenleg 130 ezer családot fenyeget végrehajtás, mert legalább 90 napja nem tudják fizetni jelzáloghitelüket.

MNB: Sokba kerülhet az ingyenhitel

A Nemzeti Bank szerint vigyázni kell a 0%-os hitelekkel. Azt mondják, sokan nem tudnak különbséget tenni a kamatláb és a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató között. Karácsony előtt különösen sokan akarnak felvenni, főleg áruhitelt, amit sok helyen ingyenesnek hirdetnek, mégis vannak költségei. Az RTL Híradónak nyilatkozó elemzők azt mondják, 6 éve nem vettek fel annyi kölcsönt az ünnepekre, mint amennyit az idén fognak.

256-os árfolyamon forintosítanak


szerző:
2015.09.22. 18:20
256-os árfolyamon forintosítanak

Döntött a parlament: forintosítják az autókra felvett devizahiteleket is. A svájci frank alapú hiteleket 256 forintos árfolyamon számolják át, a jelenlegi 287 forint helyett. A minisztérium szerint 10-15%-kal csökkenhetnek a törlesztőrészletek. Ez 200 ezer családot érint. Az ügyfeleknek egyelőre nincs dolguk, a bankok december közepéig küldik ki az értesítőket az átváltásról, és az új törlesztőrészletekről.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való