KERESÉS search-close

emfi

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "emfi"

A védőnők nem egészségügyisek?

Hiába emelkedett az egészségügyi dolgozók bére, még mindig elmarad az uniós átlagtól. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese azt mondja: jóval az átlag felett növekedtek a fizetések az elmúlt 2 évben, szeptemberben pedig újabb emelés lesz. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezeténél úgy látják: ennek ellenére a kormány egyelőre nem tudta megállítani az orvoselvándorlást. 400 védőnői állás is betöltetlen.

Gyerekek tízezrei maradhattak éhen

Gyerekek maradhattak éhesen a nyári szünetben, mert éppen a hátrányos helyzetű önkormányzatok egy része nem pályázott a szociális nyári gyermekétkeztetésre. Ez derül ki a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Tudományos Akadémia munkatársai által készített kutatásból. Az MSZP szerint a települések szégyellik a szegénységüket, ezért nem pályáztak. Az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára Híradónknak azt mondta, idén enyhítettek a feltételeken, és jövőre azt szeretnék, hogy minden önkormányzat kötelezően vegyen részt a nyári gyermekétkeztetési programban.

Mégsem darabolják szét a középiskolát

Mégsem darabolja hat részre az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Raoul Wallenberg Szakközépiskolát. Az intézmény épületére a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek van szüksége, ezért ítélték megszűnésre. Miután azonban szerdán tanárok és diákok együtt tüntettek, Balog Zoltán miniszter váratlanul látogatást tett az iskolában, és most már azt mondta: nem darabolják fel, inkább egyben helyezik át az intézményt. A szülők elfogadták a miniszter javaslatát. A szocialisták úgy látják: a kormány nem tanul, már megint átgondolatlanul, egyeztetés nélkül, erőből akarták érvényesíteni az elképzelésüket.

Közmunkások nevére könyveltek el több százmilliót

Az Országos Roma Önkormányzatban alakult vizsgáló bizottság szerint 2012-ben és 2013-ban közmunkásoknak kifizettek 113 és fél millió forintot utazási költségekre, és 110 millió forintot postai költségekre. A vizsgálat megállapításai szerint azonban a közmunkások ezt a pénzt nem kapták meg.

Százmilliókat vettek fel közmunkások nevére?

Közmunkások nevére könyveltek el több százmillió forintot postaköltség és üzemanyag támogatás címén az Országos Roma Önkormányzatnál, erre a megállapításra jutott a szervezeten belül létrehozott vizsgálóbizottság. Állításuk szerint ugyanakkor a közmunkások viszont nem kapták meg a pénzt. Roma vezetők Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez fordultak, hogy vizsgálja ki a szabálytalanságokat.

Készül a magyar-magyar szótár?

A rászoruló embert még az ág is húzza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyelvet újít. Nem kell aggódni, nem tűnnek el szavak, csak átalakulnak.

Jövőre sem lehet dohányboltokban elektromos cigit venni

Mindezt azzal indokolják, hogy az e-cigi gyógyszernek minősül. Az Elektromos Cigaretta Platform petícióban tiltakozik a tervezet ellen.

Csak a miniszternek jutott esernyő

Zuhogó esőben, rövid ujjú pólóban és kisnadrágban tartottak szabadtéri tornabemutatót a putnoki iskolások, miközben Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter esernyő alól nézte az eseményt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való