Belföld

A Jelen szerint ez a gazdag család érintett a Corvinus vizsgabotrányában

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 16:10

A család rendszeresen szerepel a leggazdagabb magyarok listáján. Az egyetem szerint a lap cikke „tele van csúsztatásokkal”, de nem akarták elárulni, mit tartanak annak.

A Jelen hetilap a napokban arról írt, hogy „megbízható forrásokból származó értesüléseik” szerint Timur Megdetovics Rahimkulov fia volt az a diák, akinek a Budapesti Corvinus Egyetem vezetése szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen, majd a szabálytalanságot szóvá tevő, vizsgálatot kezdeményező oktatót, Ádám Zoltánt eltávolították az egyetemről.

A történtek ellenére a docens nem nevezte meg az érintett hallgatót, a Jelennek azt mondta, nem azért indította az ügyet, hogy őt nyilvános pellengérre állítsa, hanem azért, hogy az egyetemi vezetők gyakorlata ellen tiltakozzon. Eddig annyit lehetett biztosan tudni, hogy „jelentős mennyiségű Mol-részvénnyel rendelkező család sarjáról van szó”, ami azért érdekes, mert az egyetemet működtető alapítvány a modellváltáskor 10 százaléknyi tulajdonrészt kapott a Molban az államtól, és az alapítvány kuratóriumi elnöke Hernádi Zsolt Mol-vezér lett.

A 24.hu a Jelen cikke nyomán megkérdezte a Corvinust, hogy valóban a Rahimkulov család érintett-e az ügyben, erre az egyetem azt válaszolta, hogy a személyiségi jogokat védő jogszabályoknak megfelelően nem áll módjukban információt adni, emellett azt állították, hogy „a Jelen cikke tele van csúsztatásokkal”, de nem közölték, hogy mi volt pontatlan a cikkben. A Rahimkulov család nem válaszolt a portál megkereséseire.

A család egyébként Oroszországból származik, a két magyar állampolgársággal is rendelkező testvér, Ruszlan és Timur a leggazdagabb magyarok listájának állandó szereplője. Vagyonuk gerincét OTP- és Mol-részvények adják.

Az elbocsátott docens mellett nyílt levélben állt ki az egyetem húsz oktatója, erről a Híradóban tudósítottunk:


Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

#Belföld#corvinus#vizsga#botrány#rahimkulov család

Címlapról ajánljuk